دبیر کل سازمان ملل: جنگ در قرن بیست و یکم بیهوده است

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل پس از دیدار از چند شهر در اوکراین در روز پنجشنبه اعلام کرد که جنگ در قرن بیست و یکم بیهوده است.
به گزارش دولت بهار به نقل از ایرنا، گوترش پس از دیدار از خرابی ها در شهر بورودیانکا گفت: جنگ در قرن بیست و یکم بیهوده است. جنگ شیطانی است. وقتی کسی این شرایط را می بیند، با قربانیان احساس همدردی می کند. ما به خانواده های قربانیان (جنگ در اوکراین) تسلیت می گوییم، اما اعتقاد ما این است که جنگ در قرن بیست و یکم به هیچ وجه قابل قبول نیست.
وی در شهر بوچا به خبرنگاران گفت: پس از دیدن این مکان وحشتناک به این نتیجه رسیدم که تحقیقات و پاسخگویی کامل بسیار مهم است.
دبیر کل سازمان ملل افزود: خوشحالم که دادگاه کیفری بین المللی درحال تحقیق در این خصوص است و دادستانی قبلاً در این شهر بوده است. من کاملاً از دادگاه کیفری بین المللی حمایت می کنم و از روسیه می خواهم که همکاری با دادگاه کیفری بین المللی را بپذیرد. اما وقتی از جنایات جنگی صحبت می کنیم، نمی توانیم فراموش کنیم که بدترین جنایات خود جنگ است.
گوترش پس از دیدار از ساختمان های تخریب شده در شهر ایرپین نیز گفت: این سناریوی وحشتناک نشان دهنده این حقیقت است که غیرنظامیان (در یک جنگ) همیشه بالاترین هزینه را می پردازند. غیرنظامیان بی گناه در این ساختمان ها زندگی می کردند. آنها برای جنگی که اصلاً در آن مشارکت نکرده بودند، بیشترین هزینه را پرداختند. این نکته ای است که همه باید در تمام دنیا آن را به خاطر بسپارند. هر جا که جنگ باشد، بیشترین هزینه را غیرنظامیان می پردازند.
گوترش پیش از این، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گفت: دیدار با پوتین بسیار سودمند بود، نخست آنکه این فرصت بدست آمد تا به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه همان چیزی را که من در نیویورک گفتم را به او بگوییم، اینکه تجاوز نظامی روسیه بر خلاف چارچوب سازمان ملل متحد بوده است.
وی افزود: این تعرض، نقض حاکمیت و قلمرو خاک اوکراین بوده و اینکه این جنگ باید هرچه سریعتر خاتمه یابد.
نظرات