مصاحبه مهم دکتر احمدینژاد درپی حمله روسیه به اوکراین/ قطعات پازل را تکمیل میکنند/ چین مدعی تایوان است و برای سنگاپور هم با آمریکا چانهزنی میکند! + فیلم
دکتر احمدی نژاد گفت: اگر حرف های آقای بایدن را کنار حرف های مقامات آمریکایی بگذاریم، نقشه دستمان می آید که قرار است روسیه برود اوکراین را بگیرد و اصلا آنها بسترش را فراهم کردند. اینطور نیست که بگوییم آنها مخالف بودند و تهدید کردند! خیر، کاملا فضای ذهنی مردم و فضای جهان را آماده کردند. وقتی اینها را کنار هم بگذاریم و یکجا ببینیم، می فهمیم که طبق یک نقشه است. یعنی نقشه ای است که دارند قطعات پازل آن را تکمیل می کنند.
به گزارش دولت بهار، دکتر احمدی نژاد در یک گفت وگوی تصویری تصریح کرد: اینهایی که اسلحه به هم نشان می دهند، نشان قدرت واقعی شان نیست. قدرت واقعی، قدرت انسانی و قدرت ملت ها است. این در واقع ضعف آنها را نشان می دهد! در مقابل موج بیداری و حرکت ملت ها کم آوردند و دارند چنگ و دندان نشان می دهند. این چنگ و دندان بیشتر نشانه ترس و از احساس ضعف است والّا انسان های قدرتمند منطق دارند و نیازمند اسلحه نیستند.
وی افزود: من ایمان دارم که نظم آینده جهان را همه ملت ها با هم پایه گذاری خواهند کرد. موضع ملت ها و توده های جوامع، معلوم است که مخالف هستند اما یک عده از نخبگان، بر اساس یک تصور اشتباه، خیال می کنند که لیبرال دموکراسی، خطاهایی هم دارد و اگر ما در این جناح بایستیم، بهتر است. درحالیکه الان لیبرال دموکراسی ای به آن معنا وجود ندارد. این مفهوم، در اسارت سرمایه داری جهانی است. آنها این را به اسارت گرفته اند، دارند کار خودشان را می کنند.
خادم ملت ایران بر خالی بودن دست قدرتمندان جهانی در عرصه انسانی تاکید کرد گفت: حداکثر توانمندی صاحبان قدرت، کشتار است ولی در عرصه انسانی چیزی ندارند. نه قادرند اقتصاد جهان را بهبود ببخشند، نه قادرند شرایط اجتماعی جهان را بهتر کنند و نه قادرند برای جهان امنیت بیاورند. اصلا منافع آنها در به هم زدن امنیت جهان است. آنها منافع خودشان را در بهم زدن امنیت جهان تعریف کرده اند. چگونه ما به اینها اعتماد کنیم که اینها بیایند در جهان امنیت را برقرار کنند؟ امروز وقت آن است که یک همگرایی جهانی را ایجاد کنیم و همگرایی بین ملت ها را تقویت نماییم که گام اول آن آگاهی بخشی، اطلاع رسانی، تبیین و گفت وگوست.
متن کامل مصاحبه محمدرضا تقوی فرد با دکتر احمدی نژاد درباره تحولات اوکراین بدین شرح است:
تقوی فرد: به نام خدایی که هستی از اوست و ما هر چه داریم، همه لطف اوست. عرض سلام و ادب و ارادت خدمت شما بینندگان عزیز و ارجمند دارم. گفت و گویی را با جناب آقای دکتر احمدی نژاد، راجع به مسائلی که قبل تر مطرح شد و ادامه مباحثی که در حوزه بین الملل مطرح است، ترتیب داده ایم. آقای دکتر سلام عرض می کنم، وقت شما بخیر، ممنونم که باز هم فرصت دادید تا در خدمت شما باشیم.
مصاحبه ای که اخیرا در خدمت شما بودیم و پخش شد، بازتاب گسترده ای داشت و سوالات متعددی را در ذهن مخاطبان ایجاد کرد، می خواستم جسارتا راجع به مسائلی که امروز پیش آمده، وقت شما را بگیرم. زمان زیادی از مصاحبه قبلی شما نگذشته است اما بخش هایی از آنچه که شما اشاره کردید، در عرصه بین الملل تحقق پیدا کرد که حمله روسیه به اوکراین اصلی ترین آنها بود. مواردی در رابطه با این اتفاقات مطرح می شود که خواستم نظر شما را بپرسم، لطف کنید ابتدا بفرمایید این اتفاقی که در اوکراین افتاد، آیا پایان ماجرا بوده یا اینکه می تواند بخشی از یک جریان یا پازلی باشد که طراحی شده است؟
دکتر احمدی نژاد: بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه والنصر واجعلنا من خير انصاره و اعوانه والمستشهدين بين يديه
بنده هم عرض سلام دارم خدمت همه کسانیکه این برنامه را خواهند دید، خواهند شنید و یا خواهند خواند.
همان طور که اشاره کردید جنگ آغاز شد. جنگی گسترده که من بسیار متاسفم بابت این حادثه ای که اتفاق افتاد. تصاویر را می بینیم؛ زنان و کودکان و مردم بی پناه گرفتار سیاست های بین الملل شده اند. در واقع اوکراین، قربانی یک سازش زشت و بازی زشت تر قدرت های نظامی دنیا شده است.
