1400/11/17-22:24

مهمترین نامزدهای تصدی ریاست جمهوری عراق + تصاویر

مهمترین نامزدهای تصدی ریاست جمهوری عراق + تصاویر

انتظار می رود فردا(دوشنبه) جلسه مجلس عراق برای رای دادن به رئیس جمهور جدید این کشور برگزار شود تا پنجمین رئیس جمهور پس از اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ و دهمین رئیس جمهور از زمان گذر این کشور به حکومت جمهوری در سال ۱۹۵۸ میلادی لقب بگیرد.

به گزارش دولت بهار به نقل از العربی الجدید، «غازي مشعل عجيل الياور» (۲۰۰۴-۲۰۰۵) اولین رئیس جمهوری عراق پس از اشغال این کشور توسط آمریکا و سرنگونی رژیم صدام حسین بود و پس از وی که یک شخصیت عربی از استان نینوا بود، این پست به رهبران کرد انتقال یافت؛ جایی که جلال طالبانی از سال ۲۰۰۵ میلادی تا ۲۰۱۴ و فؤاد معصوم از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، این پست را عهده دار بودند و برهم صالح آخرین رئیس جمهوری این کشور بوده است که از سال ۲۰۱۸ میلادی عهده دار آن شد و اکنون دوران ریاست جمهوری اش به پایان رسیده است.

بر سر پست ریاست جمهوری عراق ۲۵ نامزد رقابت می کنند که برخی از آنها حزبی و برخی نیز خارج از چارچوب احزاب و مستقل هستند.

هوشیار زیباری

او از رهبران حزب دموکرات کردستان است که بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۴ میلادی وزیر امور خارجه و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ نیز وزیر دارایی عراق بوده است. زیباری از حمایت قاطع مسعود بارزانی رهبر حزبش برخوردار است که برای گرفتن رای اعتماد از مجلس، به تفاهماتش با جریان صدر و ائتلاف «السیاده» (حاکمیت) امید بسته است.

برهم صالح

رئیس جمهور کنونی عراق است که برای دومین دوره پس از حمایت حزبش «اتحادیه میهنی کردستان» برای تصدی این پست نامزد شده است. او بنیانگذار دانشگاه آمریکایی سلیمانیه است و از ۲۰۰۹ میلادی تا ۲۰۱۱ نخست وزیر اقلیم کردستان بوده و سال ۲۰۱۴ نیز به دنبال نامزدی ریاست جمهوری بود اما در انتخابات درون حزبی در برابر رقیبش فؤاد معصوم شکست خورد و بار دیگر در سال ۲۰۱۸ نامزد این پست شد که در نهایت به ریاست جمهوری عراق رسید.

زرکار محمد امین

او یکی از قضات کُرد است که در محاکمه صدام حسین دیکتاتور عراق نیز مشارکت داشته است.امین متولد سلیمانیه است و پست های قضایی کلیدی از جمله رئیس قاضیان اقلیم کردستان در دهه ۱۹۹۰ را برعهده داشته است.

ریبوار عبدالرحمن

حزب آپوزیسیون کُرد«الجیل الجدید»(نسل جدید) نیز «ریبوار عبدالرحمن» را برای تصدی پست ریاست جمهوری معرفی کرده است که قبلا مجری تلویزیونی بوده و به «ساشوار عبدالواحد» رئیس این جنبش نزدیک است.

عبداللطیف جمال رشید

«عبداللطیف جمال رشید» وزیر منابع آبی  دولت اقلیم کردستان بین سال های ۲۰۰۳ میلادی تا ۲۰۲۱ میلادی بوده و از سال ۲۰۱۰ تا به امروز نیز مشاور ریاست جمهوری عراق بوده است.

امید بالانی

«اومید بالانی» وکیل سرشناس اقلیم کردستان نیز بین نامزدهای تصدی ریاست جمهوری عراق دیده می شود. او گفته است که به خاطر تحقق رویای کودکی خود یعنی تصدی ریاست جمهوری عراق نامزد شده است. بالانی سال گذشته نیز نامزد استاندار اربیل بود اما موفق به رسیدن به این پست نشد . سال ۲۰۱۹ میلادی هم در رسیدن به پست ریاست اقلیم کردستان ناموفق بود.

خالد صدیق عزیز

«خالد صدیق عزیز» هم خود را برای تصدی ریاست جمهوری عراق نامزد کرده است. او اولین مشاور حقوقی در دولت اقلیم کردستان است و در ارائه مشاوره های مربوط به اقلیم کردستان به دولت فدرال در بغداد فعالیت داشته است.

نامزدی برای پست ریاست جمهوری عراق تنها به شخصیت های کرد که از سال ۲۰۰۵ میلادی معمول بوده، محدود نشده است به طوری که نام برخی از شخصیت های عربی نظیر فیصل الکلابی، شهاب النعیمی، احمد الربیعی، احمد یحیی الساعدی و افراد دیگری نیز در بین نامزدها دیده می شود.

با این حال گفته می شود هوشیار زیباری و برهم صالح از بیشترین بخت برای تصدی ریاست جمهوری عراق برخوردارند.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب