نرخ برق صنایع افزایش یافت
بر اساس گزارشات رسیده از صنایع، قیمت برق از مهر ۱۴۰۳ تغییر کرده و برای تعدادی از کارخانهها تا ۵۸۶ درصد افزایش داشته است.
به گزارش دولت بهار به نقل از فارس؛ قیمت برق همه صنایع ایران به جز ۱۸ کارخانه فروآلیاژ بین ۱۰ تا ۵۸۶ درصد افزایشیافته است.
درحالیکه مسعود پزشکیان در جلسه رای اعتماد به کابینه گفته بود که «من تیم اقتصادی خود را موظف کردم که به طور پیوسته با عموم مردم و نمایندگان و نخبگان صحبت کنند»؛ تغییرات نرخ برق ۳۸ روز است که در قبوض برق صنایع لحاظ میشود اما هنوز بهصورت رسمی از طریق دولت اطلاعرسانی نشده است.
آذرماه ۱۴۰۱ پس از تصویب قانون مانعزدایی از صنعت برق، مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرد که سرجمع برق صنعتی بر اساس هزینه تمام شده برق قیمتگذاری شود.
نوع خاصی از تورم تحت عنوان تورم فشار هزینه زمانی ایجاد میشود که هزینه تمام شده کالاها افزایش پیدا کند. بسته به نوع صنعت بین ۱ تا ۲۵ درصد از هزینه تمام شده محصولات صنعتی کشور هم وابسته به قیمت برق است.
بر اساس گزارش اندیشکده تابا، صنایع مختلف از افزایش نرخ برق بهصورت متفاوتی متضرر میشوند، زیرا میزان مصرف، توان فروش و سهم برق در قیمت تمام شده هر صنعت متفاوت است.
کارشناس انرژی هادی میرعمادی میگوید که افزایش نرخ برق صنایع میتواند زمینه افزایش بهرهوری را مهیا کرده و اقدامی در راستای صرفهجویی بشود.
اما کارشناس دیگر انرژی صادق میرعلایی میگوید که وقتی قیمت برق یک بنگاه کوچکمقیاس را ناگهانی ۶ برابر میکنید، او فرصت و توان صرفهجویی ندارد و تعطیل میشود.
قانون مانعزدایی از صنعت برق دولت را مکلف کرده که از برق بهعنوان یک ابزار جهتدهی توسعه استفاده کرده و بر اساس سهم درآمد محصولات صادراتی صنایع، شدت انرژی صنایع مذکور و سهم هزینه برق در قیمت تمام شده محصولات برق صنعتی را نرخگذاری کند و اندیشکده تابا متعلق به یک نهاد دانشگاه در ایران معتقد است که اجرای دقیق این قانون باید از دولت مطالبه شود و افزایش قیمت باید با اطلاعرسانی و بهصورت تدریجی اعمال شود.
نظرات