نزدیک به 80 سال قبل، جنگ جهانی آغاز شد و از دل آن نیز سازمان ملل بوجود آمد تا جهان دیگر شاهد جنگ ها و تبعیض ها و کشتارها و فقرها نباشد و در واقع یک مشارکت عمومی در تصمیم گیری ها بوجود آید. از آنجا که چند کشور، خودشان را پیروز جنگ می دانستند، برای خودشان حق و امتیاز بیشتری قائل شدند. یک سازمان ملل ایجاد شد که در واقع تصمیم نهایی را آن 5 کشور می گیرند. حدود 50-40 سال، حوادث زیادی اتفاق افتاد. در یک تناقض آشکار، این 5 کشور هر جا که جنگی بود، حضور داشتند، یا عامل و یا تقویت کننده آن بودند، بعد هم تصمیم گیر نهایی در سازمان ملل و شورای امنیت، خودشان بودند. یک دوقطبی درست کردند و همه جهان باید تحت پوشش این دوقطبی قرار می گرفت. کسی خارج از آن دوقطب نباید اقدامی انجام می داد. 50-40 سال آن دو قطب بودند تا اینکه آرام آرام ملت ها بیدار شدند و خواهان حق تعیین سرنوشت خودشان شدند. ملت ها این ظلمی را که به نام سازمان ملل یا دنیای مدرن دارد اتفاق می افتد برنمی تابند. می خواستند شرایط را تغییر بدهند. شوروی فروپاشید و باز هم نظم اندکی برقرار شد.
ما امروز با یک بیداری بسیار گسترده در جهان مواجه هستیم. یعنی ملت ها تصور می کردند با تاسیس سازمان ملل می توانند به حقوقشان برسند، اما بعدا به این نتیجه رسیدند که باید تغییراتی بدهند! شوروی متلاشی شد و باز امید پیدا شد که به سمت یک نظم جدید می رویم، اما ملت ها دیدند که نه، از این چارچوب، آن چیزی که آنها می خواهند بیرون نمی آید. در واقع این نظمی که در جهان حاکم است، تضمین کننده منافع چند قدرت است که عرض خواهم کرد چه منافعی را دنبال می کنند.
همانطور که گفتم امروز یک بیداری عظیم در دنیا به سرعت درحال گسترش است. مردم دیگر نمی خواهند حق تعیین سرنوشت شان را به نمایندگی بدهند، بلکه می خواهند خودشان آن را اعمال کنند. دنبال حقیقت آزادی، عزت، آرامش و صلح هستند. فهمیده اند که بدون حضور و تصمیم گیری مستقیم خودشان، بازنده اصلی، ملت ها هستند. اینهمه فقر، فاصله طبقاتی و ظلم ها را در دنیا ببینید. اگر ما فقط چند عدد را کنار هم بگذاریم، می فهمیم که در دنیا چه خبر است. 1500 میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی در هر سال است. یعنی دنیا دارد با یک نگاه میلیتاریستی اداره می شود. ملت ها می گویند ما که با هم جنگی نداریم، چرا باید مقابل هم بایستیم؟ چرا ملت ها باید با هم درگیر شوند؟ یک تعداد حکومت می خواهند دنیا را به جان هم بیندازند.
یک موج عظیم بیداری و بازگشت به حقیقت انسان و حقیقت آزادی، حق تعیین سرنوشت، کمال انسان، محبت، دوستی، صلح، جهانی زیستن و جهانی اندیشیدن شکل گرفته است. این قدرت ها می دانند که اگر این موج بیاید، آنها را خواهد برد، در نتیجه به این فکر افتادند که این موج را مهار کرده و یک نظم جدید را تحمیل کنند. در این نظم، باز باید قدرت هایی باشند که آن حرکت عمومی و جریان عمومی انسانی را مهار کنند. وقتی اینها را کنار هم می گذاریم، می بینیم که از یک طرف موج ملت ها دارد می آید و از طرف دیگر چند قدرت، به هر ترتیب می خواهند سیطره خودشان را بر جهان حفظ کنند و جریان ثروت را به سمت خودشان پایدار نمایند. با تلاقی این دو جریان، می توان فهمید که اتفاقات و حوادث بزرگی در راه است.
من اطلاعاتی هم گرفته بودم، حرف های همه و بخصوص حرف های آقای بایدن و همکارانشان را دقیق گوش می کردم وبعد همه اینها را کنار هم می چیدم و می دیدم که قرار است یک اتفاقاتی مانند همین اوکراین بیفتد. خیلی روشن بود که آمریکا، روسیه و چین با هم توافق کردند تا بخشی از دغدغه های تاریخی خودشان را حل کنند و دنیا را به یک تعادل جدیدی برسانند. اوکراین را به آقای پوتین دادند که البته آقای پوتین به اوکراین بسنده نمی کند. در ذهن ایشان بازسازی شوروی سابق است. اگر بیانیه او را هم ببینید، متوجه می شوید که به صراحت دارد می گوید که ما دنبال آن هستیم. ادعا دارد. ولی من نمی دانم چرا بعضی ها توجه نمی کنند. چین هم مدعی ضمیمه تایوان است و البته روی سنگاپور هم دارند با آمریکایی ها چانه زنی می کنند.
12 سال قبل، ما به یک اجلاس آب و هوایی در دانمارک رفته بودیم. آنجا با رئیس جمهور سنگاپور ملاقات داشتیم. ایشان می گفت دو خطر سنگاپور را تهدید می کند، شما کمک کنید. گفت خطر اول این است که آب و هوا دارد عوض می شود، زمین گرم شده است و سطح اقیانوس دارد بالا می آید و از آنجایی که سنگاپور یک جزیره است، این خطر آن را تهدید می کند، شما در قضیه کنترل آلودگی ها به ما کمک کنید. گفتم ما حتما کمک می کنیم و از محیط زیست صیانت می کنیم، حفظ محیط زیست برای ما یک امر مقدس است. گفت خطر دومی که ما را تهدید می کند چین است. چین یک غول عظیم است که روی ما ادعا دارد و می خواهد ما را ضمیمه خودش کند که من همانجا گفتم ملت ایران حتما با این نوع کشورگشایی ها مخالف است و این را متعلق به دوره های قبل می داند. دوره ای که انسان ها متعالی و کمال یافته نبودند. الان اگر کسی بخواهد جهانگشایی کند، مرتکب کار بسیار زشتی شده است که در واقع توهین به کل بشریت است. گفتم ملت ایران حتما از شما حمایت خواهد کرد تا در عرصه سیاست بین الملل چنین اتفاقی نیفتد.
همان زمان یک جرقه ای در ذهن من زد، گرچه که قبلا هم در ذهنم بود که اینها به دنبال یکسری کارهایی هستند و هر چه که جلوتر آمدیم، دیدیم که دارند نقشه را عملیاتی می کنند و الان این کار را کردند یعنی اوکراین را به روسیه و تایوان را به چین داده اند و به آمریکا هم گفته اند که دستت نسبت به ایران باز باشد.
اگر حرف های آقای بایدن را کنار حرف های مقامات آمریکایی بگذاریم، نقشه دستمان می آید که قرار است روسیه برود اوکراین را بگیرد و اصلا آنها بسترش را فراهم کردند. اینطور نیست که بگوییم آنها مخالف بودند و تهدید کردند! خیر، کاملا فضای ذهنی مردم و فضای جهان را آماده کردند. وقتی اینها را کنار هم بگذاریم و یکجا ببینیم، می فهمیم که طبق یک نقشه است. یعنی نقشه ای است که دارند قطعات پازل آن را تکمیل می کنند. یک مقدار آن را آقای پوتین، یک مقدار آن را آقای بایدن و بقیه را چین تکمیل می کند. می بینیم که آمریکا موضع جدی در مقابل روسیه ندارد، در واقع از قبل دارد بفرما را می زند که اگر بیایی، ما اقدام جدی انجام نمی دهیم چون اینها تفاهم کرده اند. اما اینکه چقدر بتوانند این نقشه را بطور کامل پیاده کنند، بحث بعدی است ولی شروع کرده اند.
تقوی فرد: الان بحث اصلی میان سه کشور روسیه، چین و آمریکاست که قرار است حرکت های فعالانه ژئوپلتیک انجام بدهند یعنی می خواهند فعالیت های جغرافیایی ــ سیاسی انجام بدهند اما اتحادیه اروپا که از قبل هم راجع به اوکراین نظر داشت، الان رفتارش کاملا انفعالی است و مورد گلایه رئیس جمهور اوکراین هم قرار گرفته است. نظر شما در این مورد چیست؟
دکتر احمدی نژاد: اروپا یکی از مراکز مهم جهانی بوده و مردم خوبی دارد، منتهی مقامات و حاکمان اروپا، یعنی آنهایی که الان صاحب منصب هستند، به شکل عجیبی خودشان را به آمریکا گره زده اند. گره نه به این معنا که شریک باشند. به شکلی که انگار ضمیمه شده اند و در سایه آمریکا تنفس می کنند. البته بخشی از این امر، ناشی از جنگ دوم است اما بعدها که شرایط جنگ دوم عوض شد، آنها همین رویه را ادامه دادند. در این قضیه، برداشت من از حرف ها این است و می فهمم که اروپایی ها مخالف هستند. در واقع آمریکایی ها از روی سر اروپایی ها پریدند و آنها را دور زدند، چرا؟ چون دست آنهاست و ناتو یعنی آمریکا. متاسفانه اروپا شخصیت مستقلی از خودش نداده است که بتواند در اینجا از آن بهره ببرد. مردم اروپا هم از این قضیه ناراحت هستند و داریم می بینیم، ولی کاری از دستشان برنمی آید، چرا؟ چون در گذشته مسیر خوبی را طی نکردند. من قبلا بارها گفته ام که انتظار می رود اروپا نقش مستقلی ایفا نماید و ظرفیت هایش را بکار بگیرد. اروپا، قاره مهمی است و باید خودش پیدا کند. اتحادیه اروپا بسیار مهم است ولی در عرصه بین الملل از ظرفیت هایش استفاده نمی شود. آمریکا به عراق حمله می کند، اینها امضاء می کنند. به افغانستان حمله می کنند، اینها امضاء می کنند. هرطراحی آمریکا را امضاء می کنند. حتی وقتی ایران را ولو با ناخرسندی برخی از آنها تحریم می کند، تبعیت می کنند. الان دیگر جز تبعیت چکار می خواهند بکنند؟ البته من امیدوارم که اروپایی ها تغییر رویه بدهند و از حیثیت خودشان دفاع کنند.
