1399/07/08-20:23

اعلام 40 روز عزای عمومی در اردن!

تلویزیون کویت، بیانیه دربار امیری این کشور درباره مرگ صباح الأحمد الجابر الصباح را پخش کرد.

به گزارش دولت بهار به نقل از خبرگزاری رسمی کویت، کونا، خبر درگذشت شیخ صباح الأحمد الجابر الصباح امیر این کشور را به طور رسمی علام کرد. دیوان پادشاهی کویت با تایید رسمی خبر فوت پادشاه این کشور اعلام کرد: با نهایت تاسف و اندوه درگذشت شیخ صباح الأحمد الجابر الصباح امیر کویت را به مردم کویت، ملت‌های عربی و اسلامی و همه ملت‌های دوست در جهان تسلیت می‌گوییم و اعلام می‌کنیم که او در جوار رحمت الهی آرام گرفت. تلویزیون کویت هم بیانیه دربار امیری این کشور درباره مرگ صباح الأحمد الجابر الصباح را پخش کرد.

پیش از این خبر‌های ضد و نقیضی درباره مرگ صباح الأحمد الجابر الصباح امیر کویت منتشر شده بود. در همین حال سخنگوی دولت کویت در واکنش به شایعات منتشر شده ، از مردم خواسته بود اخبار را از منابع رسمی دنبال کنند. پس از انتشار شایعاتی مبنی بر فوت امیر کویت، طارق المزرم از همه خواست اخبار را از منابع رسمی دنبال کنند و به شبکه‌های اجتماعی توجه نکنند.

 واکنش‌ها به درگذشت امیر کویت
با درگذشت امیر کویت، کشورهای عربی در پیام‌های جداگانه ضمن تمجید از نقش وی در منطقه، با مردم و حکومت کویت ابراز همدردی کردند.

«صباح الاحمد جابر الصباح» امیر 91 ساله کویت، امروز (سه شنبه-هشت مهر) در بیمارستانی در آمریکا درگذشت.

پس از اعلام رسمی این خبر از سوی دیوان امیری کویت، مقامات و رهبران کشورهای عربی و اسلامی به ارسال پیام تسلیت پرداخته و برخی از آن‌ها نیز عزای عمومی اعلام کردند.

در این راستا،دیوان پادشاهی اردن در پیامی، امیر فقید کویت را رهبری «حکیم» و «برادری بزرگ» توصیف کرد و از اعلام عزای عمومی به مدت 40 روز در اردن خبر داد.

«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر کشور قطر نیز در پیامی، صباح الاحمد جابر الصباح را فردی «میانه‌رو» و «رهبری بزرگ» دانست و اعلام کرد که قطر با درگذشت وی در غم و اندوه فراوانی وارد شده است. پیام گرم امیر قطر از این نظر که صباح الاحمد، بارها برای میانجیگری میان دوحه و ریاض تلاش کرده و همواره به دنبال حل بحران بوده، می‌تواند معنادار باشد.

«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس هیدت مذاکره کننده یمن، نیز در پیامی، ضمن تقدیر از مواضع امیر فقید کویت، او را فردی دانست که برای خاموشی آتش جنگ در یمن بسیار تلاش کرد.

او با تسلیت به مردم کویت، گفت: «در روز درگذشت امیر کویت، مواضع وی در حمایت از گفت‌وگوهای صلح را فراموش نمی‌کنیم. در تمامی دیدارها با او، دوستی و محبت او به یمن آشکار بود.»

«اسماعیل رضوان» از رهبران جنبش حماس نیز در گفت‌وگو با وبگاه الشهاب، گفت که کویت همواره از مسأله فلسطین در بُعد سیاسی و ارسال کمک‌های بشردوستانه حمایت کرده است. او تأکید کرد که به خاطر این سیاست‌ها و همچنین مخالفت کویت با سازش، جنبش حماس اعتماد بالایی به این کشور دارد.

«محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی نیز در پیامی، تلاش‌های امیر فقید کویت برای توسعه همکاری و حل اختلافات میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را یادآور شد و درگذشت او را تسلیت گفت.

«حمدان بن محمد آل مکتوم» ولیعهد دبی هم، «صباح الاحمد» را رهبری «استثنایی» توصیف کرد و گفت که او دارای ارزش‌های انسانی والایی بود.

«میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان و «سعد الحریری» رئیس جریان المستقبل این کشور نیز به طور جداگانه پیام تسلیت برای دولت کویت فرستاده‌اند.

در مصر نیز «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور و «شوقی علام» مفتی این کشور و «احمد الطیب» رئیس دانشگاه الازهر، درگذشت صباح الاحمد را تسلیت گفتند. السیسی در پیام خود، امیر کویت را فردی دانست که برای حل اختلافات و توسعه ثبات و امنیت منطقه تلاش می‌کرد. او همچنین از سه روز عزای عمومی در مصر خبر داد.

سازمان همکاری اسلامی نیز که مقر آن در جده و تحت کنترل دولت سعودی قرار دارد، امیر کویت را فردی دارای حکمت و مواضع اعتدال‌محور دانست و در بیانیه خود، از مواضع سیاسی وی تقدیر کرد.

«برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق نیز از جمله رهبرانی بود که در ساعات اولیه اعلام خبر، با ارسال پیام تسلیت به دولت کویت، «صباح الاحمد جابر الصباح» را فردی دانست که دغدغه ثبات و توسعه منطقه را داشت. پس از او «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق نیز پیام تسلیت ارسال کرد و گفت که امیر قطر در تثبیت عراق جدید سهیم بود.

«حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین نیز در پیام خود، صباح الاحمد را فردی تأثیرگذار در حل اختلافات منطقه دانست.

«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی اما در مقایسه با دیگر رهبران عربی، با تأخیر به درگذشت امیر کویت واکنش نشان دادند و با ارسال پیامی، این واقعه را به مردم این کشور تسلیت گفتند.

پس از عربستان سعودی، دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس نیز، در پیامی، جایگاه امیر فقید کویت را در میان کشورهای عربی ستود و او را دارای حکمت و دوستی نسبت به مردم منطقه دانست.

پس از «صباح الاحمد جابر الصباح»، برادر ناتنی وی «نواف الاحمد جابر الصباح» به جای وی بر کشور کویت حکمرانی خواهد کرد.

امیر کویت ملقّب به "امیر دیپلماسی عربی" که بود؟
دیوان پادشاهی کویت امروز سه شنبه مرگ شیخ صباح الاحمد الجابر المبارک الصباح پانزدهمین امیر کویت  و پنجمین پادشاه این کشور پس از استقلال را اعلام کرد.

شیخ صباح الاحمد الجابر المبارک الصباح (16 جولای 1929) در تاریخ 29 ژانویه 2006 قدرت را به دست گرفت؛ پس از آنکه مجلس امت کویت اختیارات امیر سعد عبدالله سالم الصباح را به سبب وضعیت سلامتی اش به شورای وزیران واگذار کرد و اعضای شورای وزیران به اجماع با شیخ صباح بیعت کردند.

شیخ صباح چهارمین پسر شیخ احمد، دهمین امیر کویت و مادرش منیره العیار است. او در مدرسه المبارکیه تحصیل کرد و پدرش شیخ احمد الجابر برای کسب مهارت های سیاسی و آشنایی با کشورهای اروپایی و آسیایی، او را به خارج از کشور اعزام کرد.

او در سال 1954 به عنوان یکی از اعضای کمیته اجرایی عالی کشور تعیین شد و در سال 1955 به ریاست اموراجتماعی و کار و مطبوعات کشور منصوب گشت.

در 17 ژانویه 1962 نخستین شورای وزیران در کویت تاسیس گشت و شیخ صباح در آن زمان به وزارت ارشاد منصوب گشت. در سال 1963 نیز به عنوان وزیر خارجه فعالیت کرد و تا سال 1991 در این سمت ایفای نقش کرد. در سال 1978 نیز به سمت نایب رییس شورای وزیران منصوب شد.

شیخ صباح در سال 1955 ریاست سازمان کار و امور اجتماعی را نیز به عهده گرفت. او در این دوران به امور اجتماعی و پروژه های اجتماعی اهمیت ویژه می نهاد. برای ایجاد فرصتهای شغلی و سازماندهی مهاجرت خارجی ها به کویت پس از اکتشاف نفت و ایجاد مراکز آموزش فنی حرفه ای برای دختران و حمایت از کودکان و انجمن های زنانه تلاش بسیار کرد . او به مسائل هنری و تئاتر و باشگاه های ورزشی نیز توجه بسیار داشت.

شیخ صباح در سال 1957 ریاست سازمان مطبوعات و انتشارت را نیز عهده دار شد. درطول این دوران مجله رسمی کویت تحت نام "کویت الیوم" و نیز "مجله العربی" منتشر شد و چاپخانه کویت تاسیس گشت. همچنین در دوران او بود که کمیته ای برای تدوین تاریخ کویت تشکیل شد، در این دوران قانون مطبوعات و انتشارات تدوین گشت که بر آزادی مطبوعات در چارچوب قانون تاکید می کرد.

شیخ صباح نخستین کسی بود که پرچم کویت را بر فراز ساختمان سازمان ملل برافراشت پس از آنکه سازمان ملل در تاریخ 11 می 1963 با عضویت کویت موافقت کرد.

نخستین آزمون وی در عرصه سیاست، مشارکتش در دیدار احزاب رقیب در یمن به همراه نمایندگانی از مصر و عربستان برای پایان دادن به جنگ داخلی در یمن بود و زمانی که روابط میان یمن جنوبی و یمن شمالی تیره گشت ودرگیری ها از سرگرفته شد، شیخ صباح به این دو کشور سفر کرد و رایزنی های او به توافق صلح میان طرفین منجر گشت.

او همچنین در سال 1980 میان پادشاهی عمان و یمن میانجیگری کرد و بر این اساس توافقنامه ای امضا شد که از شدت تنش ها کاست.

او در ولایتعهدی شیخ سعد العبدالله در سال 1978 نقش داشت؛ او از کسانی بود که برای ولایتعهدی نامزد شده بود؛ اما به نفع سعد العبدالله کناره گیری کرد.

شیخ صباح در 14 فوریه 2001 به نیابت از شیخ سعد عبدالله الصباح تشکیل دولت داد. و در 13 جولای 2003 به عنوان رییس هیات وزیران منصوب گشت پس از آنکه شیخ سعد به سبب بیماری از سمت خود استعفا داد. شیخ صباح تا سال 2006 این سمت را به عهده داشت تا آنکه مجلس امت اختیارات حکومت را به شورای وزیران واگذار کرد و اعضای این شورا به اجماع با شیخ صباح بیعت کردند.

شیخ صباح الاحمد الصباح امیر کویت در 23 جولای گذشته برای درمان به امریکا سفر کرد و برخی اختیارات قانونی را به ولیعهد شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح واگذار کرد.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب