1400/02/09-23:51

تاثیر اختلالات تیروئیدی بر ناباروری

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم گفت: اختلالات غده تیروئید یکی از عوامل ناباروری در زوجین است.

به گزارش دولت بهار، پوپک اسدی، فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: هورمون‌های تیروئید نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند درنتیجه بروز اختلال در هورمون‌های تیروئید (کاهش و افزایش) باعث ایجاد مشکل در بدن و تاثیر منفی بر وزن بدن، سطح انرژی، خواب، چربی و فشار خون، نبض ها، مو، سیکل قاعدگی و اختلالات مزاجی خواهد داشت.

اوافزود: شایع‌ترین علت پرکاری تیروئید بیماری گریوز است که از گروه بیماری‌های خودایمنی خواهد بود. سایر علل پرکاری تیروئید گواتر چند گره‌ای پر کار یا گره منفرد پرکاراست.

او در خصوص علل کم کاری تیروئید بیان کرد: کمبود ید و ابتلا به بیماری خود ایمنی هاشیماتو از شایع‌ترین علل اولیه کم کاری تیروئید است. اما علل ثانویه ناشی از آسیب‌های وارده بر غده تیروئید براثر پوتوتابی جراحی خواهد بود.

اسدی با اشاره به این که یکی از عوامل ناباروری در زوجین اختلالات تیروئیدی است گفت: زمانی که غده تیروئید کارکرد نرمالی نداشته باشد (کم کاری و پرکاری تیروئید) در هردو جنس اثرات سوء به دنبال خواهد داشت.

این فوق تخصص غدد بیان کرد: اختلالات تیروئیدی در خانم‌ها به شکل اختلال در قاعدگی، اختلال در تخمک گذاری، افزایش ریسک سقط جنین در دوران بارداری و افزایش احتمال عارضه بارداری (مسمومیت بارداری) دیده می‌شود که در صورت عدم درمان این اختلالات تیروئیدی اثرات منفی را در دوران بارداری بر جنین خواهیم داشت. زیرا هورمون تیروئید از جفت رد شده و حتی می‌تواند سبب مرگ جنین شود؛ بنابراین اگر بیمار به هر علتی نیازمند درمان با رادیو اکتیو باشد باید حداقل ۶ ماه تا یک سال از بارداری خود داری شود.

اسدی افزود: هورمون تیروئید در هر دو جنس، برای باروری به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از طریق پرولاکتین تاثیر خواهد داشت. اختلالات جنسی و باروری نظیر کاهش میل جنسی، اختلال در نعوظ و انزال و اسپرم سازی از جمله عوارض اختلالات تیروئیدی در آقایان خواهد بود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم بیان کرد: در بسیاری از موارد با تشخیص و درمان به موقع اختلالات تیروئیدی، مشکل ناباروری و قاعدگی برطرف خواهد شد.

اسدی گفت: بنابراین خانم‌هایی که دچار مشکلات تیروئیدی بوده و قصد بارداری دارند با در نظر گرفتن سابقه بیماری‌های خود ایمنی دیگر و همچنین سابقه خانوادگی مثبت تیروئید باید قبل از اقدام به بارداری بررسی غده تیروئید انجام شود و درمان‌های لازم صورت گیرد. در دوران بارداری، تنظیم هورمون‌های تیروئید بر اساس آزمایش‌های مخصوص تیروئید که هر سه ماه هدف tsh خاص است انجام می‌شود تا از عوارض ناشی از مشکلات تیروئید در مادر و جنین که یکی از عوارض آن اختلالات هوشی و IQ جنین است کاسته شود.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب