1404/09/29-13:58

از لحن دارک وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات «ضربه شاهین» چه می‌فهمیم؟

از لحن دارک وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات «ضربه شاهین» چه می‌فهمیم؟

ارتش آمریکا با حمله هوایی گسترده به هفتاد موضع از مواضع تشکیلاتی داعش در سوریه، نخستین پرده از انتقام خونین خود را به نمایش گذاشت. وزیر دفاع آمریکا با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرد که این عملیات تنها آغاز کار است و جنگ هنوز شروع نشده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دولت بهار، ارتش آمریکا روز جمعه در واکنش به یک حمله در پالمیرا که منجر به قتل دو نظامی و یک مترجم آمریکایی شد، حملات هوایی گسترده‌ای را به ده‌ها هدف داعش در سوریه انجام داد. «دونالد ترامپ» وعده داده بود که به این حمله پاسخ سختی خواهد داد.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، این حملات را پاسخی گسترده به اهدافی در مرکز سوریه توصیف کرد. 

دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که دولت سوریه کاملاً از این حملات حمایت و آمریکا «انتقام بسیار جدی» از داعش گرفته است.

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) با انتشار بیانه‌ای خاطرنشان کرد که این حملات بیش از ۷۰ هدف در مرکز سوریه را مورد اصابت قرار داد و جنگنده‌های اردنی نیز در این عملیات مشارکت داشتند.

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای تأکید کرد که این کشور همچنان متعهد به مبارزه با داعش است و اجازه نخواهد داد این گروه در خاک سوریه پناهگاهی داشته باشد.

در حال حاضر حدود هزار سرباز آمریکایی به منظور مبارزه با داعش در سوریه مستقر هستند.

وزیر دفاع آمریکا با لحنی معنی‌دار که بوی گسترش حملات و جنگ تمام عیار در آینده نزدیک را می‌داد، گفت: «حملات علیه داعش ادامه خواهد داشت. این عملیات آغاز یک جنگ نیست؛ بلکه فقط برای انتقام است. ایالات متحده آمریکا تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ هرگز در دفاع از مردم خود تردید و عقب‌نشینی نخواهد کرد». 

«پیت هگسث» نام عملیات را «ضربه شاهین» اعلام کرد و افزود: «امروز دشمنانمان را شکار کردیم و تعداد زیادی از آنها را کشتیم و ادامه خواهیم داد. این حملات علیه جنگجویان داعش، زیرساخت‌ها و سایت‌های تسلیحاتی انجام شد».

کشته‌شدن نیروهای آمریکایی در هفته گذشته نخستین تلفات آمریکا در سوریه از زمان سقوط «بشار اسد» در سال گذشته بود. آن‌ها در حال حمایت از عملیاتی علیه داعش بودند که توسط یک مهاجم هدف قرار گرفتند. وزارت کشور سوریه مهاجم را عضوی از نیروهای امنیتی سوریه معرفی کرد که مظنون به همدلی با داعش بوده است.

روز پنجشنبه ترامپ آخرین بخش از تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده علیه سوریه را لغو ‌کرد؛ تحریم‌هایی که برای مجازات اسد به دلیل نقض حقوق بشر در جریان جنگ داخلی سوریه اعمال شده بود. پس از برکناری اسد در دسامبر ۲۰۲۴، مردم سوریه خواستار لغو این تحریم‌ها شدند.

دولت کنونی سوریه توسط شورشیان سابقی اداره می‌شود که سال گذشته پس از ۱۳ سال جنگ داخلی، اسد را سرنگون کردند. این دولت شامل اعضای شاخه سابق القاعده در سوریه است که از این گروه جدا و با داعش درگیر شدند.

سوریه در همکاری با ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش مشارکت دارد و ماه گذشته پس از سفر «احمد الشرع» رئیس‌جمهور سوریه به کاخ سفید، توافقی در این زمینه حاصل شد.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب