1403/01/13-12:05

دولت جدید فلسطین ( تشکیلات خودگردان) سوگند یاد کرد!

دولت جدید فلسطین ( تشکیلات خودگردان) سوگند یاد کرد!

دولت کابینه جدید فلسطین به ریاست محمد مصطفی یکشنبه در شهر رام الله (مرکز کرانه باختری) در برابر محمود عباس رئیس حکومت فلسطین سوگند یاد کرد و جانشین دولت مستعفی به ریاست محمد شتیه شد.

به گزارش دولت بهار، در 23 اسفند، محمود عباس (رئیس حکومت فلسطین / تشکیلات خودگردان)، محمد مصطفی را به عنوان نخست وزیر جدید مامور تشکیل کابینه جدید (دولت نوزدهم) منصوب کرد. 

این نوزدهمین کابینه فلسطین از زمان شکل گیری دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان) در کرانه باختری بعد از قرارداد اوسلو در سال 1993 تاکنون است.

بهمن ماه گذشته محمد شتیه نخست وزیر ، استعفای خود را اعلام کرد و کابینه او به کابینه سرپرستی و موقت تبدیل شد.

خبرگزاری آناتولی نوشت: تشکیل کابینه جدید فلسطین همزمان با صحبت های جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در مورد نیاز به "فعال کردن مجدد" دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان ) است. به این امید که پس از پایان جنگ اسرائیل در غزه مسئولیت غزه را بر عهده بگیرد.

دولت فلسطین

دولت فلسطین  (تشکیلات خودگردان) می گوید اداره سه منطقه کرانه باختری، قدس شرقی (بخش شرقی شهر قدس / بیت المقدس/ اورشلیم) و غزه برعهده این دولت است. 
قدس شرقی تحت اشغال اسرائیل است. دولت اسرائیل کل شهر قدس / اورشلیم شامل بخش های غربی و شرقی آن را پایتخت و بخشی از مرزهای رسمی خود می داند.  منطقه غزه نیز از سال 2007 تاکنون در کنترل حماس است گرچه نیروهای ارتش اسرائیل در جنگ فعلی، بخش های شمالی و مرکزی غزه را در اشغال خود دارند.

عکس یادگاری اعضای دولت جدید فلسطین با محمود عباس رئیس حکومت فلسطین (تشکیلات خودگردان) در دفتر او در شهر رام الله ، کرانه باختری

دولت جدید فلسطین

نیروهای حماس در تابستان 2007 بعد از درگیری مسلحانه داخلی و شکست دادن نیروهای نظامی تشکیلات خودگردان، توانستند کنترل منطقه غزه را در دست بگیرند.
از آن زمان کرانه باختری در دست تشکیلات خودگردان و غزه در کنترل حماس و فلسطینی ها دارای دو دولت هستند. اولی در کرانه باختری به رهبری جنبش فتح و به ریاست محمود عباس و دومی در غزه به رهبری حماس است. تشکیلات خودگردان، دولت حماس در غزه را به رسمیت نمی شناسد. هیچ کشوری در جهان دولت حماس در غزه را به رسمیت نمی شناسد اما مصر ، همسایه غزه با این دولت در حال ارتباط و تعامل است. رهبران حماس در خارج از غزه نیز در دوحه قطر مستقر هستند. 

هم اکنون دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان) تنها اداره ناقص کرانه باختری را در دست دارد. این منطقه در محاصره و اشغال نظامی ارتش اسرائیل است.

 تاکنون بسیاری از تلاش‌های محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای دستیابی به آشتی ملی بین جنبش‌های حماس و فتح به رهبری عباس با شکست مواجه شده است. حماس و دولت حماس در غزه، دولت فلسطین در کرانه باختری را به رسمیت نمی شناسد.

آغاز به کار دولت جدید فلسطین

 خبرگزاری رسمی دولت فلسطین (وفا) گزارش داد محمد مصطفی نخست وزیر جدید فلسطین در سخنرانی خود پس از ادای سوگند گفت که دولت او "به همه فلسطینی‌ها خدمت خواهد کرد و مرجع سیاسی آن سازمان آزادیبخش فلسطین، برنامه سیاسی آن، تعهدات بین‌المللی و دستورنامه‌ای است که محمود عباس برای دولت تعیین کرده است". 

محمود عباس رئیس‌ حکومت فلسطین پس از ادای سوگند، ریاست جلسه‌ای دولت جدید را برعهده گرفت و گفت وظایف دولت جدید "شامل کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه" است.

دولت جدید فلسطین

وی توضیح داد وظایف این دولت شامل "یکپارچگی نهادها بین استان های کشور، به حداکثر رساندن تلاش های امدادی بشردوستانه در غزه، بازسازی در غزه و کرانه باختری و احیای اقتصاد فلسطین است."

عباس گفت: دولت باید خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست حکومت در تمامی استان های کشور به ویژه قدس شرقی آماده کند.

تشکیل دولت جدید فلسطین همزمان با ادامه جنگ اسرائیل در غزه است که از 7 اکتبر 2023 / 15 مهر گذشته شروع شد و همچنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون بیش از 30 هزار کشته در غزه به جای گذاشته است که اکثر آنها غیرنظامی و از جمله زنان و کودکان هستند.

محمود عباس رئیس‌ حکومت فلسطین گفت: دولت از اختیارات کامل برخوردار است تا وظایف خود را در چارچوب قانون، در چارچوب حاکمیت، شفافیت و پاسخگویی انجام دهد و عزت و استواری شهروندان را تضمین کند.

نخست وزیر  جدید فلسطین

"محمد مصطفی " 70 ساله نخست وزیر جدید فلسطین عضو جنبش فتح (به رهبری محمود عباس) نیست گرچه محوریت دولت با فتح است.

 او به عنوان یکی از اعضای "مستقل" کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) طبقه بندی می شود و در دولت های قبلی مناصب متعددی داشته است. 
 ریاست صندوق سرمایه گذاری فلسطین از سال 2015، مشاور اقتصادی محمود عباس، معاون اقتصادی نخست وزیر  و وزیر اقتصاد فلسطین سمت های قبلی اوست.

محمد مصطفی نخست وزیر جدید فلسطین

نخست وزیر جدید فلسطین

وی فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق از دانشگاه بغداد، فوق لیسانس و دکتری مدیریت  و مدیریت اقتصادی از دانشگاه امریکایی جرج واشینگتن و استاد همین دانشگاه بود. وی بعد از تحصیل در عراق، به کویت رفت و در این کشور 7 سال در زمینه مهندسی فعالیت کرد و بعد از آن برای ادامه تحصیل به امریکا رفت. در امریکا علاوه بر تحصیل، در موسسات مختلف از جمله بانک جهانی هم کار کرد. وی در شرکت های اقتصادی متعددی در کشورهای مختلف جهان سابقه کار دارد. او برای دوره ای مشاور اقتصادی دولت کویت و مشاور صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی بود.

در سال 1995 و بعد از امضای توافق اوسلو، محمد مصطفی به فلسطین بازگشت و در تاسیس شرکت مخابرات فلسطین مشارکت داشت. دوباره به امریکا رفت و در بانک جهانی کار کرد و بعد از چند سال برای همیشه به فلسطین بازگشت.
محمد مصطفی همزمان با نخست وزیری سرپرستی وزارت خارجه و امور شهروندان مقیم خارج از کشور را برعهده خواهد داشت.

4 وزیر زن

کابینه جدید فلسطین 23 وزیر و یک دبیرکل دارد. فلسطین تنها دولت جهان است که وزارت دفاع ندارد زیرا ارتش ندارد.

در کابینه جدید فلسطین، 4  وزیر زن حضور دارند.  "إيناس دحادحة" وزیر کار ، "مونا الخليلي" وزیر امور زنان، "وارسن وارتان آقابکیان" وزیر مشاور در امور خارجه و "سماح أبو عون"  وزیر توسعه اجتماعی.

"مونا الخليلي" 60 ساله متولد بیروت فعال زنان است.

"ایناس دحادحه (عطاری) " 43 ساله، متولد کویت، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه سنت جان یورک و دکتری رشته بازاریابی بین المللی از دانشگاه سنت جان یورک انگلیس است. او هم اکنون عضو هیات مدیره بانک مرکزی فلسطین است.

"سماح أبو عون"  48 ساله  متولد لبنان، فارغ التحصیل مهندسی شیمی از دانشگاه بغداد و کارشناسی ارشد مدیریت از دانشگاه لیورپول انگلیس و در حال حاضر استاد و عضو هیات مدیره دانشگاه عربی آمریکایی در کرانه باختری است.

 "وارسِن وارتان آغابکیان (شاهین)" 60 ساله ، ارمنی مسیحی ، استاد دانشگاه فلسطین، فارغ التحصیل ارشد دانشگاه پردو امریکا و دکتری از دانشگاه امریکایی پیتسبرگ در رشته تحقیقات اداری و سیاست های تربینی است.

"سماح أبو عون" وزیر امور زنان

وزیر امور زنان فلسطین

"ایناس دحادحه (عطاری) - وزیر کار

ایناس عطاری


مونا الخليلي  وزیر امور زنان فلسطین

وزیر امور زنان

 "وارسِن وارتان آغابکیان (شاهین)"، ارمنی و وزیر مشاور در امور خارجه فلسطین

دولت جدید فلسطین

نام و سمت اعضای دولت جدید:

- محمد عبدالله محمد مصطفی، نخست وزیر و سرپرست وزارت  امور خارجه و شهروندان مقیم خارج از کشور.

- شرابیل یوسف سعدالدین الزعیم وزیر دادگستری.

- زیاد محمود محمد حب الریح، وزیر کشور.

- عمر اکرم عمران البیطار، وزیر دارایی.

- وائل محمد محمود زقوت، وزیر برنامه ریزی و همکاری های بین المللی.

- سامی احمد عارف حجاوی، وزیر حکمرانی محلی (شهرداری ها)

- مجید عونی محمد ابورمضان وزیر بهداشت.

- امجد سعد سلیمان برهم، وزیر آموزش و پرورش و آموزش عالی.

- انس حسنی عبدالغنی دههاده، وزیر کار.

- محمد مصطفی محمد نگم، وزیر اوقاف و امور دینی.

- عرفات حسین سلیمان عصفور، وزیر صنعت.

سوگند وزیران

دولت جدید فلسطین

- محمد یوسف محمد العمور، وزیر اقتصاد ملی.

- عبدالرازق ماهر عبدالرازق نتشه، وزیر ارتباطات و اقتصاد دیجیتال.

- احد فائق عاطف بسیسو، وزیر مسکن.

- سماح عبدالرحیم حسین حمد، وزیر توسعه اجتماعی.

- رزق عبدالرحمن سالم سلیمیه، وزیر کشاورزی.

- هانی ناجی عطاالله عبدالمسیح «الحیک» وزیر گردشگری و آثار باستانی.

- اشرف حسن عباس العوار وزیر امور قدس / بیت المقدس.

-  "عمادالدین" عبدالله سلیم حمدان، وزیر فرهنگ.

- طارق حسنی سالم زروب، وزیر حمل و نقل.

- مونا محمد محمود الخلیلی، وزیر امور زنان.

-  وارسِن وارتان آقابکیان ، وزیر مشاور در امور خارجه و شهروندان مقیم خارج از کشور.

- باسل عبد الرحمن حسن ناصر "الكفارنة" وزیر مشاور در امور امدادرسانی.

- دواس دواس، دبیر کل هیات وزیران

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب