1401/12/21-00:36

فرمان ملاهبت الله برای آمادگی جنگ برون مرزی!

 فرمان ملاهبت الله برای آمادگی جنگ برون مرزی!

ملاهبت‌الله رهبرگروه طالبان به اعضای نهادهای تحت کنترل خود دستور داد که برای پیش‌برد جنگ در خارج از کشور آماده‌ شوند.

به گزارش دولت بهار، روزنامه 8 صبح افغانستان نوشت:

ملا هبت‌الله، رهبر گروه طالبان، به اعضای این گروه دستور داده است که برای پیش‌برد جنگ در خارج از کشور آماده‌گی بگیرند. این موضوع در گزارش نشست هبت‌الله با رییسان منابع بشری نهادهای زیر کنترل طالبان تصریح یافته است. نسخه‌ای از این گزارش که به روزنامه ۸صبح رسیده است، نشان می‌دهد که هبت‌الله زیر دستانش را برای گسترش جنگ فرامرزی تشویق می‌کند. به گفته او، جنگ‌جویان طالبان باید زره‌های‌شان را بر تن کنند و برای حاکم‌ کردن شریعت در سراسر جهان آماده شوند. هبت‌الله تصریح کرده است که روزی اعضای طالبان را به دیگر نقاط جهان اعزام خواهد کرد. این سخنان در حالی مطرح می‌شود که براساس توافق طالبان با غرب، به‌ویژه امریکا، رژیم این گروه به هیچ گروهی اجازه نمی‌دهد که امنیت سایر کشورها را تهدید کند. هرچند آگاهان معتقدند که طالبان در حال حاضر توانایی لشکرکشی را ندارند، اما با توجه به داشتن جغرافیایی برای محافظت از اعضای گروه‌های افراطی بین‌المللی، هم اکنون به‌عنوان حامی و الهام‌دهنده این گروه‌ها عمل می‌کنند. باورها به این است که آن‌عده طالبانی که تعهد به جهاد جهانی دارند، می‌خواهند در آینده جنگ‌جویان تحت امر خود را به حمایت از سایر گروه‌های افراطی بین‌المللی بسیج کنند. این در حالی است که براساس معلومات موثق، همین اکنون اعضای طالبان به دستور هبت‌الله برای جنگ در پاکستان، وارد آن کشور می‌شوند. همچنان برخی از افراد این گروه که سابقه سال‌های نبرد در کشور را دارند، با هویت اصلی و جعلی به سایر کشورها می‌روند.

در ۱۷ جدی ۱۴۰۱، دفتر ملا هبت‌الله، رهبر گروه طالبان، با فرستادن نامه‌ای به رییسان منابع بشری وزارت‌ها و نهادهای مستقل اداری تحت کنترل این گروه، خواستار تشکیل یک نشست در قندهار شد. این نشست در ۲۰ جدی برگزار شد و براساس گزارش ۱۲ صفحه‌ای که نسخه‌ای از آن در اختیار روزنامه ۸صبح قرار گرفته است، برای اشتراک در آن ۳۲ تن از رییسان منابع بشری نهادهای زیر کنترل طالبان سه روز پیش از جلسه به‌گونه رسمی و شخصی به قندهار فراخوانده شدند. این افراد که همه اعضای طالبان هستند، پیش از دیدار با ملا هبت‌الله، یک روز کامل وقت گذاشتند تا مشکلات‌شان را یادداشت و راه‌حل‌هایی را برای ارایه به رهبر این گروه، توحید کنند. پیشنهادات این افراد تلاش برای مستحق ساختن اعضای این گروه از امتیازاتی را شامل بود که براساس قوانین ملکی، به افراد مقرر شده حکمی داده نمی‌شود. مورد مهم دیگر، روشن کردن تکلیف کارمندان زن ادارات دولتی بود. خلاف تصور عموم مبنی بر این‌که تنها حلقه رهبری گروه طالبان با تحصیل و کار زنان مخالف‌اند، همه رییسان منابع بشری این گروه در پیشنهادات‌شان گفته‌اند که در صورت استخدام نشدن مرد خانواده به جای کارمند زن یا تبدیل نشدن به اداره‌هایی که کارمندان زن اجازه کار دارند، همه بست‌های این کارمندان تنقیض شود. این پیشنهاد بدون توجه به نیازهای زنان نفقه‌آور خانواده و تاکید بر برگشت‌شان به اداره‌ها، مطرح شده است و در واقع، عمومی بودن نگرش زن‌ستیزانه در صفوف طالبان را ثابت می‌کند.

 
در ادامه، رییسان منابع بشری وزارت‌خانه‌ها و نهادهای مربوط به طالبان چالش‌ها و راه‌حل‌های پیشنهادی‌شان را به‌گونه کتبی با ملا هبت‌الله شریک کرده‌اند. در گزارش تصریح یافته که افراد دعوت شده پس از گرفته شدن نام‌شان در «حاضری»، «رهنمایی‌های مهمی» در مورد نشست با هبت‌الله دریافت کردند و سپس نزد وی رفتند. از رهنمایی‌هایی که طالبان در این گزارش‌شان مهم خوانده‌اند، یاد نشده است. در جریان نشست، اعضای آن سهم خاصی نداشته‌اند. چنان‌چه این نشست پس از چاشت نیز ادامه یافته و هبت‌الله در کنار موعظه به آنان، پرسش‌هایی را در مورد روند کاری‌شان مطرح کرده است. اعضای نشست تنها به این پرسش‌ها پاسخ ارایه کرده‌اند. رهبر طالبان در ادامه هدایت داده که روند استخدام اعضای طالبان آسان و به خلص سوانح یک فرد که در تذکره درج شده است، بسنده شود. هبت‌الله در نشست خواستار دریافت قانون عزل و نصب کارمندان شده است تا آن را پس از بررسی و تغییر، تصویب کند. در پایان نشست، سهم ۳۲ رییس دعوت شده تنها مصافحه با رهبر طالبان و معرفی خودشان بوده است. در جریان ساعت‌ها دیدار، آنان تنها به‌عنوان مخاطب حضور داشته‌اند و هیچ دیدگاه، نقد، پیشنهاد یا نگرانی‌ای از سوی‌ آن‌ها مطرح نشده است.

این شیوه از برخورد با افراد دعوت شده نشان می‌دهد که رهبر طالبان در جلسات حرفی نمی‌شنود و بیشتر ایده‌هایش را با اعضای جلسه در میان می‌گذارد. منابع معتبر به روزنامه ۸صبح می‌گویند که مراجعه‌کننده‌گان قبل از ملاقات با ملا هبت‌الله، باید با محمدیوسف وفا، والی قندهار که شخص مورد اعتماد وی است، دیدار کنند تا هماهنگی انجام شود. این کار در واقع بخشی از بایدهای رهبر طالبان است؛ زیرا او با هر فردی ملاقات نمی‌کند. پس از موافقت والی و آشنایی با چگونه‌گی دیدار با رهبر طالبان، زمینه یک ملاقات کاملاً یک‌جانبه برای آنان در قصر مندیگک قندهار فراهم می‌شود؛ دیداری که فرد نمی‌تواند چهره رهبر طالبان را ببیند. شماری از افرادی که با ملا هبت‌الله دیدار کرده‌اند، می‌گویند که او شبیه نشست لویه‌جرگه یا سخنرانی‌اش در مسجد حکیمیه قندهار، حتا در ملاقات فردی و محدود نیز از حضار روی می‌گرداند. مهم‌تر این‌که رهبر طالبان تا کنون تنها با افراد مشخص، از جمله اعضای کابینه طالبان، برخی فرماندهان، شماری از تاجران، تعدادی از قاضیان و برخی از بزرگان قومی ملاقات داشته است. این شیوه از دیدارها احتمال این‌که فرد مورد نظر ملا هبت‌الله واقعی نیست را تقویت می‌کند، مگر این‌که در ادامه با حضور او در انظار عمومی، این مساله روشن شود.

رهبر طالبان در نشست با رییسان منابع بشری چه گفت؟

در نشست رهبر طالبان با رییسان منابع بشری نهادهای زیر کنترل این گروه، او دست‌کم ۲۰ مورد را به اعضای نشست توضیح داده است. تأکید بر مصالح نظام طالبان، جلوگیری از برکناری افرادی که با طبیعت این گروه سازگار نیستند [تلویحاً اشاره به کارمندان ملکی حکومت پیشین]، خیانت شمردن استخدام افراد نااهل از روی آشنایی، رد مفکوره استعفا بدون «دلیل شرعی»، نادیده‌ گرفتن انتقاد مخالفان طالبان، مشورت با ملاها در تمام امور، اتکا بر شریعت به‌عنوان نظام کامل و بی‌نیاز، تجدید قوانین و مقرره‌ها، طالبانی‌سازی تشکیل اداره‌ها و برخی از نکات پندآمیز دیگر را ملا هبت‌الله به رییسان منابع بشری گوش‌زد کرده است.

در این میان، به برخی از مسایل مهم که جهان‌بینی و برنامه‌های جهان‌گشایی رهبر طالبان را بیان می‌کند، اشاره شده است. هبت‌الله در مهم‌ترین مورد، به رییسان منابع بشری ادارات طالبان دستور داده است که در کنار استحکام «شریعت» در داخل افغانستان، برای حاکم کردن آن در جهان نیز آماده شوند. او گفته است که طالبان اکنون پس از مسلمان ساختن مردم دهات، از صحرا به شهر آمد‌ه‌اند و باید مردم شهر را به دین اسلام فراخوانند تا به گفته وی، هیچ فردی با این گروه و ایدیولوژی‌اش مخالفت نکند. به گفته رهبر طالبان، همه شهروندان باید «مسلمان واقعی و مخلص» شوند تا این گروه بتواند نظام اسلامی را در تمام جهان حاکم کند. هبت‌الله تصریح کرده است که روزی دستور اعزام اعضای طالبان به سایر نقاط جهان را صادر می‌کند.

در بخشی از سخنرانی رهبر طالبان برای رییسان منابع بشری وزارت‌ها و نهادهای مستقل زیر کنترل این گروه آمده است: «اینک که به شهرها آمده‌اید، مردم شهرها را هم به دین الله متعال فرا خوانده و آنان را تا جایی با دین آشنا کنید که در تمام افغانستان حتا یک فرد هم مخالف باقی نماند؛ بلکه همه باید طوری مسلمان واقعی و مخلص شوند و شما را آن‌قدر حمایت کنند تا بتوانید نظام اسلامی را در تمام جهان حاکم سازید. هر زمانی که همه مردم افغانستان آماده قربانی برای دین شدند، در آن ‌صورت هر کجا که امر اعزام را برای‌تان صادر نمودم، شما باید آن‌جا بروید. اگر واقعاً خواهان حاکمیت دین و شریعت هستید، پس آماده قربانی شوید و زره را بپوشید.»

همزمان با صحبت هبت‌الله در مورد فرستادن اعضای طالبان به سایر نقاط جهان، آگاهان می‌گویند که این گروه در حال حاضر به مهم‌ترین حامی و انگیزه‌دهنده گروه‌های جهادیست در منطقه تبدیل شده و در آینده ممکن است دردسرهای بزرگی در نقاط مختلف جهان خلق کند. گفته می‌شود حمایت طالبان از جهادیان خارجی، با توجه به ارتباط نزدیک این گروه با القاعده، به مرور زمان از مرز منطقه فراتر خواهد رفت. به باور فردوس کاوش، روزنامه‌نگار، صحبت‌های ملا هبت‌الله و موقف‌گیری‌های وی بیانگر فعال بودن ماشین جنگی طالبان است. او می‌گوید که این گروه در حال حاضر از تحریک طالبان پاکستان حمایت می‌کند و تی‌تی‌پی نیز با بیعت با ملا هبت‌الله، از جغرافیای طالبان در افغانستان علیه پاکستان کار می‌گیرد.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب