رئیس کمیسیون انرژی مجلس: دولت روحانی میخواهد دولت بعدی را هم مقروض و بدهکار کند
به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس دولت میخواهد در پی اجرای این طرح رقم بالای ریالی را دریافت کنند اما سررسید آن برای ۲ تا ۵ سال آینده باشد که عملا دولت بعدی نمیتواند هیچ تصمیمی برای اداره کشور بگیرد و فقط باید بدهیهای دولت کنونی را بدهد.
به گزارش دولت بهار، فریدون عباسی، در رابطه با «طرح فروش نفت دولتی در داخل کشور» و اصلاح این طرح توسط مجلس که تبدیل به فروش نقدی نفت و تعهد دولت به تحویل نفت شده است، گفت: تاکید دارم؛ تصمیمات مهم دستگاههای اجرایی باید از مسیر مجلس گذر کند و تنها موارد اضطراری و مواردی که مجلس نمیتواند تصمیم بگیرد در " هماهنگی اقتصادی سران قوا" مطرح شود، درواقع مجلس باید بتواند نقش قانونی و نظارتی خود را ایفا کند لذا بهتر است قوه مجریه مسائلی که نیاز به قانون دارد را در مجلس و در زمان مکفی مطرح کند چراکه نمیتوان هر موضوعی را اضطراری کرده و فقط در شورا مطرح کرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت سعی کرد با استناد به تفکر عدهای محدود در اطراف خود برای کل کشور تصمیم بگیرند و اکنون که به بن بست خورده قصد دارد دولت بعدی را نیز مقروض و بدهکار کند.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم اوراق دولتی منتشر شده در میان پیمانکاران به منظور تکمیل پروژههای عمرانی، دولت یازدهم دولت بعدی را به اندازه کافی بدهکار کرده است حال چرا دست به روی نفت گذاشته اند؟ و چرا رقم بزرگی را برای فروش انتخاب کردند؟
به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس دولت میخواهد در پی اجرای این طرح رقم بالای ریالی را دریافت کنند اما سررسید آن برای ۲ تا ۵ سال آینده باشد که عملا دولت بعدی نمیتواند هیچ تصمیمی برای اداره کشور بگیرد و فقط باید بدهیهای دولت کنونی را بدهد.
استفاده از ابزار مردم فریبانه همچون کمک به بازنشستگان و فرهنگیان
وی با بیان اینکه در تشریح این طرح از ابزار مردم فریبانه همچون کمک به بازنشستگان و فرهنگیان نیز استفاده شده است، گفت: این کار به معنای اضافه شدن به هزینههای جاری دولت و یا همان حقوق و دستمزد است درواقع هیچ کدام از مشکلات زیرساختی کشور همچون توسعه میدانهای نفتی و توسعه تولید محصولات فرآوردههای نفتی و پتروشیمی را حل نمیکند.
دولت قصد داشت طرح فروش نفت دولتی در داخل کشور را در بیخبری به نتیجه برساند
عباسی با بیان اینکه دولت قصد داشت طرح را در بیخبری به نتیجه برساند اما رئیس مجلس به موضوع ورود کرد که این اقدام ایشان جای تحسین و قدردانی دارد، توضیح داد: رئیس مجلس پس از حضور در جلسه شورای هماهنگی سران قوا، با روسای کمیسیونها و هیات رئیسه مجلس جلسه برگزار کرد و در ادامه دیگر نمایندگان نیز در جریان قرار گرفتند و طی جلسات طولانی، مجلس به یک جمعبندی و نتیجه مناسب رسید، بنابراین مجلس با مقروض کردن دولت آینده مخالف است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت باید نفت را به پالایشگاههای داخلی و بخش خصوصی تحویل دهد، تضریح کرد: اگر آقای زنگنه مخالف تحویل نفت به پالایشگاههای داخلی است مخالفت خود را صریح مطرح کند چراکه عدهای قصد دارند بگویند؛ "شخص آقای زنگنه مخالف تحویل نفت به پالایشگاههای داخلی است" در حالی که بعید میدانم اینگونه باشد و حتما وزیر نفت استدلالی برای این مهم دارد، لذا از وی درخواست دارم توضیح دهد؛ چرا نمیخواهد نفت را تحویل پالایشگاههای داخلی دهد تا آنها فرآورده تولید کنند و در کشور اشتغال ایجاد و بتوانیم همان فرآورده صادر شود.
اگر دولت میخواهد در داخل نفت بفروشد حتما در زمان کنونی پول آن را دریافت کند
عباسی با بیان اینکه اگر این مهم به درستی مدیریت شود پالایشگاه های بخش خصوصی بازارهای وزارت نفت را نخواهند گرفت، اضافه کرد: اگر دولت میخواهد در داخل نفت بفروشد حتما در زمان کنونی پول آن را دریافت کند و این بهتر از پیش فروش است که دولت بعدی بخواهد نفت را تحویل دهد و از درآمدهای دولت کم شود.
وی اظهار نظر درباره رونق بازار بورس انرژی در پی فروش نفت در داخل را کمی زود دانست و در مورد اصلاحیههای مجلس به این طرح گفت: میتوان در حین اعتماد به بخش خصوصی به روز کار کرد و اگر به روز کار شود طرح قابل قبول است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس معتقد است فروش نفت در داخل کشور و تبدیل آن به فرآورده، بدون تحت شعاع قرار دادن بازارهای وزارت نفت، اتفاق خوبی است اما اگر سلف باشد قابل دفاع نیست و نباید دولت آینده را مقروض کرد.
نظرات