1400/04/02-12:09

متن کامل مصاحبه رادیو سوئیس با دکتر احمدی نژاد

متن کامل مصاحبه رادیو سوئیس با دکتر احمدی نژاد

دکتر احمدی‌نژاد در مصاحبه با رادیو سوئیس گفت: یک فهرستی از تغییراتی که باید در کشور انجام شود، به رهبری نوشته ام و برای مردم هم توضیح داده ام، یک فهرست طولانی است. در بخش‌های گوناگون باید اصلاحات مهمی انجام شود. همه این تغییرات در جهت باز کردن راه برای اعمال اراده عمومی مردم است.

به گزارش دولت بهار، متن کامل مصاحبه رادیو سوئیس با دکتر احمدی نژاد بدین شرح است:

خبرنگار: بابت وقتی که به رادیو سوئیس دادید از شما تشکر می کنم. می خواستم نظر شما را در باره وضع امروز ایران نسبت به دوره ای که خودتان در قدرت بودید، بدانم؟

دکتر احمدی‌نژاد: بسم الله الرحمن الرحیم اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه.

شرایط سیاسی ایران دائماً در حال تغییر است؛ اما امروز از یک منظر، شرایط خوبی نیست و آن هم از نگاه مردم است؛ یعنی بخش مهمی از مردم، امروز ناراحت و ناراضی هستند و تلقی‌شان این است که از عرصه تصمیم‌گیری کنار گذاشته شده‌اند!

خبرنگار: انگیزه شما از شرکت نکردن در انتخابات ریاست جمهوری چه بود؟

دکتر احمدی‌نژاد: ببینید این تصمیم من در دفاع از قانون اساسی و حقوق مردم بود. یک اقدام خلاف قانون اساسی اتفاق افتاد که من آن را به ضرر کشور می دانم. کنار گذاشته شدن مردم از صحنه تصمیم گیری اتفاق بدی بود. طبیعی است که من نمیتوانستم با این تصمیم همراهی بکنم. باید بر بازگشت قانون اساسی و دفاع از حقوق مردم پافشاری می کردم.

خبرنگار: اگر بر مسند قدرت بودید چه کار می‌کردید که روند را تغییر بدهید؟

دکتر احمدی‌نژاد: یک فهرستی از تغییراتی که باید در کشور انجام شود، به رهبری نوشته ام و برای مردم هم توضیح داده ام. یک فهرست طولانی است. در بخش‌های گوناگون باید اصلاحات مهمی انجام شود. همه این تغییرات در جهت باز کردن راه برای اعمال اراده عمومی مردم است.

خبرنگار: به ویژه از لحاظ اقتصادی چه چیزی را شامل می‌شود که زندگی مردم راحت شود؟

دکتر احمدی‌نژاد: ایران به لحاظ ثروت طبیعی و مادی بسیار غنی است. ثروت انسانی‌اش هم بسیار زیاد است. منتها تمرکز ثروت و قدرت اجازه نمی‌دهد که مردم از این فرصت استفاده کنند. به محض اینکه شما این تمرکز را تغییر بدهید شرایط کشور خیلی خوب خواهد شد.

خبرنگار: مشکل اقتصادی را به چه کسی نسبت می‌دهید؟ آمریکا که تحریم‌ها را گذاشته؟

دکتر احمدی‌نژاد: تحریم‌ها البته مهم است اما در ۸ سال گذشته کلاً اقتصاد ایران رها شد و به توانمندی‌های داخلی توجه نشد و همین‌ طور ظرفیت‌ها و فرصت‌های بین المللی مغفول ماند. ۲۰۰ کشور در دنیا هست. بسیاری از این‌ها آماده همکاری با ایران هستند. دولت فقط توانش را صرف بهبود رابطه با آمریکا کرد. آن هم به یک قرارداد شکست خورده تبدیل شد. گرچه مسئله آمریکا باید حل شود، اما ظرفیت بقیه کشورها نباید فراموش گردد.

خبرنگار: ترامپ مذاکرات و توافقات هسته‌ای را برهم زد. الان در مورد برجام چه کار باید انجام شود؟

دکتر احمدی‌نژاد: چگونه ممکن است یک توافق به هم زده شود؟ اگر قرارداد، مبتنی بر حقوق بین الملل تنظیم شده باشد، یک طرف نمی‌تواند آن را به هم بزند. اگر ضوابط حقوقی در قرارداد دیده شده باشد، در صورت نقض آن از یک طرف قرارداد، مجازات حقوقی پیش بینی شده در قرارداد علیه او اجرا می شود اما سوال می‌کنم در این کاری که آقای ترامپ کرد آیا آمریکا تنبیه شد یا ایران؟ به نظرم این، قراردادی نیست که بر پایه قواعد بین الملل و حقوق اساسی تنظیم شده باشد. عدالت در آن رعایت نشده است. در هر قراردادی باید منافع و تعهدات دو طرف با هم مساوی باشند؛ اما مساوی نیست.

بگذارید یک مورد آن را برای شما بگویم. ۶ کشور مقابل ایران هستند. اما حل اختلاف به هر هفت کشور سپرده شده! و همه باید رای بدهند و اجماع لازم است. چطور ایران می تواند حق خود را از هیاتی که 6 عضو مخالف دارد ، تامین کند؟ به نظرم این قرار داد، عادلانه نیست و به همین دلیل نه تنها نتوانست مشکل را حل کند، بلکه آن را پیچیده‌تر کرد. فکر می‌کنم اگر توافقی می‌شود باید بر پایه عدالت، احترام و عدم مداخله در امور یکدیگر باشد‌.

خبرنگار: به نظرتان ایران باید قدرت هسته‌ای‌ خود را محدود کند؟

دکتر احمدی‌نژاد: من فکر می‌کنم هر آنچه که در ان پی تی پیش بینی شده، باید همان را انجام داد. البته باید تلاش کنیم که بمب اتم از دنیا ریشه‌کن شود؛ این کار ضدبشری است و هیچ کس نباید داشته باشد و ما آماده هستیم کمک کنیم که جهان از تهدید بمب اتمی نجات پیدا کند.

خبرنگار: چه کاری باید انجام داد تا با آمریکا روابط بهتری برقرار گردد؟

دکتر احمدی‌نژاد: من فکر می‌کنم آن اصول را رعایت کنیم؛ عدالت، احترام و عدم مداخله.

البته در مقدمه یک کاری می‌شود انجام داد. دولت‌ها نباید مانع ارتباط مردمشان با هم شوند. الان دولت‌ها با هم اختلاف دارند اما مانع از ارتباط مردم با یکدیگر شده‌اند. من فکر نمی‌کنم دو ملت ایران و آمریکا چنین اجازه‌ای را به دولت‌هایشان داده باشند. ملت‌ها باید آزاد باشند با یکدیگر تجارت، همکاری علمی و فرهنگی داشته باشند؛ اما متاسفانه دولت‌ها، آزادی مردم را محدود می‌کنند.

خبرنگار: ایران چه شرکا و متحدانی ایران باید برای خودش بسازد، روسیه، چین..؟

دکتر احمدی‌نژاد: همه! همه کشورهای جهان باید با هم باشند. این نظم موجود که بر اساس قطب ‌بندی درست شده به پایان خود رسیده است زیرا نتوانسته است مشکلات بشر را حل کند، شخصیت انسان‌ها له شده است. مسابقه تسلیحاتی در اوج است. اختلاف و تهدید جنگ بالای سر ملت‌هاست و نیمی از جهان در فقر به سر می برد. ما نیازمند یک نظم جدید بر پایه انسانیت و احترام به همه انسانها هستیم که در آن تبعیض، برتری‌جویی، سلطه‌جویی، استعمار، تحمیل و غارت وجود نداشته باشد‌‌. همه باید دنیا را بر پایه وحدت و دوستی و با هم اداره کنند.

من فکر می کنم به زودی شاهد تحولات بزرگ در دنیا خواهیم بود. صف ملت‌ها در یک طرف و صف قدرت‌های جهانی در مقابل ملت‌هاست. می شود فهمید که در این معادله، چه کسی برنده است. امیدوارم قدرت‌ها زودتر با مردم همراه شوند.

خبرنگار: اینها صحبت‌های خیلی زیبا و خوبی است که من لذت بردم؛ ولی می‌دانید که در دنیای امروز کار نمی‌کند. به نظرتان چه کار باید کرد که جهان به صلح بهتری برسد؟

دکتر احمدی‌نژاد: من در دو بخش پاسخ می‌دهم. بخش اول اینکه یک ژورنالیست مثل شما، باید زودتر ازهمه، تحولات جهان را رصد کند و آن را ببیند و پیش بینی کند. امروز مطالبه تحولات اساسی، یک مطالبه جهانی است. شما رفتار مردم آمریکا یا اروپا را ببینید، در هر کشور اروپایی اگر انتخابات واقعاً آزاد برگزار شود، تحولات بزرگ در راه است. من اطلاع دارم مردم خواستار تغییرات بزرگ هستند. در آسیا، آفریقا و آمریکا هم همین طور است. اراده‌ای که آینده را شکل می‌دهد اراده مردم است؛ نه بمب اتم، اسلحه و حتی رسانه.

امروز هر انسانی به یک رسانه تبدیل شده است. ۵ سال صبر کنید ببینید این قدرت چه می‌کند. یک قدرت بزرگی دارد طلوع می کند. دولت، سازمان و رئیس جمهور ندارد اما همه مردم در آن حضور دارند. این آغاز یک انقلاب عظیم جهانی است. این یک قسمت!

اما در رابطه با ایران. من به شما بگویم ایران یک کشور و یک ملت خیلی بزرگ است که ۷ هزار سال تاریخ پشت سر خود دارد. حوادث و سختی‌ها و مشکلات زیادی را گذرانده و بر همه آنها غلبه کرده و همچنان پابرجا مانده است. مطمئن باشید ملت ایران به زودی بر این شرایط غلبه می‌کند زیرا این کشور، سرزمین استعداد، ثروت مادی، فرهنگ و تمدن است. خواهید دید به زودی ملت ایران در یک افق بالاتر طلوع خواهد کرد. البته این اتفاق برای همه ملت‌ها خواهد افتاد.

جویبارها حرکت کرده و به زودی رودخانه عظیمی شکل خواهد گرفت. من دارم می‌بینم که این نظم کارش تمام شده است. امیدوارم به جای مقاومت در مقابل ملت ها، با آنها همراهی کنند والا ممکن است خسارت وارد شود‌. نمی‌خواهم از واژه طوفان استفاده کنم؛ اما طوفان در راه است. امیدوارم ملت‌ها آسیبی نبینند. آرزو می‌کنم قدرتها به ملت‌ها بپیوندند.

خبرنگار: شما انتظارتان از سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا و عربستان سعودی چیست؟

دکتر احمدی‌نژاد: اولاً ما با سوئیس دوست هستیم. دوستی‌مان هم قدیمی است و در روابط‌مان هم هیچ مشکلی وجود ندارد. دوست داریم کمک کنند که مشکلات بین ایران و آمریکا به طور عادلانه حل شوند. بین ایران و عربستان هم هیچ مشکل تاریخی وجود ندارد؛ ما با عربستان همیشه دوست بوده‌ایم، اما غفلت مقامات دو کشور و دخالت‌های دیگران، ایجاد اختلاف کرده است؛ همه دنیا باید با هم دوست باشند. دوستی بهتر از دشمنی است. من به سوئیس سفر کرده‌ام و با رئیس‌جمهور وقت کشور شما ملاقات داشته‌ام. مردم خوب و آرامی هستند. سلام گرم مرا به همه‌شان برسانید و بگویید همه‌تان را دوست دارم. ما هر آرزوی خوبی برای خودمان داریم برای آن‌ها هم داریم.

خبرنگار: خیلی متشکرم.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب