1401/12/18-14:12

حزب حاکم گرجستان لایحه «عوامل خارجی» را پس گرفت

حزب حاکم گرجستان لایحه «عوامل خارجی» را پس گرفت

پس از دو شبانه‌ روز اعتراضات گسترده مردمی، حزب حاکم رویای گرجستان لایحه جنجالی "عوامل خارجی" را پس گرفت.

به گزارش دولت بهار به نقل از یورونیوز، ده‌ها هزار گرجستانی به خیابان‌ها آمدند و ادعا کردند که لایحه پیشنهادی آزادی‌ها را در این کشور خفه می‌کند. پلیس چهارشنبه شب برای متفرق کردن هزاران نفری که در مقابل ساختمان پارلمان تجمع کرده بودند، از ماشین‌های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کرد.

این قانون که توسط حزب حاکم رویای گرجستان تهیه شده است، در صورت تصویب، تمامی رسانه‌ها و سازمان‌های غیردولتی را که ۲۰ درصد بودجه خود را از خارج دریافت می کنند، به عنوان "عامل خارجی" در نظر می‌گیرد. این امر آنها را تحت نظارت و تحریم‌های احتمالی قرار می‌دهد.

حزب «رویای گرجستان»، که اکثریت دولت و پارلمان را در دست دارد با تاکید بر لزوم کاهش تقابل در جامعه به اپوزیسیون این کشور تاخت و «دروغ‌هایی را که «اپوزیسیون رادیکال» درباره این لایحه بیان کرده بود، محکوم کرد.

جامعه مدنی، رسانه‌ها و تحلیلگران این کشور این لایحه را مورد انتقاد قرار داده‌ و می‌گویند که این موضوع "دموکراسی گرجستان" را تهدید می‌کند.

مقامات اما می‌گویند که این قانون برای بهبود شفافیت ضروری است.

معترضان چهارشنبه شب با شعار «نه به قانون روسیه» هر دو ورودی ساختمان پارلمان را مسدود کردند.

ایراکلی کوباخیدزه، رئیس رویای گرجستان، پس از ناآرامی‌ها از پیش نویس قانون دفاع کرد. او گفت که مردم با «اطلاعات نادرست» گمراه شده‌اند.

حزب «رویای گرجستان» گفته بود که چنین قانونی را از جمله برای «برداشتن نقاب» از منتقدان کلیسای ارتدوکس، که یکی از قدرتمندترین نهادهای این کشور است، «ضروری» می‌داند.

اما مخالفان آن را کشتن آزادی‌های مدنی و محدود کردن فعالیت‌های رسانه‌ای می‌دانند.

به گفته یک سخنگوی پلیس، ۷۷ تن از تظاهرکنندگان روز چهارشنبه بازداشت شدند. وزارت کشور تفلیس اعلام کرد که «حمله سازمان‌یافته به پارلمان» رخ داده است.

سالومه زورابیشویلی، رئیس‌ جمهور گرجستان، که در سفر رسمی به آمریکا بود، اعلام کرد که این لایحه را در صورت تصویب در پارلمان،  تایید نخواهد کرد.

رئیس‌ جمهور در این کشور برای بخشیدن اعتبار به یک قانون یا ساقط کردن آن از اعتبار، از حق وتو برخوردار است.

زورابیشویلی گفته بود که خود مخالف این لایحه است زیرا شبیه قانونی است که ۱۱ سال پیش در روسیه برای «سرکوب مخالفان» تصویب شد. اما دولت گفته بود که قانون را با الهام از «قوانین مأموران خارجی» که از ۹ دهه پیش در آمریکا اجرا می‌شود، تنظیم کرده بود.

هیئت اتحادیه اروپا در گرجستان از تصمیم حزب حاکم برای پس گرفتن لایحه‌ای که آن را «پیچیده‌تر شدن مسیر پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا» نامیده بود، قدردانی و استقبال کرد.

هیئت اتحادیه اروپا در توییتر خود نوشت که تمامی رهبران سیاسی در این کشور را به اصلاحات به شیوه فراگیر و سازنده، که امکان عضویت آن در اتحادیه اروپا را فراهم کند، فرامی‌خواند.

اتحادیه اروپا سال گذشته درخواست گرجستان، مولداوی و اوکراین را برای عضویت در این اتحادیه رد کرد، و پذیرش درخواست گرجستان را مشخصا" به اصلاحات سیاسی و قضایی مشروط کرده بود.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب