دولت میخواهد دیگ جوشان ارز را با ریختن ارز خنک کند/ فضای مجازی لازمه دموکراسی است
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نوع نگاهی که دولت به ارز دارد این است که دیگ جوشان ارز را میخواهد با ریختن ارز خاموش یا خنک کند در صورتی باید درصدد افزایش ظرفیت پایه پولی کشور باشیم این هم با تولید میسر است و تولید هم امروز مشکلاتی دارد که به اقتصاد غیرواقعی در کشور بازمیگردد که عملا تولید نمیتواند پا بگیرد وقرت رقابت پیدا نمیکند.
به گزارش دولت بهار، دکتر احمد علیرضابیگی درباره صحبتهای رئیس مجلس درخصوص اینکه «افتخار مجلس این است که از یک ماه و نیم پیش شرایط را پیش بینی کرد و ۴۰ روز قبل بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی درباره کنترل بازار ارز به دولت و رئیس جمهور ارائه شد» گفت: به شخصه از برآورد ایشان نسبت به وضعیت کشور که ۴۰ روز آینده را توانستند پیشبینی کنند و این که چه تهدیدات و چه مخاطراتی وجود دارد اطلاع ندارم. فکر میکنم آنچه که مطرح شده است به موارد مطروحه در شورای هماهنگی سران قوا بازمیگردد که احتمالا آنجا آقای قالیباف یک پیشبینی از وضعیت آینده در جلسه کرده است و شاید جواب نگرفته است، بازهم میگویم نمیتوانم به صراحت درباره این مسئله صحبت کنم، چون در جریان نیستم.
این نماینده مجلس درباره اقدامات مجلس شورای اسلامی درخصوص بالا رفتن قیمت سکه و ارز در کشور بیان کرد: جلسه غیرعلنی روز شنبه که مجلس با دولت برگزار کرد برای همین بود، تیم اقتصادی دولت آمد و گزارش داد و نتیجهای هم که حاصل شد این بود که کمیتهای مشترک بین دولت و مجلس تشکیل شود گویا دو روز گذشته هم جلسه سران قوا بوده است و تصمیماتی را اتخاذ کردند که وزیر اقتصاد هم آمد آنها را اعلام کردند.
وی درباره اینکه آیا مشکلات اقتصادی کشور به صورت دستوری قابل حل است، عنوان کرد: مشکلی که وجود دارد نوع نگاه ما به موضوع است آن چیزی که بیان میکنم فارغ از نظرات آقای قالیباف است، نظر خودم را میگویم نوع نگاهی که دولت به ارز دارد این است که دیگ جوشان ارز را میخواهد با ریختن ارز خاموش یا خنک کند در صورتی باید درصدد افزایش ظرفیت پایه پولی کشور باشیم این هم با تولید میسر است و تولید هم امروز مشکلاتی دارد که به اقتصاد غیرواقعی در کشور بازمیگردد که عملا تولید نمیتواند پا بگیرد وقرت رقابت پیدا نمیکند.
دکتر علیرضابیگی تاکید کرد: دولت در این موضوعات نیازمند راهکارهای سیاسی و اجتماعی است و بایستی درصدد اصلاح شرایط مدیریت داخلی کشور باشیم که اگر ان شرایط را اصلاح نکنیم نه در روابط و ارتباطات بینالملل توفقیاتی به دست خواهیم آورد و نه در حوزه اقتصاد موفیقتی خواهیم داشت.
وی درخصوص آغاز مولدسازیها و اینکه بیان میشود این اقدام به آن بحث کسری بودجه که مطرح میشود کمک میکند، گفت: به عنوان یکی از منابع درآمدی که میتواند کسریها را برطرف کند به مولدسازی نگریسته میشود، اما به سبب ناقص بودن سازوکارهای اجرایی پیشبینی من این است که نمیتواند سرنوشت روشنی داشته باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: کما این که با همین نگرش در خصوصیسازیها عمل کردیم و نتیجهاش همان شد که مشاهده کردیم، اینکه پروندههای عجیب و غریب در بحث فساد به وجود آمد و هم اینکه باعث سرخوردگی در بین فعالان بخش خصوصی ایجاد شده است، درحال حاضر این بخش تصورش این است که اساساً بنا نیست بخش خصوصی تقویت شد و یک ناامنی سازی را عمکلرد ناصحیح در این بخش به وجود آورده است.
نمی توانیم مقابل تکنولوژی بایستیم/ فضای مجازی لازمه دموکراسی است
این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس د بخش دیگری از صحبت هایش تاکید کرد: آیا اگر برخی افراد از فضای مجازی و اینترنت استفاده نادرست دارند ما باید کشور را از فضای مجازی و اینترنت محروم کنیم یا با آموزش های صحیح بستری مناسب ایجاد کرده و از تکنولوژی برای اثبات حقانیت خود استفاده کنیم؟
دکتر علیرضابیگی با اشاره به ضرورت رفع فیلترینگ باتوجه به آرام شدن فضای کشور، بیان کرد: اینترنت و فضای مجازی لازمه دموکراسی است. برای آگاه کردن مردم ما به این دو نیاز داریم. در شرایطی که مردم احتیاج دارند با یکدیگر صحبت کرده و بعد صدای خود را به گوش مسئولان برسانند، اینترنت بدیهی ترین ابزار برای انجام این کار در سطح دنیا است.
وی در ادامه اظهار کرد: ممکن است استفاده های نادرستی نیز از اینترنت شود و تبعات نامناسبی هم به دنبال داشته باشد. اما آیا اگر یک بچه از روی نادانی میخ را در پریز برق فرو کرد و دچار برق گرفتگی شد، راهکار این است که برق را قطع کنیم؟ آیا اگر برخی افراد از فضای مجازی و اینترنت استفاده نادرست دارند ما باید کشور را از فضای مجازی و اینترنت محروم کنیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آیا باید در تاریکی زندگی کرد چون یک کودک دچار برق گرفتگی شده است یا باید از ضامن ها و حفاظت هایی استفاده کنیم که چنین اتفاق هایی رخ ندهد؟ نباید برخورد ما تهدید محور باشد. مثلا در جامعه سرقت اتفاق می افتد. جامعه از دزدی رنج می برد. آیا ما می توانیم همه آحاد جامعه را دزد تلقی کنیم؟
وی در ادامه تاکید کرد: کسانی که مرتکب سرقت می شوند درصد کمی از جامعه را تشکیل می دهند. نمی توانیم به کل جامعه نگاه مجرم را داشته باشیم. بعد اقداماتی به بهانه مبارزه با سرقت انجام دهیم که زندگی را برای مردم تلخ کند. بعد عنوان کنیم هدف ما مقابله با دزدی است. این استدلال صحیحی نیست. ما نمی توانیم با موضوعات با نگاه تهدید محور روبه رو شویم. لزوما بایستی برخورد ما نرم افزاری بوده و به دنبال ایجاد مصونیت باشیم.
وی افزود: آیا زمانی که سیگار برای بدن مضر است ما جلوی فروش سیگار را در کشور می گیریم؟ یا اینکه از آموزش هایی استفاده می کنیم که مانع ترویج استفاده از سیگار شود؟ ما با وجود تجربه چند ده ساله ای که داریم که ثابت کرده برخورد سلبی هیچ گاه جواب نمی دهد باز هم به سراغ این راه می رویم. ما نمی توانیم مقابل تکنولوژی بایستیم بلکه باید از تکنولوژی استفاده کنیم تا حقانیت خود را اثبات کنیم. ما امروز خود را از تکنولوژی محروم کرده ایم.
نظرات