1403/10/11-20:04

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

 آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: «اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) یک سازمان زیر مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و یک سازمان وابسته به اداره اطلاعات روسیه (GRU) مستقر در مسکو و مدیر آن را تحریم کرد.»

به گزارش دولت بهار به نقل از ایرنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای ادعا کرد: «این بازیگران به‌عنوان وابستگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جی‌آی‌یو قصد داشتند تنش‌های سیاسی-اجتماعی را در آمریکا دامن بزنند و در طول انتخابات ۲۰۲۴، بر مردم آمریکا تأثیر بگذارند. اقدامات امروز مبتنی بر تحریم‌هایی است که قبلاً بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جی آر یو و سازمان‌های متعدد زیرمجموعه و وابسته های آن‌ها اعمال شده بود.»

بردلی اسمیت معاون سرپرست وزارت خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی ادعا کرد: «دولت های ایران و روسیه رویه ها و نهادهای انتخاباتی ما را هدف قرار داده اند و به دنبال ایجاد تفرقه در مردم آمریکا از طریق کارزارهای هدفمند انتشار اطلاعات نادرست هستند.  آمریکا در برابر دشمنانی که دموکراسی ما را تضعیف می کنند هوشیار باقی خواهد ماند.»

وزارت خزانه داری آمریکا در بخشی از بیانیه خود با عنوان «نفوذ مخرب تهران و فعالیت های مداخله جویانه در انتخابات (۲۰۲۴ آمریکا) آورده است: « در تابستان ۲۰۲۴، دولت ایالات متحده  آمریکا اعلام کرد که دولت ایران به دنبال ایجاد اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک آمریکا، با استفاده از مهندسی اجتماعی و سایر تلاش‌ها برای نفوذ به افرادی است که دسترسی مستقیم به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری دارند.»

این نهاد آمریکایی ادامه داد: « چنین فعالیت هایی، از جمله دزدی و افشای اطلاعات خصوصی، برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات آمریکا است.  پیش از این  اوفک یک ایرانی و عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که چندین حساب از مقامات و مشاوران ستاد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را به خطر انداخته بودند، تحریم کرد.  اوفک همچنین پنج کارمند شرکت امنیت سایبری ایران به نام امنت پاسارگاد (Emennet Pasargad)، که قبلاً به عنوان شرکت نت پیگرد سماوات شناخته می‌شد، به دلیل تلاش برای نفوذ به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تحریم کرد.»

پیش از این، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم های دولت بایدن در ۴ سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد:«به دلیل ادامه تحریم‌های این دولت، حکومت ایران تنها بخشی کوچک از قیمت بازار را برای نفتی که می‌تواند بفروشد، دریافت می‌کند. »

این مقام وزارت خارجه دولت بایدن همچنین ادعا کرد: « ایران در نتیجه این تحریم‌ها نتوانسته است درآمدهای پیش‌بینی‌شده در بودجه خود را محقق کند و ارزش ریال ایران در پایین‌ترین سطح خود در برابر دلار آمریکا قرار گرفته است.»

پاتل همچنین مدعی شد: «تحریم‌ها، تعیین و اعمال دقیق آنها، ایجاد موانع در شبکه‌های انتقال مالی، دسترسی ایران به منابع مالی، کالاها، خدمات و فناوری را مختل کرده و توانایی این کشور را برای ادامه اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه کاهش داده است.»

این معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که دولت بایدن در روزهای پایانی عمر خود به سر می برد، ادامه داد: «ما در تلاش‌های خود برای افشا و قطع توانایی درآمدزایی ایران ثابت‌قدم خواهیم ماند و این موضوع همچنان یک اولویت برای ایالات متحده، متحدان و شرکای ما و همچنین گروه هفت است.»

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این، اعلام کرده بود: « ما (ایالات متحده آمریکا) از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهادهای ایرانی وضع کرده ایم.برخی از این تحریمها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.»

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده است که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست جمهوری خود، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه تشدید کند.

یکی از مقامات سابق کاخ سفید در گفتگو با وال استریت ژورنال به رغم عدم موفقیت واشنگتن در پیشبرد سیاست فشار حداکثری مدعی شد: «من فکر می‌کنم که ما شاهد بازگشت تحریم‌ها خواهیم بود و دولت ترامپ سعی خواهد کرد که خیلی بیشتر چه از نظر دیپلماتیک و چه از لحاظ مالی، ایران را منزوی کند. ایران قطعاً در حال حاضر در موضع ضعف قرار دارد و اکنون فرصتی برای بهره برداری از این ضعف است.»

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب