1400/02/04-00:58

مجموعه نکات تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به کبد چرب در ماه رمضان

روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای بیماران مبتلا به کبد چرب بسیار مفید است. زیرا به آن‌ها کمک می‌کند از تجمع چربی که در آینده منجر به بیماری‌های جدی‌تر می‌شود خلاص شوند.

به گزارش دولت بهار به نقل از وبسایت عربی۲۴، گرچه روزه داری برای بیماران مبتلا به کبد چرب، عفونت‌ها و عوارض ناشی مفید است، اما در همین حین لازم است تا آنها مجموعه‌ای از نکات مربوط به سبک غذایی را در ماه مبارک رعایت کنند.

۴ وعده غذایی برای بیمار مبتلا به کبد چرب در ماه رمضان

دکتر مجدی نزیه عزمی، رئیس بنیاد علمی فرهنگ غذایی در مصر می‌گوید: وعده‌های غذایی صحیح ماه رمضان برای هر کس، چه بیمار باشد و چه سالم، ۴ وعده است نه فقط دو وعده.

نزیه عزمی افزود: اولین وعده غذایی یک افطار مقدماتی است که بلافاصله بعد از مغرب میل شده و به دو نوع مایعات یکی شیرین و دیگری سوپ گرم محدود می‌شود.

او ادامه داد: نیم ساعت بعد می‌توان وعده اصلی را که وعده غذایی دوم بوده و شامل ۳ نیاز اساسی بدن است، خورد.

این متخصص تغذیه توضیح داد: اولین مؤلفه کربوهیدرات است؛ شما می‌توانید نان، برنج، ماکارونی یا شیرینی را انتخاب کنید. مؤلفه دوم، پروتئین است؛ می‌توانید از گوشت‌های مختلف و حبوبات برای جبران سلول‌های مرده استفاده کنید و آخرین مؤلفه، مصرف گروهی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که می‌توان از بشقاب سالاد به دست آورد.

غذا

نزیه عزمی تأکید کرد: وعده سوم، در فاصله زمانی بین وعده دوم تا وعده آخر است که ترجیح داده می‌شود میوه تازه باشد.

او اظهار کرد: وعده غذایی چهارم، وعده سحری است و ترجیح داده می‌شود که حبوبات پخته شده را در آن بگنجانیم؛ زیرا ارزش اشباع بالایی دارند و باعث می‌شوند روزه دار مدت زیادی را بدون گرسنگی تحمل کند.

این متخصص تغذیه افزود: همچنین ترجیح داده می‌شود وعده غذایی سحر شامل شیر جوشیده باشد؛ زیرا به روند هضم غذا کمک می‌کند؛ ماست نیز مفید بوده و آخرین چیزی که ترجیح داده می‌شود در وعده سحری استفاده شود، کاکائو است، زیرا کمک می‌کند تا برای مدت طولانی دچار تشنگی نشوید.

میوه

غذا‌های مناسب برای مبتلایان به کبد چرب در ماه رمضان

این پزشک متخصص گفت: بیماران مبتلا به کبد چرب در وعده‌های مقدماتی باید از محلول‌های شیرین سبک مانند گل ماهی و شیرین بیان استفاده کنند و از مصرف شیرینی و نوشیدنی‌های شیرین و سنگین پرهیز کنند.

او ادامه داد: این افراد باید میزان کربوهیدرات‌ها را در وعده اصلی غذایی کاهش دهند، اما برای حفظ کبد نباید آن را حذف کنند. همچنین مهم است که مبتلایان به کبد چرب از غذا‌های سرخ شده و چرب دوری کنند. سالاد سبز در وعده اصلی افطار بسیار مهم بوده و خوب است که سیر را نیز به غذای خود اضافه کنند.

این متخصص تغذیه بیان کرد: افراد مبتلا به کبد چرب باید از تمام غذا‌های شور و نگهداری شده خودداری کنند، زیرا این غذا‌ها حاوی عنصر سدیم هستند. همچنین این گروه از بیماران باید از مصرف روغن‌های گیاهی دوری کنند و بهتر است از روغن غلات و پنبه دانه که سالم‌تر هستند استفاده کنند.

او اظهار کرد: توصیه می‌شود مبتلایان به بیماری کبدچرب اگر سوپ میل می‌کنند، سوپی سبک باشد. حتما ۱۵۰ گرم از انواع مختلف میوه را مصرف کنند. همچنین برای این گروه نوشیدن آب زیاد در زمان بین افطار تا سحر مهم است و راه رفتن و فعالیت برای بیمار مبتلا به کبد چرب بعد از غذا خوردن، چه در خانه و چه در خارج از خانه، ضروری خواهد بود.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب