بنگلادش 3 هزار روهینگیایی دیگر را به جزیرهای دورافتاده میفرستد
علیرغم هشدارهای پی در پی گروههای حقوق بشری، بنگلادش گروه سوم از چند هزار مسلمان روهینگیا را به جزیرهای دورافتاده میفرستد.
به گزارش دولت بهار به نقل از فارس، علیرغم انتقادات و اعتراضات گسترده گروههای حقوق بشری، یکی از افسران نیروی دریایی بنگلادش روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد که بنگلادش در نظر دارد بین دو تا سه هزار تن از پناهجویان مسلمانان روهینگیا را به جزیرهای دورافتاده بفرستد.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، این اقدام بنگلادش برای فرستادن گروه سوم از پناهندگان مسلمانان روهینگیایی به جزیرهای دورافتاده در حالی صورت میگیرد که گروههای حقوق بشری در مورد آسیبپذیری این جزیره در مقابل طوفان و جاری شدن سیل هشدار داده و ابراز نگرانی کردهاند.
بنگلادش از اوایل ماه دسامبر (از اواسط آذرماه) تاکنون حدود سه هزار و ۵۰۰ پناهنده روهینگیایی را از میانمار به جزیره «بهاسان چار» فرستاده است.
جزیره بهاسان چار تنها دو دهه پیش از دریا بیرون آمده است و با قایق چندین ساعت از نزدیکترین بندر در «چیتاگانگ» فاصله دارد و مسلمانهای روهینگیا که در پی حملات خشونتبار ارتش میانمار مجبور به فرار از کشور خود شدهاند، اجازه ندارند بدون مجوز دولت از این جزیره دور افتاده خارج شوند.
«عبدالله المأمون چادوری» یکی از فرماندهان نیروی دریایی بنگلادش به رویترز در این خصوص گفت: «به احتمال خیلی زیاد، آنها فردا و پس فردا (پنجشنبه و جمعه) به چیتاگانگ انتقال داده میشوند و از آنجا به بهاسان چار فرستاده میشوند».
وی ادامه داد: «بار گذشته، ما آماده انتقال ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ (پناهجو) بودیم اما در نهایت بیش از یک هزار و ۸۰۰ (مسلمان) روهینگیا به آنجا منتقل شدند. افرادی که پیشتر به آنجا منتقل شده بودند از اقوام و دوستان خود خواستهاند که به آنجا منتقل شوند به همین دلیل است که تعداد افراد بیشتری به آنجا منتقل میشوند».
علیرغم توجیهات بنگلادش برای انتقال مسلمانان روهینگیا به جزیرهای دورافتاده، گروههای حقوق بشری این اقدام را بسیار کوتهبینانه توصیف کردهاند و بسیاری از گزارشهای منتشر شده حکایت از وضعیت نامناسب مسلمانان روهینگیا در این جزیره دارد.
اواسط آذرماه، شبکه «بی بی سی» گزارش کرد که مقامات بنگلادش روند انتقال هزاران پناهجوی مسلمان روهینگیا را به یک جزیره دور افتاده آغاز کردهاند.
از آگوست ۲۰۱۷ تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار تن از مسلمانان روهینگیا برای فرار از جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخینه به بنگلادش گریختهاند.
دولت میانمار تمامی اتهامات مبنی بر مشارکت نیروهای امنیتی این کشور در تجاوز و قتلهای گسترده و سوزاندن هزاران خانه مسلمانان روهینگیا را انکار میکند.
میانمار با اتهامات نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری به دلیل سرکوب نظامی مسلمانان روهینگیا در سال ۲۰۱۷ مواجه است، در نتیجه این سرکوب، بیش از ۷۳۰ هزار نفر مجبور شدند به کشور بنگلادش در همسایگی میانمار بگریزند.
با اینحال، میانمار مدعی است نیروهای مسلح این کشور عملیات قانونی علیه شبهنظامیانی انجام دادند که به پاسگاههای پلیس حمله کرده بودند.
چندی پیش، یک گروه حقوق بشری گزارشی را منتشر کردند که در آن «میو وین تان» ۳۳ ساله و «زاو نائینگ تان» ۳۰ ساله که در گردانهای پیادهنظامی سبک ارتش میانمار خدمت میکردند، در کلیپی ویدئویی نام و درجه ۱۹ تن از عوامل مستقیم ارتش میانمار از جمله خودشان و ۶ تن از فرماندهان ارشد ارتش میانمار را ارائه دادند که مدعی هستند دستور جنایات ظالمانه علیه روهینگیا را صادر میکردند و یا اینکه در این جنایات مشارکت داشتند.
نظرات