1401/12/05-20:27

ماجرای پیش فروش خودروهای وارداتی!

ماجرای پیش فروش خودروهای وارداتی!

مهم ترین و عجیب ترین نکته در مورد واردات خودرو این است که اصلا مشخص نیست که مشتری تا چه زمان ۵۰۰ میلیون بلوکه کرده را باید در بانک نگه دارد. فرض کنید که خودروی مورد نظر شما ۵ ماه دیگر عرضه شود. بر همین اساس ۵۰۰ میلیون شما تا آن زمان بدون عقد قرارداد در حساب بلوکه خواهد بود و در صورت برداشت از فرآیند خرید کنار گذاشته خواهید شد. البته وزارت صمت وعده داده که سود بلند مدت و کوتاه مدت این مبالغ بسته به مدت زمان برای مشتریان واریز شود اما در شرایط تورمی کنونی و بالا رفتن لحظه ای نرخ ارز، سود بانکی برای کمتر کسی راضی کننده خواهد بود.

به گزارش دولت بهار، وزارت صمت اعلام کرده مشتریان می توانند از فردا نسبت به افتتاح حساب و بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در بانک (اسامی بانک یا بانک ها اعلام خواهد شد) اقدام کنند و در سامانه یکپارچه ای که وزارت صمت به آدرس saleauto.ir اعلام کرده، ثبت نام کنند.

کسانی که ۵۰۰ میلیون تومان را بلوکه می کنند نمی دانند دقیقا چه خودرویی قرار است وارد شود . این یعنی هیچ کدام از افراد برگزیده هیچ ایده ای از خودرویی که قرار است عرضه شود ندارند. در حقیقت ۱۰۰ هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی ای ثبت نام می کنند که نه فعلا نشان آن ها مشخص است و نه مدل آن ها. پس با این تفاصیل عرضه وارداتی ها را می توان عجیب ترین نحوه عرضه خودرو در طول تاریخ کشور دانست.

نکته مهم دیگری که حتما باید به آن اشاره کرد این است که این طرح فروش جذب بسیار بالایی از نقدینگی را در حدود ۱۱ تا ۱۲ روز رقم می زند. احتمالا تعداد افراد زیادی با همین شرایط عجیب نسبت به ثبت نام در این طرح اقدام خواهند کرد و مبلغ قابل توجهی در حساب ها بلوکه خواهد شد. در پایان هم با اعلام لیست ۱۰۰ هزار نفری، ۵۰ هزار میلیارد در حساب ها بلوکه خواهد ماند. پس می توان نتیجه گرفت مهم ترین جنبه این طرح فروش، جذب نقدینگی و تاثیر تثبیت کننده احتمالی بر بازار طلا و دلار باشد.

پس از اعلام ۱۰۰ هزار نفر منتخب و با ورود خودروهای وارداتی، لیست خودروهایی که قرار است عرضه شوند اعلام می شود. برای مثال در اولین مرحله اعلام می شود که خودروی X قابل خرید است. حالا افراد در لیست ۱۰۰ هزار نفری می توانند این خودروه را انتخاب کنند. دقت کنید ظرفیت هر خودرو از بالای لیست پر می شود و این یعنی افراد بالایی لیست شانس بیشتری در عرضه های اولیه خواهند داشت. ترتیب لیست بر اساس استخراج اسامی از طریق قرعه کشی تعیین می شوند. حالا اگر شما خودروهای عرضه شده را نخواهید باید صبر کنید و ببینید در عرضه بعدی چه خودروهایی خواهند بود و از میان آن ها خودروی خود را انتخاب کنید. دقت داشته باشید در تمام این مدت مبلغ مذکور در حساب شما بلوکه خواهد بود و در صورت برداشت، خرید شما به کلی لغو خواهد شد.

انعقاد قرارداد با شرکت واردکننده پس از اینکه شما خودرو مورد نظر خود را انتخاب کردید نوبت به عقد قرارداد با شرکت واردکننده می رسد. شرکت در این قرارداد متعهد می شود در بازه زمانی ۳ تا ۶ ماهه خودرو را به شما تحویل دهد. در صورت تاخیر ماهانه ۷.۵ درصد جریمه برای واردکننده در نظر گرفته شده است و در صورت عدم تحویل ۵ درصد بعلاوه ۷.۵ درصد توسط واردکننده به خریدار پرداخت خواهد شد. در صورتی که خریدار از خرید خودروی وارداتی بعد از قرارداد خود منصرف شود هم باید ۵ درصد جریمه بپردازد. خریداران خودرو باید در ۳ مرحله مبلغ خودرو را واریز نمایند که در مرحله اول مشتری برای عقد قرارداد ملزم به پرداخت ارزش کالا، هزینه های حمل و نقل، بیمه و سود واردکننده در ۳ روز می باشد.

با پرداخت اولیه قرارداد شما تکمیل و منعقد می شود و پس از آن با ورود محموله خودروها به گمرک، مشتری باید مرحله دوم پرداخت را انجام دهد. مرحله دوم پرداخت شامل هزینه های گمرکی می شود که تماما توسط مشتری پرداخت خواهد شد و در صورت عدم پرداخت، قرارداد فسخ شده و ۵ درصد جریمه از مشتری گرفته خواهد شد. در مرحله بعد یعنی پرداخت سوم مشتری باید هزینه مربوط به شماره گزاری و مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کند و نهایتا خودرو تحویل مشتری خواهد شد.

نکته اول این است که متقاضیان در اولین مرحله هیچ ایده ای از خودرویی که قرار است به ایران بیاید ندارند. البته حدس و گمان هایی از مدل های وارداتی وجود دارد اما در عمل مشتری نمی داند در چه زمان خودروی مورد نظر او به ایران خواهد آمد. بر همین اساس مشتری نمی داند خودش را باید برای پرداخت چه مبلغی آماده کند. پرداخت اولیه برای خودروها قابل حدس و تخمین خواهد بود اما هزینه های گمرکی بر اساس نرخ روز ارز محاسبه می شود و مشتری نمی تواند بصورت دقیق بداند که چه مبلغی را باید برای مرحله دوم کنار بگذارد.

اما مهم ترین و عجیب ترین نکته در مورد واردات خودرو این است که اصلا مشخص نیست که مشتری تا چه زمان ۵۰۰ میلیون بلوکه کرده را باید در بانک نگه دارد. فرض کنید که خودروی مورد نظر شما ۵ ماه دیگر عرضه شود. بر همین اساس ۵۰۰ میلیون شما تا آن زمان بدون عقد قرارداد در حساب بلوکه خواهد بود و در صورت برداشت از فرآیند خرید کنار گذاشته خواهید شد. البته وزارت صمت وعده داده که سود بلند مدت و کوتاه مدت این مبالغ بسته به مدت زمان برای مشتریان واریز شود اما در شرایط تورمی کنونی و بالا رفتن لحظه ای نرخ ارز، سود بانکی برای کمتر کسی راضی کننده خواهد بود.

* اسب بخار

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب