مشکلات زیربنایی ما با گران کردن بنزین و نان حل نمیشود/ یکی از راه های برون رفت از مشکلات اقتصادی، اصلاح بانک هاست
استاد برجسته حوزه علمیه گفت: برای برون رفت از مشکلات باید مسئله بانک ها حل شود، الان بانک ها نه ایراد شکلی که ایراد ماهوی دارند، اینکه پول از مردم بگیرند به عنوان سپرده و نهایت ۲۴ یا ۲۵ درصد سود بدهند در حالی که تورم چهل درصدی هست، این یعنی نه تنها سودی به مردم نداده که سود پول مردم در پیش اینها کمتر نیز شده است!
به گزارش دولت بهار به نقل از شفقنا، آیت الله علوی بروجردی در اولین جلسه از جلسات درس خود در سال تحصیلی جدید (۲۵/۰۶/۱۴۰۳) نکاتی را خطاب به مسئولین و دولت بیان کرد.
آیت الله علوی بروجردی اولین مشکل اساسی کشور را معضل اقتصادی دانسته و گفت: ما الان در اقتصاد، مشکل اساسی داریم، مشکلات زیربنایی ما با گران کردن بنزین و نان و امثال اینها حل نمیشود، گران کردن بنزین، باعث گرانی کالاها و خدمات خواهد شد علاوه بر اینکه با توجه به تورم چهل درصدی هیچ مشکلی را در آینده نیز حل نخواهد کرد و سال آینده دوباره همین مشکلات پیش خواهد آمد و دوباره باز باید بنزین گران و این تسلسل همچنان ادامه خواهد داشت! اینکه گفته شود قیمت بنزین را باید به قیمت بین المللی نزدیک کنیم اما فکری به حال سرانه ی درآمد افراد مملکت که کوچکترین سنخیتی با سرانه ی درآمد بین المللی ندارد، نکنیم، باز هم مشکلی را حل نخواهد کرد!
وی یکی از راه حل های رفع مشکل اقتصادی کشور را اصلاح بانک ها دانست و بیان کرد: برای برون رفت از مشکلات باید مسئله بانک ها حل شود، الان بانک ها نه ایراد شکلی که ایراد ماهوی دارند، اینکه پول از مردم بگیرند به عنوان سپرده و نهایت ۲۴ یا ۲۵ درصد سود بدهند در حالی که تورم چهل درصدی هست، این یعنی نه تنها سودی به مردم نداده که سود پول مردم در پیش اینها کمتر نیز شده است! از آن طرف هم اینکه بانک ها وام پرداخت می کنند با سود ۲۵ درصد باز برای بانک ضرر هست و از سرمایه بانک کم می شود و لذا برای اینکه این نقیصه را جبران کنند بر جریمه و سود مضاعف و بنگاه داری و خرید و فروش ملک و زمین متمرکز می شود که این کاسبی کردن ها، بانک را از کار اصلی خود باز می دارد، اینها کار بانک نیست، این ایراد ماهوی دارد و باید این ایراد اصلاح شود و بانک به کار اصلی خودش برگردد.
وی اظهار داشت: بانک ها باید به مردم و نه به دولت! باید به مردم برای سرمایه گذاری و ایجاد و تشکیل کارگاه ها و کارخانه جات و موسسات عظیم کمک کند، این سرمایه گذاری مردمی باعث تولید و رشد اقتصادی در کشور خواهد شد، اما متاسفانه الان بیشتر وام ها نیز به شرکت های دولتی واگذار می شود و عمدتا نیز با وثیقه های کم هست که نمی توانند از آنها دریافت نمایند.
وی یکی دیگر از راه حل های رفع مشکل اقتصادی کشور را خصوصی سازی دانسته و گفت: یکی از مصیبت های بزرگ اقتصادی، مالکیت دولتی بر کارخانه جات و مؤسسات و نهادهاست، متاسفانه بیشتر این نهادها هم بر اساس شایسته سالاری واگذار نشده و لذا مدیر آن کارخانه نیز نه به فکر تولید و رشد اقتصادی که به فکر این بوده که پس از قیمت پیدا کردن زمین، از شرّ کارگرها خلاص شده و زمین را به قیمت های نجومی بفروشد و اینگونه خیلی از کارخانه ها و صنایع به تعطیلی کشانده شده است.
وی ادامه داد: مصیبت برخی شرکت های دولتی این است که مدیران آن کارآمد نبوده و چون حقوق و مزایای خودشان را در هر حالی دارند، به فکر سودآوری برای شرکت نیستند، برخلاف اینکه اگر شرکت ها به مردم واگذار شود، برای اینکه سرمایه خودشان را حفظ کنند، می دانند باید برای تولید بیشتر تلاش کرده و این شرکت را سراپا نگه دارند!
وی بیان کرد: حتی چین کمونیست نیز برای اداره کشور بیش از یک میلیاردی خود فهمید که باید مالکیت دولتی را کنار بگذارد و مالکیت مردمی را اصل قرار دهد، و ما نیز تا دیر نشده باید خصوصی سازی را جدی بگیریم و کارها را به خود مردم واگذار کنیم.
آیت الله علوی بروجردی عنوان کرد: خیلی از مدیران و سرمایه گذاران شرکت های بزرگ در کشورهای دیگر، ایرانی هستند، که باید زمینه استفاده از اینها را در داخل کشور فراهم کنیم. مردم ما مردمی کاردان و متخصص هستند، و یک اصل عقلایی هست که کار را باید به افراد کاردان و متخصص واگذار کرد چنانکه برای تعمیر یک ماشین نیز انسان به پیش متخصص و کاربلد می رود و نه کسی که صرفا آدم خوب، انقلابی و یا نماز شب خوانی باشد!
وی یکی دیگر از راه حل های رفع مشکل اقتصادی کشور را آماده کردن زمینه برای سرمایه گذاری برای تمامی مردم دانست و گفت: رشد کشور با سرمایه گذاری حل می شود و این سرمایه گذاری هم یا باید توسط دولت یا توسط خارجی ها و یا توسط مردم انجام شود، دولت که می گوید پولی برای سرمایه گذاری ندارد، خارج هم که در تحریم هستیم و حاضر به سرمایه گذاری نیستند، چرا از ظرفیت مردم استفاده نمی شود، چرا مردمی که می توانند و باید در داخل سرمایه گذاری کنند، پول و سرمایه خود را به خارج از کشور می برند، دولت باید بساط امنیت سرمایه گذار را فراهم کند تا فردا با یک اتهام واهی مدیر کارخانه را نگیرند و کارخانه را هم به تعطیلی بکشانند، باید مراحل اداری ثبت شرکت و کارخانه و اینها برای مردم آسان باشد نه اینکه سالها برای ثبت یک شرکت طول بکشد! مردم باید برای سرمایه گذاری رغبت داشته باشند و این وظیفه دولت هست که امنیت سرمایه گذار را فراهم کند.
وی تصریح کرد: ما در ایران افراد علاقه مند زیادی به سرمایه گذاری داریم مانند همین مهاجرهای ایرانی که باید زمینه برگشت همه آنها را به ایران فراهم کنیم، اینها همه بچه های ما هستند، چه ما خوشمان بیاید چه نیاید، چه به ما فحش بدهند چه ندهند، ما نمی توانیم اینها را رها کنیم، باید در مقام ایجاد ارتباط با آنها باشیم، دخترانی که رفته اند اینها همه نوامیس شیعه هستند، باید تدبیر کنیم که با آنها ارتباط بگیریم و آنها را برگردانیم، اینهایی که مهاجرت کرده اند ظرفیت خیلی بالایی دارند و خیلی از آنها دوست دارند در ایران سرمایه گذاری کنند، اینها را باید تشویق کنیم و امنیت سرمایه گذاری را برای آنها فراهم کنیم.
وی بیان کرد: از دولت و رییس جمهور منتخب می خواهیم تا از افراد کاردان و متخصص استفاده نماید، خودی و غیر خودی نکنید، انقلابی و غیر انقلابی نکنید، شیعه و سنی نکنید، مسلمان و غیر مسلمان نکنید، اتاق فکر بگذارید در هر سازمان و وزارتخانه و از افراد متخصص و با تجربه برای برون رفت از مشکلات کمک بگیرید. کار با تخصص و کاردانی پیش میرود، نه با شعار و آمار نادرست و دروغ! ما خوشبین هستیم، ما می توانیم کاری بکنیم در سایه ی همین نظام، بتوانیم یک اقتصاد پویا و اساسی داشته باشیم که زبانزد دیگر کشورها باشد.
آیت الله علوی بروجردی گفت: ما وظیفه داریم نقدهای خود را که از روی دلسوزی هست بیان کنیم، تذکر بدهیم و اصلا انتقاد با معنای کوبیدن و له کردن نیست، بلکه به دنبال رفع نواقص هستیم.
نظرات