1400/12/19-22:04

فکر می کردیم دولت سیزدهم اگر روی کار بیاید جهت گیری ها تغییر میکند!

به گزارش دولت بهار، حسین راغفر، اقتصاددان، گفت: با حذف ارز ترجیحی نرخ ارز آزاد به طور کلی بالا می رود لذا از آنجایی که درآمد مافیاهای ثروت و قدرت از تورم است، به دنبال اینکار می روند. آنهایی که این تصمیمات را می گیرند به خوبی می دانند که حذف همین ارز باعث افزایش شدید قیمت اقلامی مانند دارو خواهد شد و تولید کشور به طور کلی آسیب خواهد دید.

وی با بیان اینکه یک سری اهداف سیاسی گسترده ای نیز پشت این قضایا  وجود دارد، گفت: اگر این اتفاق بیفتد دارویی که در ایران امروز تولید می‌شود، در صورت تامین از بازار خارجی 40 میلیارد دلار ارز لازم دارد. خود این به تنهایی می تواند کشور ما را زمین بزند و این هدفی است که برخی دنبال می کنند. ما در پشت پرده این تصمیمات هم طمع کسب درآمدهای بزرگ از تورم، هم جهل و هم نفوذ می بینیم چون عواملی که میخواهند کشور را زمین بزنند بهترین اقدام را ایجاد نارضایتی میبینند.

راغفر افزود: نارضایتی های ناشی از این تصمیمات با کوپن الکترونیکی و ... کاهش نمی یابد چون پیامدهای آن به افزایش همه قیمت ها منجر می شوند لذا آنهایی که این تصمیمات را اتخاذ می کنند باید مسئولیت های این اقدام را بپذیرند. سازمان برنامه و بودجه مسئولیت اصلی در شکل بخشی به این قیمت گذاری ها دارد.

وی با اشاره به اینکه اگرچه دولت فعلی مدعی جلوگیری از افزایش قیمت ها و کاهش ارزش پول ملی است اما با این تصمیم از هر دوخط قرمز خود عبور می کند، گفت: چرخه ی باطل این تصمیمات مجددا تکرار خواهد شد و تورم سال آینده باعث می شود آقایان مجددا قیمت ارز را بالاتر ببرند. وقتی هم قیمت ارز بالاتر برود، تورم ایجاد می شود و مجددا تورم باعث افزایش قیمت ارز خواهد شد منتها چیزی که ته این بازی نخواهد ماند، منابع ارزی کشور است کما اینکه در سه دهه گذشته و در سال های اخیر به اسم بازار آزاد این جنایت ها بر اقتصاد و مردم تحمیل شده است. مسئولین بدانند کسی با  ارز گران در کشور ما سرمایه گذاری نخواهد کرد حتی اگر فرصت های فروش نفت هم برای انها فراهم شوند.

راغفر افزود: هم اکنون صحبت بر سر این است که نگذارند ارز بیش از 24 هزار تومان پایین بیاید. معنای دیگر این است که تولید در کشور متوقف خواهد شد و یک اقتصاد دلالی و سفته بازی مبتنی بر تجارت واردات چی ها و صادرات مواد خام بر کشور حاکم شود.  حاکمیت باید پیامدهای اجتماعی در چنین شرایطی را بپذیرد. دیگر نمی شود عوامل خارجی را به ایجاد اختلال در جامعه متهم کرد. این اتفاقات توسط عناصر داخلی صورت گرفته که ممکن است برخی از آنان نیروی عناصر خارجی هم باشند.
 
وی همچنین درپاسخ به دغدغه ی حامیان حذف ارز ترجیحی مبنی بر  فساد ناشی از مابه التفاوت ارز 4200 و ارز آزاد، گفت:  برخی از این افراد خودشان عامل به وجود آمدن فساد هستند. معنای دیگر این حرف این است که چون ما ارز 4200 تومانی برای گوشت داده ایم و با قیمت بالاتری به دست مردم رسیده است، ما قادر به مبارزه با فساد نیستیم. مادامی که شما کانون های فساد را زنده نگه دارید، قیمت ارز را آزاد هم کنید تا ده ها هزار تومان نیز افزایش پیدا می کند اما جامعه تا یک جایی بیشتر نمی تواند این مسائل را تحمل کند.

راغفر گفت: ما فکر می کردیم دولت سیزدهم اگر روی کار بیاید جهت گیری ها تغییر میکند اما علائم نشان می دهد که گویا اراده ای فرای دولت توسط یک گروه الیگارشی وجود دارد.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب