1402/03/29-14:04

قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد/ ۶۰هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شد!؟

قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد/ ۶۰هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شد!؟

رییس کمیسیون بهداشت ‌و درمان با بیان اینکه همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد، گفت: مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکت‌های پخش به میزان نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است.

به گزارش دولت بهار به نقل از ایسنا، حسینعلی شهریاری در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد و متاسفانه نگرانی‌ها برای مجلس و نمایندگان و مردم زیاد شده است.

وی گفت: باید تامین و تخصیص به موقع منابع لازم برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد؛ در سال جاری از یک میلیارد و 61 میلیون دلار ارز تخصیصی فقط 60 میلیون دلار آن منجر به صدور حواله شده که به معنای تخصیص کمتر از 10 درصد است. باید رئیس سازمان غذا و دارو از طریق رئیس بانک مرکزی پیگیر باشد که چطور می شود تخصیص های دیگر صورت گیرد.

شهریاری با بیان اینکه همچنان مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکت های پخش به میزان نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است، افزود: تامین به موقع منابع مالی طرح دارویار توسط سازمان برنامه و بودجه ضروری است. از 73 همت مصوب سال گذشته فقط 13.4 همت پرداخت شده است. در سال جاری از 69 همت مصوب مبلغی حدود 5 همت پرداخت شده که که باید نزدیک به 17 همت بود.

شهریاری با تاکید بر لزوم تامین نقدینگی موردنیاز شرکت ها، گفت: قرار بود بانک‌ها نزدیک به 30 همت تسهیلات پرداخت کنند؛ بانک مرکزی می گوید ابلاغ کردیم ولی هنوز شرکت های دارویی از این موضوع بهره مند نشدند.

۶۰هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شده است؟

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سال گذشته از ۷۳ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از محل یارانه‌ها تنها ۱۳ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت تخصیص یافته و ۶۰ هزار میلیارد تومان باقی‌مانده که سهم وزارت بهداشت بود معلوم نیست در کجا هزینه شده است.

به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور بیان کرد: در گزارشی که کمیسیون بهداشت ارائه داد چندین موضوع حائز اهمیت است در وهله اول این گزارش نشان می‌دهد که بخشی از منابعی که وصول شده در هزینه‌کرد آن ابهام وجود دارد. سال گذشته ۷۳ هزار میلیارد تومان از محل درآمد یارانه‌ها باید به وزارت بهداشت اختصاص پیدا می‌کرد که فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد به عبارت دیگر ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع خلاف مصوبه مجلس شورای اسلامی در جایی دیگر هزینه شده است چه کسی باید پاسخگو باشد؟ این ۶۰ هزار میلیارد تومان که از محل یارانه‌ها وصول شده است در چه جایی هزینه شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: از سویی دیگر بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نمی‌کند. بنا بود ماهیانه ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت تخصیص یابد. سه ماه از سال گذشته است و یک دلار نیز از این ۳۰۰ میلیون دلار به وزارت بهداشت پرداخت نشده است. از طرف دیگر ترک فعل‌هایی صورت گرفته که در قانون کاهش نرخ حقوق گمرکی مشهود است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصوبه خود تقلیل حقوق گمرکی را مشروط به شروطی کرده از جمله این‌که تا قبل از ۲۵ خردادماه تجهیزات وارد شده باشد و حقوق آنها نیز صادر گردیده باشد.

وی ادامه داد: این تصمیمات غیرحقوقی است و اگر اصلاح نشود علی‌رغم مصوبه مجلس شورای اسلامی است. برای حل مشکلات مردم باید این سیاست‌ها اصلاح شود. مسائل باید به نحوی سامان یابد که مشکلی برای مردم ایجاد نشود. در خصوص مصوبه اصلی وزارت کشور نیز که گویا اخیرا لغو شده است باز هم باید دید که سیاست اعمالی با سیاست اعلامی همخوانی دارد یا خیر.

مجتبی ذوالنور که ریاست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در پاسخ به تذکر وی بیان کرد: تمام نکاتی که اقای سلیمی مطرح کردند درست بوده و انتظار می‌رود سازمان برنامه به صورت جدی موضوع را پیگیری کرده و نتیجه آن را به مجلس شورای اسلامی اعلام کند.

امروز کمبود دارو به داروهای عمومی رسیده!

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در حال حاضر برای ثبت سفارش‌های تجهیزات و ملزومات پزشکی در سه ماه جاری مبلغ ناچیزی ارز نیمایی تخصیص پیدا کرده و سازمان برنامه نیز تخصیص مناسب نداشته است. همچنین اعطای تسهیلات به زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات با مقاومت بانک‌های عامل دچار اختلال است.

به گزارش ایسنا، مرتضی خاتمی در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: موضوع کمبود دارو و تجهیزات پزشکی به خصوص مصرفی یکی از مشکلات کشور است؛ امروز کمبود دارو به داروهای عمومی رسیده و داروهای تخصصی هم جای خود دارد و دچار کمبود در تامین انواع سرم ها هستیم. 

وی توضیح داد: مابه‌التفاوت ارز ترجیحی در پایان زنجیره به هنگام و به میزان مکفی پرداخت نمی شود. همچنین ذخایر دارویی کشور در اقلام قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان گفت: بانک مرکزی وظیفه تامین ارز و سازمان برنامه و بودجه وظیفه تامین منابع ریالی را به موقع و به اندازه انجام ندادند به طوری که در سه ماه گذشته مشکل تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی به مقوله کمبود دارو اضافه شده و چند صد تن تجهیزات در گمرمات به دلیل ابهام در نرخ ورودی گمرکی معطل مانده بود و تصمیم گیری در سطح فرا دستگاهی دچار خلل بود. در نهایت در ۲۵ خرداد به گمرکات ابلاغ شد.

خاتمی ادامه داد: در حال حاضر برای ثبت سفارش های تجهیزات و ملزومات پزشکی در سه ماه جاری مبلغ ناچیزی ارز نیمایی تخصیص پیدا کرده و سازمان برنامه نیز تخصیص مناسب نداشته است. همچنین اعطای تسهیلات به زنجیره تامین و توزیع دارو و تجهیزات با مقاومت بانک های عامل دچار اختلال است.

وی گفت: به نظر می رسد خلاء تصمیم گیری، تنظیم گری و به خط کردن دستگاه های ذی ربط و راستی آزمایی ادعای دستگاه ها وجود دارد و جایگاه آن فرادستگاهی و در سطح معاون اول رییس جمهور است. اگر این نقیصه رفع نشود در ماه های آینده مشکلات به بحران تبدیل می شود از جمله آن بدهی سنگین سازمان تامین تأمین اجتماعی به دانشگاه‌ها است که در حال تبدیل شدن به یک مشکل بزرگ است.

انبارهای گمرک تا سقف پر از دارو و تجهیزات پزشکی است

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد ار عملکرد وزیر بهداشت گفت: انبارهای گمرک تا سقف پر است اما کجا باید به این موضوع رسیدگی شود؟

به گزارش ایسنا، عبدالحسین روح‌الامینی در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: در زمستان 1400 با وجود هشدارهای لازم به دلیل عدم پیش بینی درست بحرانی در تابستان در حوزه دارو به وجود آمد و همین موضوع در سال 1401 نیز تکرار شد؛ بحران پیش رو حاصل عدم توجه به هشدارها و تذکرات است که تولیت نظام سلامت وظایفش را فراموش کرده است.

وی با بیان اینکه تفاوتی میان صحبت های وزیر و برخی از مسئولان وجود دارد، افزود: وزیر در توضیحات خود می گوید که تنها یک حلقه از زنجیره است که این اشتباه است؛ ایشان حلقه نیست بلکه تولیت نظام سلامت است و باید به وظایفش عمل کند. وقتی وزیر بهداشت کنار می کشند تیر کمبود دارو به سایر اعضای کابینه، معاون اول رئیس جمهور، مجلس و روحانیت می‌خورد.

روح الامینی با اشاره به کمبود سرم، داروی هموفیلی، تالاسمی و پیوند گفت: طی 2 سال اخیر کمک های زیادی شده اما وزارت بهداشت که تولیت این موضوع را برعهده دارد کنار کشیده و خود را تنها یک حلقه از زنجیر توصیف می کند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش مسئولان گمرک در کمیسیون بهداشت پیرامون وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: انبارهای گمرک تا سقف پر است اما کجا باید به این موضوع رسیدگی شود؟

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب