زمزمههای افزایش قیمت نان!
بیژن نوروز مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره تغییر قیمت گندم و نرخ آرد گفت: تعداد محدودی از نانواییهای فعال در تهران آرد آزاد تهیه میکنند. آمار آنها در تهران از ۱۰۰۰ نانوایی تجاوز نمیکند. سایر نانواییها سهمیه آرد دولتی دریافت میکنند.
به گزارش دولت بهار به نقل از مهر، وی افزود: ضمن آنکه نرخ آرد ۱۰ تا ۱۵ درصد نان را تشکیل میدهد و ۸۵ تا ۹۰ درصد هزینه تمام شده مربوط به بخشهای دیگر است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با بیان اینکه نرخ تورم در دو سال گذشته بیشتر از ۴۰ درصد بود، گفت: به طور قطع این امر روی هزینههای تولید تأثیر مستقیم دارد.
وی تصریح کرد: طبیعی است با شرایط موجود تغییر قیمت ضروری بوده تا نانوایان بتوانند هزینههای خود را تأمین کنند.
نوروز مقدم درباره قیمت فعلی نانهای سنتی توضیح داد: نرخ نان از سال ۹۹ که قیمت جدید تعیین و سال ۱۴۰۰ ابلاغ و اجرایی شد تا امروز تغییر نکرده است. نانها از آرد دو دسته گندم تهیه میشود. قیمت نان لواش از آرد نوع اول، هر نان ۵۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۶۵۰ تومان است. نان تافتون به دو بخش ماشینی و تنوری تقسیم شده و تافتون ماشینی با آرد نوع اول ۷۰۰ تومان و از نوع دوم ۱,۰۰۰ تومان به فروش میرسد. تافتون تنوری از آرد نوع اول ۹۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۱,۲۰۰ تومان است. همچنین نان بربری از آرد نوع اول ۱,۸۰۰ تومان و از آرد نوع دوم ۲,۵۰۰ تومان در حال پخت و فروش است.
وی گفت: نرخ نان هر سال باید متناسب با تورم تغییر کند در غیر این صورت با انباشت قیمتی در سالهای بعد مواجه خواهیم بود که تغییر قیمت فشار زیادی به خانوارها وارد خواهد کرد.
نظرات