تقوی فرد: امروز که این اتفاقات را نگاه می کنیم و پیامدهای مربوط به جنگ جهانی دوم را می بینیم، به تایید سخنان جنابعالی می رسیم که گویا آمریکا، هویت تابع و پیوسته ای را از اروپا می خواهد. در مورد چین و روسیه هم می خواهد با آنها تبانی کند، برای اینکه منافع خودش را حفظ کند. چیزی که تعجب تحلیلگران را برانگیخته این است که این اتفاقات می تواند به نفع برخی کشورها باشد. مثلا افزایش قیمت نفت و همین به هم ریختگی که دارد بوجود می آید. نظر شما در این مورد چیست؟
دکتر احمدی نژاد: البته عده ای هم هستند که در کل دنیا همه چیز را مادی می بینند. این ناشی از نوعی اندیشه و باور است. این اندیشه و باور، همان چیزی است که هیات حاکمه آمریکا و روسیه و چین دارند و مشکلات جامعه بشری نیز از نگاهی ناشی می شود که به پدیده های انسانی، نگرش مادی و اقتصادی دارد.
اینکه جنگ شود و یک عده زیادی کشته شوند و بعد ما خوشحال باشیم که قیمت نفت بالا می رود!؟ این چه جهانی است که ما می خواهیم بسازیم؟ یا آن جهانی که می خواهیم در آن زندگی کنیم و برایمان ایده آل است، چه جهانی است که در آن کشته شدن یک عده، باعث خوشحالی یک عده دیگر است!؟ من می گویم هزار سال این اتفاق نیفتد و یک نفر هم کشته نشود. مردم اوکراین چه گناهی کرده اند؟ قدرت ها نشسته اند و با هم تفاهم کرده اند.
من خیلی ضد انسانی می دانم که از کشته شدن و آوارگی و خرابی کشورها و ملت ها، یک عده بخواهند بهره ببرند. آمریکا همین کار را می کند و الان آقای پوتین هم می خواهد همین کار را بکند. می خواهد اوکراین و مردمش را نابود کند تا بر ثروت اوکراین تسلط یابد و برای خودش قدرت نمایی کند.
بله اروپا واقعا عکس العملی نداشت و نمی تواند داشته باشد چون اختیار تصمیم گیری ندارد. اگر اختیار تصمیم گیری داشت، می توانست از قبل با مواضع سیاسی جلوی این اتفاق را بگیرد و اصلا آن طراحی را خنثی کند. بیاید کنار بقیه کشورها بایستد و از حقیقت انسانی، حقوق انسان ها و استقلال ملت ها دفاع کند. اینکار را نکرد و الان اینگونه شد.
واقعا همین است اروپا باید خودش را پیدا کند. الان بیشترین خسارت دیده از این جنگ، اروپاست. یعنی برای اروپا چیزی باقی نمانده است. الان باید تسلیم شود و هر چه آمریکا می گوید، باید چشم بگوید. یا هر کاری که روسیه گفت، باید عمل کند. الان اروپا در اسارت است. اولا انرژی اش به روسیه وصل است و در طول زمان نتوانسته راه های دیگری را برای تامین انرژی پیدا کند. از یک طرف آمریکا ایستاده و از طرف دیگر روسیه ایستاده است.
تقوی فرد: هویت سیاسی اش را هم الان از دست داده است.
دکتر احمدی نژاد: بله، الان جایگاهی ندارد. بیشترین خسارت را هم بنظرم اول آلمان و بعد فرانسه می بینند. اینها خیلی خسارت می بینند. بعد هم انگلستانی است که در حال تغییر سیستم از ملکه و این حرفهاست. البته انگلیس و آمریکا خیلی با هم ارتباط تنگاتنگ دارند، انگلستان الان خیلی اروپایی نیست، اما فرانسه، آلمان و بقیه کشورهای اروپایی حتما خسارت می بینند و در آینده آثار آن در زندگی شان پیدا خواهد شد.
تقوی فرد: اوکراین همه تسلیحات اتمی اش را تحویل داد ولی ما امروز شاهد آزمایش بمب های قوی اتمی و فراتر از اتم در دنیا توسط آمریکا و روسیه هستیم و اروپا ساکت است و هیچ اعتراضی نمی کند که شما با این بمب ها به محیط زیست آسیب می زنید یا امنیت جهان را بهم می زنید. به نظرم اروپا به نحوی دچار بی اعتباری حیثیتی شده است.
دکتر احمدی نژاد: دو نکته را باید توجه داشته باشیم. یک زمانی آمریکا و شوروی بودند. تصور عمومی این بود که این دو کشور ضد هم هستند. درحالیکه من معتقدم اینها یک زوج هستند و بدون هم معنا ندارند. یعنی وجود شوروی توجیه گر رفتار جهانی آمریکا و حتی رفتارش در داخل بود. وجود آمریکا هم توجیه کننده رفتار جهانی شوروی و همینطور رفتارش در داخل شوروی بود. از زمانی که شوروی فروپاشید، اینها خیلی تلاش کردند ولی دیدند مثل اینکه وجودش لازم است. یعنی اینکه برای سیطره بر جهان وجود دو یا سه قطب ضروری است که در ظاهر جلوی هم بایستند! اینها در یک نقشه بزرگتری، با هم هماهنگ هستند که همه جهان زیر بلیت خودشان باشد و خارج از آن، کسی ننوازد یا نُتی خارج از این نواخته نشود. با هم هستند. حالا لب مرزی با هم یک دعواهایی دارند ولی مشکلی نیست، اساس را نقض نمی کنند. مانند همین توافق 70 ساله که آن 5 کشور اجازه نداده اند هیچ قدرت جدیدی طلوع کند. آیا اینهایی که در سازمان ملل نشسته اند، اجازه می دهند ایران تبدیل به یک قدرت شود؟ یعنی اگر ما بخواهیم با مجوز آنها تبدیل به یک ایران بزرگ بشویم، آنها مجوز می دهند؟حتما اجازه نمی دهند چون از قبل تقسیم کرده اند. اینها می خواهند دوباره آن را بازسازی کنند. این یک نکته است که اینها مکمل هم هستند ولو در ظاهر مقابل هم تصور می شوند. هر کدام شرط ادامه بقا و ادامه سلطه دیگری است. دوم اینکه اساس سلطه و اندیشه اینها، اندیشه قدرت و قدرت کشتار است. اسمش را رقابت تسلیحاتی می گذارند، برایش پوشش هایی درست می کنند، دلیل و توجیه می آورند ولی آخر آن قدرت، کشتار است. یکی می گوید قدرت کشتار من بیشتر است یا قدرت کشتار بالایی دارم، پس حرف من حق است و هر کاری که می خواهم باید بکنم و بقیه هم باید از من تبعیت کنند! اصلا از اینکه قدرت کشتار انسانها را به رخ می کشند، احساس اقتدار می کنند. این جزو برنامه آنهاست. مثل همین آزمایشی که آمریکایی ها در اقیانوس آرام انجام دادند که قدرت آن بیشتر از 500 برابر قدرت بمبی است که در هیروشیما منفجر کردند.
تقوی فرد: به نظرم روس ها هم آزمایش مشابهی انجام دادند.
دکتر احمدی نژاد: روس ها هم انجام می دهند. آنها هم گفتند که الان موشک هایی دارند که بیش از 400 برابر بزرگتر و کشنده تر از بمب هیروشیماست. اینها دارند تسلیحاتشان را به رخ ملت ها می کشند تا ملت ها را ساکت کنند. این بار اینها خیلی عریان وسط آمدند. بعد از جنگ دوم، صلح و حقوق بشر و اینها تابلو بود ولی الان رسما دارند می گویند دنیا باید دست ما باشد چون قدرت کشتار ما خیلی زیاد است. می گویند یک بمب خیلی عظیمی داریم که نصف کره زمین را منفجر می کند، این اعتبار و محبوبیت و جاذبه نمی آورد و مردم از آن منزجر هستند، ولی دارند به رخ هم و به رخ ملت ها می کشند، دارند ملت ها را می ترسانند که اگر ما می خواهیم با هم تفاهم کنیم و شما بخواهید خارج از مجموعه ما حرکت کنید، با اینها طرف هستید. موشک های ما این است، هواپیماهای ما این است، می ریزیم و یکدفعه یک کشور را شخم می زنیم. البته اینهایی که اسلحه به هم نشان می دهند، نشان قدرت واقعی شان که نیست. قدرت واقعی، قدرت انسانی و قدرت ملت ها است. این در واقع ضعف آنها را نشان می دهد. در مقابل موج بیداری و حرکت ملت ها کم آورده اند و دارند چنگ و دندان نشان می دهند. این چنگ و دندان بیشتر ناشی از ترس و از احساس ضعف است والّا انسان های قدرتمند احتیاجی به اسلحه ندارند، منطق دارند.
تقوی فرد: یعنی ترس از اینکه یک نظم نوین جهانی دیگری صورت بپذیرد که برخلاف نظر آنهایی است که طراحی نظم نوین جهانی را کرده اند؟
دکتر احمدی نژاد: احسنت. این حرکت عمومی ملت هاست که در واقع نظم آینده را خواهد ساخت و من ایمان دارم که نظم آینده جهان را همه ملت ها با هم پایه گذاری خواهند کرد. موضع ملت ها و توده های جوامع، معلوم است که مخالف هستند اما یک عده از نخبگان، با یک تصور اشتباه، خیال می کنند که بالاخره لیبرال دموکراسی است و خطاهایی هم دارد، اگر ما در این جناح بایستیم بهتر است. در حالیکه الان لیبرال دموکراسی به آن معنا وجود ندارد. این مفهوم، در اسارت سرمایه داری جهانی است. آنها این را به اسارت گرفته اند، دارند کار خودشان را می کنند. هیچکدام از این رفتارهای حاکمان آمریکا در دنیا، انطباقی با اصول لیبرال دموکراسی ندارد. صرف نظر از اینکه این اندیشه کامل هست یا نیست یا می تواند بشر را به سعادت برساند؟ که جای بحث آن جداست، الان جایی جاری نمی شود. یک عده هم تلقی شان این است که اگر روسیه قدرت پیدا کند، اینها می توانند خودشان را از زیر بار سرمایه داری جهانی رها کنند.
تقوی فرد: درحالیکه روسیه خودش جزئی از این پازل است.
دکتر احمدی نژاد: احسنت. هر دوی این تفکر، اشتباه و یک مقدار خوشبینانه است. جفت آنها بیایند، کل را می خواهند سرکوب کنند.
تقوی فرد: من خاطرم هست که در دوره مسئولیت جنابعالی، خیلی به توسعه روابط بین الملل می پرداختید. یادم هست که در آن زمان، مثلا جنبش عدم تعهد خیلی قدرتمند بود و کشورها فارغ از اندازه و موقعیتشان به یک وفاق رسیده بودند و در سازمان ملل داشت تعاریف جدی تری پیدا می کرد ولی الان متاسفانه دیگر خبری از جنبش عدم تعهد و کشورهای مستقل و تفکرات آزاد و انسانی نیست یا خیلی کمتر شده است، می خواهم بدانم در شرایط کنونی تکلیف چیست؟ یعنی کشورهای مستقل چگونه باید در برابر این زیاده خواهی ها بایستند؟ چگونه باید یک همگرایی ایجاد شود تا باعث نجات انسان ها در هر جایی که هستند، بشود؟ ما از این وضعیتی که برای مردم اوکراین پیش آمده، از نگرانی های مردم تایوان و سنگاپور یا جاهای دیگر ناراحت هستیم. فکر می کنید چه اتفاقی باید در عرصه بین الملل بیفتد؟ چه کسی باید این حرکت را ایجاد کند؟ و چگونه باید ایجاد شود؟
دکتر احمدی نژاد: ببینید؛ ملت ها که تصمیم خودشان را گرفته اند و از این ساختارها و از اندیشه ای که این نظم را بوجود آورده و این تفکراتی که دنبال سیطره هستند، عبور کرده اند منتهی الان قدرت در دست ملت ها نیست. البته دارند قدرتمند می شوند. امروز وقت آن است که جریانی مانند جنبش عدم تعهد و جریان هایی شبیه به این را در دنیا راه اندازی کرد که به شکل دیگری عمل کند. اینجا می خواهم به بخشی از دولت هایی که ممکن است مرعوب این بازی قدرت نمایی شوند، بگویم که مرعوب نشوید. حداکثر توانمندی آنها قدرت کشتار است ولی در عرصه انسانی چیزی ندارند. نه قادرند اقتصاد جهان را بهبود ببخشند نه قادرند شرایط اجتماعی جهان را بهتر کنند و نه قادرند برای جهان امنیت بیاورند. اصلا منافع آنها در به هم زدن امنیت جهان است. آنها منافع خودشان را در بهم زدن امنیت جهان تعریف کرده اند. چگونه ما به اینها اعتماد کنیم که اینها بیایند در جهان امنیت را برقرار کنند؟ امروز وقت آن است که یک همگرایی جهانی را ایجاد کنیم و همگرایی که در بین ملت هاست را تقویت کنیم که گام اول آن آگاهی بخشی، اطلاع رسانی، تبیین و گفت وگو است. باید گفت وگوی بین ملت ها و متفکرین و صاحب نظران، فارغ از نژاد و دین و جایگاه جغرافیایی و اینکه تحت کدام حکومت دارند زندگی می کنند، شکل بگیرد. این را باید تقویت کنیم.
البته به شما بگویم؛ این بحث هایی که کردیم، طراحی است که آقایان به تصور خودشان کرده اند. معنایش این است که اتفاقات بزرگی در راه است اما معنایش این نیست که آنها حتما موفق می شوند و دلخواهشان را بر جهان حاکم می کنند، بلکه من از آن طرف بسیار امیدوار هستم که این بیداری عمومی انسانی که دارد اتفاق می افتد، کل این نقشه ها را نه تنها خنثی می کند بلکه ان شاءالله در خدمت خودش خواهد گرفت.
تقوی فرد: گفته می شود که در واقع اتفاق پیش آمده بین روسیه و اوکراین، حاصل عملکرد ناتو است. ظاهرا شما قائل به این هستید که موضوع در این سطوح پایین نیست که مثلا حاصل عملکرد ناتو باشد یا اگر اوکراین چنین می کرد، چنان نمی شد! بلکه یک توافق درسطح بالاتری اتفاق افتاده است. می خواهم بدانم که دریافت ما از مسائلی که فرمودید، درست بوده است؟
دکتر احمدی نژاد: بله، مسئله بالاتر است. اگر ناتو مقصر است، باید ناتو را تنبیه کرد نه اوکراین را. اگر ناتو مسبب حوادث است، چرا یک تیر به سمت ناتو شلیک نمی شود؟ گرچه من اصلا با اصل شلیک کردن تیر مخالف هستم. بالاخره خدا زبان و عقل را برای این به انسانها داده است که با هم تفاهم کنند نه اینکه با هم بجنگند. آنهایی که به عرصه جنگیدن و سلطه گری می روند، از حیث انسانی خارج هستند و از شان انسانی شان دور شده اند. حیثیت خودشان را در بمب و هواپیما و موشک و کشتار دیگران جست و جو می کنند که این بنظرم شیطان است، انسان نیست. ولی من اصلا نمی خواهم قضاوتی بکنم، اما مگر ناتو آسیب دیده است؟ به ناتو حمله شده است؟ پس به ناتو حمله نشده است و مردم اوکراین قربانی یک بازی کثیف قدرت شده اند.
تقوی فرد: وقتی به تاریخ مراجعه می کنیم، می بینیم به همین بازی سخت محدود نمی شود، از قبل تر هم اوکراین، مورد توجه مثلا انقلاب های مخملی و دخالتهای خارجی کشورها بوده است. در شرایطی که اوکراینی ها می توانستند خیلی چیزها را حفظ کنند، با دخالت های غربی درگیر انقلاب های مخملی شدند و امروز هم می بینیم که وقتی به آنها حمله می شود، تنها کاری که اروپایی ها می کنند اظهارتاسف است و نهایتا مثلا کانادا می آید چند شخص حقیقی و حقوقی را تحریم می کند و به همین جا ختم می شود. به نظر شما امروز با آن تجربه ای که در اوکراین اتفاق افتاد، ملت های دنیا توجه شان به چه نقاطی باشد؟
دکتر احمدی نژاد: به نظرم باید قدرت خودشان را بازیابی کنند. به عکس قدرت اسلحه، اتحاد انسان ها، مهمترین قدرت است. در طول تاریخ دیده ایم که هر جا انسان ها به هم گرایش پیدا کردند و کنار هم قرار گرفتند، پیروز شدند.
تقوی فرد: حالا اگر این وسط ، دولت ها حایل شوند، چه اتفاقی می افتد؟
دکتر احمدی نژاد: همیشه بخشی از دولت ها، قدرت گرفتن ملت ها را، درنقطه مقابل خودشان تلقی می کنند. این همیشه هست و بالاخره آسیب هم وارد کرده اند ولی تاریخ نشان داده است که ملت ها از اینها عبور کرده اند و در نهایت، پیروزی با ملت هاست. قدرت اصلی در دنیا باید قدرت انسانی، سازندگی، عشق، محبت، دوستی و کنار هم بودن باشد. ما در همین دوره معاصر هم داشتیم که در آفریقای جنوبی، نهضت سیاهان، یک نهضت سرشار از محبت است، پیروز هم هستند یعنی پیروزی لزوما از مسیر بکارگیری اسلحه نمی گذرد. قدرت انسانی و بخصوص قدرت افکار عمومی امروزه تعیین کننده است. اگر ملت ها همه یک حرفی را بزنند، چه کسی می تواند علیه آن عمل کند؟ بخش مهمی از اعتبارات و توانمندی های حکومت ها الان برای دادن اطلاعات و تحلیل های نادرست و منحرف کردن ذهن ملت ها و جدا کردن ملت ها از هم هزینه می شود. نه اینکه در خودشان یک توانمندی بالاتری ایجاد کنند و ارزش های بالاتری از انسانیت در خودشان بروز بدهند، سعی می کنند آدم ها را از هم دور کنند، ذهنیت هایشان را خراب کنند تا در آن سو، اتحادی درست نشود. امروزه قدرت افکار عمومی خیلی بالاست. اگر همه یک چیزی را اراده کنند، چه کسی می تواند جلویش بایستد؟ هر ملتی یک چیزی را اراده کرد، شما محقق شده تلقی کنید چون سنت خداست، لذا چه کسی می تواند جلویش بایستد؟ حتی اگر یک انسان محکم روی عقاید خودش بایستد، او را چکار می توانند بکنند؟ زندان و شکنجه و اعدام کنند، چه کسی پیروز است؟
تقوی فرد: سطح تحولات آنقدر با سرعت دارد انجام می شود که بنظر می رسد نیاز به یک همگرایی جدید است.
دکتر احمدی نژاد: به همان نسبت، رشد آگاهی و همگرایی انسانها هم دارد زیاد می شود. انسان ها بسرعت دارند جهانی می شوند. شما کنفرانس دموکراسی را ببینید. آنها نگران همین هستند. ظاهر آن تابلوی بازیابی دموکراسی است و اینکه چرا دموکراسی شکست خورده است. دموکراسی شکست نخورده، سرمایه داری شکست خورده است که می خواهد به نام دموکراسی، جهان را مدیریت کند، ولی این را به حساب دموکراسی می گذارد و می خواهد آن را بازسازی نماید. شما ببینید بخشی از نگرانی هایشان این است که رسانه دست مردم افتاده و مردم دارند قوی می شوند. اگر آدم وقتی بحث ها را می خواند، به واژه ها دقت کند، می بیند اینجا نگرانی شان از فقر و مشکلات و استبداد و سرکوب ملت ها نیست. نگرانی شان این است که چرا انسان ها الان دیگر به ما نیاز ندارند؟ چرا از جریان رسانه ای ما فکر نمی گیرند و تبعیت نمی کنند؟ چرا مردم، خودشان دارند حرف می زنند؟ الان این امکان در اختیار ملت ها آمده است که می توانند مستقل از رسانه های حاکم، حرف بزنند. این خیلی امکان بزرگی است. اصلا یک هدیه آسمانی به انسانهاست که همه انسان ها در تمام دنیا بتوانند راحت با هم گفت و گو و هم اندیشی کنند، دیدگاه هایشان را به اشتراک بگذارند، همگرایی درست کنند. این همگرایی الان شروع شده است و سرعت آن هم خیلی بالاست. هر چقدر آن طرف تظاهر و اعلام می شود، به نسبت سرعت آن، مردم نیز سریعتر جلو می روند.
باور من این است که قدرت های حاکم جهان، از ملت ها عقب افتاده اند و نگرانی شان همین است و الّا اینقدر عریان سلاح را به رخ ملت ها نمی کشیدند. بالاخره یک تابلویی روی آن می گذاشتند. الان بدون تابلو آمده اند. این بمب آنجا و این موشک فلان، هواپیماها و . ...
تقوی فرد: من در بعضی از رسانه ها دیدم که با یک تیترهای دهان پرکن و تصاویر و تحلیل هایی، بر طبل آغاز جنگ جهانی سوم می کوبند. به نظر شما این اتفاق یا مقدمه، می تواند نشانه آغاز جنگ جهانی سوم باشد؟
دکتر احمدی نژاد: درباره جنگ جهانی، ما یک مدلی شبیه آن چیزی که در جنگ جهانی اول و دوم اتفاق افتاد در ذهن خود داریم که چند تا دولت بخاطر منافع خودشان و فارغ از ملت ها این طرف هستند و چند تا دولت آن طرف هستند و جنگ را آغاز می کنند و خسارت آن را هم ملتها می پردازند! درگیری و صف بندی های آینده، کاملا متفاوت است. صف ملت ها در برابر قدرت هایی شکل می گیرد که علیه ملت ها هستند. فارغ از اینکه این قدرت ها نسبت به هم چه موضعی دارند و چه نمایشی را دارند بازی می کنند؟ پس در آینده اگر هم تقابلی باشد که هست، این تقابل بین ملت ها با حاکمان است. ملت ها همه در یک صف ایستاده اند و می گویند ما می خواهیم حق مان را خودمان اعمال کنیم! نمی خواهیم تحویل شماها بدهیم و نمی پذیریم شما و دولت ها یا قدرت هایی که در مقابل ملت ها صف کشیده اند، بر ما حاکم باشید! من امیدوارم که اینجا خیلی انسانی حل شود یعنی اصلا نیازی به درگیری نباشد. چون ملت ها که اصلا دنبال اسلحه نمی روند و نمی توانند بروند. ملت ها می آیند سینه شان را سپر می کنند و می گویند ما حقمان را می خواهیم. امیدوارم در مسیری جلو برویم که آنها از آن سلاح علیه ملت ها استفاده نکنند.
بنابراین یک تقابل جهانی در راه است، تقابل همه ملت ها که جهانی شدند، جهانی و انسانی می اندیشند، در برابر قدرت هایی که برتری جو هستند و انسان ها را به حساب نمی آورند، متکی به سلاح هستند، دنبال تجاوز، استثمار، چپاول و تحمیل به ملت ها هستند. آن ها در یک صف هستند و این ها در یک صف دیگر هستند. باز تاکید می کنم؛ ممکن است آن قدرت ها با هم بگومگوهایی هم بکنند که تا آن زمان، اینها هم از بین خواهد رفت ولی آن بگومگو، همان نمایشنامه است که دارند در فضای خودشان بازی می کنند. آن چیزی که دارد در دنیا رقم می خورد، این است که ملت ها به سرعت دارند صفشان را جدا می کنند و هر کدام از دولت ها هم که به ملت ها بپیوندند، همان طرف هستند و نجات پیدا می کنند اما دولت هایی که بخواهند کنار قدرت های فاسد جهانی قرار بگیرند، همراه با آنها مضمحل خواهند شد.
تقوی فرد: ولی احتمالا جنگ های لکه ای در جهان اتفاق می افتد؟
دکتر احمدی نژاد: بله، چون آنها برای بقای خودشان هر کاری می کنند.
تقوی فرد: یعنی همانطور که در اوکراین اتفاق افتاد، می توانیم انتظار داشته باشیم در تایوان هم اتفاق بیفتد؟
دکتر احمدی نژاد: گفتیم که تایوان را چین می خواهد بگیرد. اگر روسیه بتواند اوکراین را بگیرد، گرفتن تایوان برای چین کار سختی نیست. وقتی آن پشت توافق شده، بقیه اش پرده سینماست! فیلم است که چگونه این را پیاده کنند که دنیا را فریب بدهند و اقتدار خودشان را بر جهان اثبات کنند! بقیه اش یک نمایشنامه است. آقای بایدن یک چیزی می گوید، آقای پوتین یک چیزی می گوید، آن یکی چیز دیگری می گوید! همگی دارند قطعات پازل را تکمیل می کنند. و دنیا این را فهمیده است. یعنی ملت ها فهمیده اند که آنها دارند یک پازل را تکمیل می کنند.
تقوی فرد: و چون از قبل هماهنگ شده، اگر اتفاقی هم بین اوکراین و روسیه بیفتد، همانطور که ناتو سکوت می کند...
دکتر احمدی نژاد: این ها همه با هم هماهنگ هستند.
تقوی فرد: برای چین هم همین اتفاق می افتد؟
دکتر احمدی نژاد: اگر اجازه بدهند یکدفعه صبح برود تایوان را بگیرد که خیلی تابلو می شود.
تقوی فرد: کشورهایی مانند اوکراین و تایوان که تحت حملات نظامی قرار می گیرند، تکلیفشان چیست؟
دکتر احمدی نژاد: ملت شان باید تصمیم بگیرد که کدام را انتخاب کند. من هشدار می دهم و می گویم از این نقشه ها دست بردارید و اجازه بدهید ملت هایتان تصمیم بگیرند و زندگی کنند. امیدوار هم هستم که توجه کنند. به خصوص راجع به ایران هم هشدار دادم و گفتم خیال نکنند اینجا کسی به آنها خوشامد خواهد گفت. ولی بالاخره آنها می خواهند از مسیر کشتار ملت ها، قدرت نمایی از طریق سلاح های کشتار جمعی جدید و فوق قدرت های قبلی و از مسیر ارعاب ملت ها، سلطه خودشان را بر ملت ها تحمیل کنند. اگر ملت ها نترسند، نقشه خود به خود تمام است. امیدوارم ان شاءالله سرعقل بیایند و از این کشتار ملت ها دست بردارند. واقعا خیلی تاسف بار است که در قرن بیست و یکم، به ملت ها بمب نشان می دهند. خب بیایید انسانیت و گذشت و فداکاری و صداقت و عدالت و محبت نشان بدهید. بمب نشان می دهید!؟ خیلی جای تاسف است.
تقوی فرد: خیلی ممنونم آقای دکتر احمدی نژاد که در این گفتگو شرکت کردید. برای شما آرزوی موفقیت دارم و خوشحالم که در خدمت شما بودم.
دکتر احمدی نژاد: ان شاءالله موفق باشید.
نظرات