نگرانیهای داریم و امیدواریم آمریکا در مذاکره با ایران به آنها بپردازد
پادشاه اردن در مصاحبه با یک شبکه خبری آمریکایی گفت که کشورهای منطقه نگرانیهایی دارند و امیدوارند که آمریکا در مذاکره با ایران به آنها بپردازد.
به گزارش دولت بهار، «عبدالله دوم» پادشاه اردن در مصاحبهای گفت منظور وی از تشکیل هلال شیعی در منطقه توسط ایران که چند سال پیش مطرح کرده بود، دیدگاه سیاسی بوده است.
وی که با «فرید زکریا» مجری شبکه خبری سیانان مصاحبه میکرد، در پاسخ به سوالی درباره دیدگاهش در خصوص مذاکرات احیای برجام گفت که موضع اردن همیشه طرفداری از مذاکره بوده است.
عبدالله دوم افزود که نگرانیهای مشروعی در منطقه ما وجود دارد و آمریکاییها امیدوار هستند که در این مذاکرات درباره موضوعات متعددی با ایران مذاکره کنند.
پادشاه اردن اضافه کرد که برنامه هستهای ایران بر اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس تاثیر گذاشته است و برنامه موشکهای بالستیک ایران پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی در این مصاحبه حملات راکتی و موشکی به پایگاههای آمریکایی در عراق، حملات موشکی یمنیها به سعودیها و حملات موشکی به رژیم صهیونیستی از لبنان و سوریه را به ایران نسبت داد.
پادشاه اردن گفت: «حملات سایبری به کشورهای ما افزایش یافته و درگیریها در اطراف مرزهای ما به سطح درگیریهای دوران داعش رسیده است».
عبدالله دوم گفت میدانیم که گفتوگوها در وین تا روی کار آمدن دولت جدید در ایران به تعویق افتاده است و همانطور که گفتم ما نگرانیهای مشروعی در منطقه داریم و امیدواریم در این مذاکرات به آنها پرداخته شود.
پادشاه اردن و فرید زکریا مجری سیانان
پادشاه اردن در ادامه این مصاحبه با شبکه خبری سیانان گفت البته شاهد آن هستیم که امارات متحده عربی در تعامل با ایران بوده تا تنشها کاهش یابد و موضع مشابهی را نیز در مورد کویت شاهد هستیم و سلطنت عمان نیز همواره با ایران در ارتباط بوده است و اخیرا نیز شاهد گفتوگوهایی میان ایران و عربستان بودهایم و امیدواریم که این گفتوگوها باعث ایجاد شرایط بهتری برای منطقه شود.
پادشاه اردن در بخش دیگری از این مصاحبه به جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه پرداخت و گفت: «درگیریهای اخیر هشداری به طرفهای فلسطینی و اسرائیلی درباره پیامدهای عدم حرکت رو به جلو بوده است».
وی اضافه کرد: «برای بار نخست از سال 1948 تا کنون شاهد جنگ داخلی در اسرائیل در درگیری اخیر بودیم و جنگ اخیر در سرزمینهای فلسطین زنگ هشداری برای همه بود».
عبدالله دوم افزود که اخیرا با «نفتالی بنت» نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی دیدار داشته است و در حال حاضر تفاهم بهتری بین اردن و رژیم صهیونیستی وجود دارد.
پادشاه اردن گفت: «صداهایی که از اسرائیل و فلسطینیان میآید میگوید که نیازمند گام برداشتن به جلو هستیم».
عبدالله دوم تاکید کرد: «اردن سرزمین جایگزین فلسطینیانی که میخواهند در سرزمین خود زندگی کنند، نیست».
وی اضافه کرد: «سخنان اسرائیلیها درباره ایجاد دولت فلسطین در اردن سخنی پوچ است».
پادشاه اردن به اوضاع داخلی این کشور نیز اشاره کرد و گفت: «اگر شما یکی از افراد خاندان پادشاهی باشید دارای امتیازاتی هستید که چارچوب دارد و سیاست تنها در دست پادشاه است و اعضای خاندان پادشاهی هیچ ارتباطی با سیاست ندارند».
رسانههای خبری فروردین ماه امسال از بازداشت برخی مقامهای عالیرتبه در اردن به اتهام تلاش در براندازی پادشاه اردن و کودتای نافرجام در این کشور خبر دادند.
در همان زمان، در حالی که برخی رسانهها از دست داشتن ریاض و ابوظبی در کودتای نافرجام اردن خبر میدادند، «واشنگتن پُست» از سفر هیات سعودی به اردن به منظور آزاد شدن باسم عوض الله خبر داد.
البته اردن به فشارهای عربستان سعودی در این زمینه تن نداد و باسم عوض الله را با دست و پای بسته به دادگاه منتقل و یکی از جلسات محاکمه وی را برگزار کرد.
به گفته برخی منابع آگاه، شیوه انتقال عوضالله به دادگاه با این وضعیت، بر خشم ریاض نسبت به پادشاه اردن افزود. عبدالله دوم هم به پیشنهادهای ریاض در این خصوص بی اعتنا بود و این باعث عصبانیت عربستان سعودی شد.
«عبدالله دوم» که از جمعه هفته پیش به آمریکا سفر کرده تاکنون با «جو بایدن» رئیسجمهور، «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و تعدادی از فرماندهان ارشد آمریکا از جمله ژنرال کنت مککنزی فرمانده سنتکام و «ریچارد کلارک» فرمانده نیروهای عملیات ویژه آمریکا دیدار و گفتوگو کرده است.
* فارس
نظرات