دولت روحانی هیچ طرح و راهبردی برای گشودن گره مشکلات اقتصادی ندارد
به گزارش دولت بهار، محمدرضا بهزادیان، نایبرئیس اسبق اتاق بازرگانی تهران گفت:
➖ تصور بنده این است که کابینه دولت آقای حسن روحانی، از یک تیم اقتصادی هماهنگ و منسجم برخوردار نیست. به ویژه از ابتدای دوره دوم دولت روحانی شاهد هیچگونه طرح یا راهبردی در سطح کلان نبودیم که بتواند گره از مشکلات اقتصادی بگشاید. دوره نخست دولت هم تمامی امیدها به توافق بینالمللی برجام گره خورد. در پرتو آن تصویر از اقتصادی ترسیم شد، که همه چیز سروسامان خواهد گرفت، اما متاسفانه هیچ پیشبینی برای وضعیتی غیر از آن در دستور کار قرار نگرفت. الان هم شاهد نظرات متضاد و بعضا متناقض در کابینه دولت هستیم. ضمن اینکه عموم مردم و نخبگان جامعه نیز بر این نکته تاکید دارند که هیچ راهبرد مشخصی در دولت آقای روحانی در بخش اقتصادی وجود ندارد. حتی در همین مدت باقی مانده هم نمیتوان گفت که دولت قرار است چه راهی را پیش ببرد. در کل احساس من این است که تصمیمات خلقالساعه و روزمرگی در اداره امور کشور، موجب شده ما به این نقطه تاریک در اقتصاد کشور برسیم. این درحالی است که در دولت برآمده از مردم حداقل کاری که میتوانست انجام دهد، حفظ اعتماد مردم بود، که این هم از بین رفت.
➖ برای اثبات ضرورت صدور کارت بازرگانی از طریق سامانه جامع تجارت گفته میشود که ۳ هزار نفر ۲۷ میلیارد دلار را نیاوردهاند، زمانی که گفته میشود، لیست بدهید، امتناع میورزند. اما وقتی دنبال ماجرا میروید، متوجه میشوید که مثلا یک فردی یک نمونه از کالایش را صادر کرده، تا مشتری خارجی ببیند که این کیفیتش خوب است و از او بخرد. حال بانک مرکزی دستور داده که کارت بازرگانی این صادرکننده تعلیق شود و عنوان میشود که ۱۰۰ درصد ارز صادراتیاش را برنگردانده است. در صورتی که اصلا رقمی نبوده است؛ بررسی میکنیم میبینیم که ۱۰۰ درصد آن ۴۹ دلار که برای نمونه فرستاده شده، نیامده است. حال فرد اصرار میکند که ۴۹ دلار به قیمت روز چقدر است، من آن را پرداخت میکنم، اما آنها میگویند نمیشود و باید به کمیسیون برود و مرکز توسعه تجارت رسیدگی کند و گمرک نظرش را بدهد. بعد از دو ماه معطلی هم گفته میشود که قرار است در ساختمان میدان مادر در میرداماد کمیتهای تشکیل شود که باید مدارکتان را آنجا ببرید و آنها بررسی کنند اگر درست بود کارت بازرگانی شما آزاد میشود؛ طبیعی است که با این وضعیت تجارت میخوابد.
➖ دولت و در راس آن متولیان تجاری مسوول کاری شدهاند که زیرساخت آن را فراهم نکردهاند. این درحالی است که اگر میخواهند در این زمینه از بخش خصوصی سلب مسوولیت کنند، باید ابتدا زیرساخت سامانه جامع تجارت را آماده میکردند که اگر یک فعال اقتصادی رجوع کرد در کمترین زمان ممکن کارش انجام شود؛ نه اینکه طی ۲ ماه تنها پنج کارت بازرگانی صادر شود که آن هم چاپ نشده است. این درحالی است که باید ماهی ۲ هزار و ۷۰۰ الی ۸۰۰ کارت تمدید شود، بنابراین در این ۲ ماه گذشته باید حدود ۴ تا ۵ هزار کارت تمدید میشد. که به دلیل اعمال سیاستهای غلط، اتوماتیک وار کارت بازرگانی ۵ هزار فعال اقتصادی باطل یا تمدید نشده و ۳ هزار نفر هم گفتند که قاچاق ارز کردند و کنار گذاشته شدند، مگر ما فعال اقتصادی بخش خصوصی چقدر داریم؟ اینها همه نشانه بیتصمیمی و عدم برنامهریزی برای آینده است.
نظرات