1402/02/31-20:55

مرغ در کدام استان‌ها نایاب و گران شد + جدول

 مرغ در کدام استان‌ها نایاب و گران شد + جدول

افزایش قیمت مرغ در نیمه اردیبهشت ماه نتوانست آرامش قبل را به بازار این محصول پُرمشتری بازگرداند.

به گزارش دولت بهار، فارس نوشت: 13 اردیبهشت ماه بود که پس از دوره‌ای کمبود مرغ، مدیرکل بازرسی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اعلام قیمت جدید این محصول، از مردم به دلیل کمبود مرغ در دو هفته قبل از آن عذرخواهی کرد. حالا مرغ 10 هزار تومان رسما گران شده بود و انتظار می‌رفت بعد از این افزایش قیمت مثل گذشته دوباره شاهد فراوانی آن در فروشگاه‌ها باشیم. برخی حتی علت استعفای وزیر جهاد کشاورزی را نیز به افزایش قیمت مرغ در فروردین ماه ربط دادند. 

انتظارها برآورده نشد. تقاضای روزانه پابرجا بود اما میزان عرضه مرغ در فروشگاه ها کفاف نداد. اینگونه شد که خبرنگاران فارس در سطح کشور مواجه با گلایه های مردمی شدند مبنی بر اینکه مرغ کم است یا اگر هست قیمتش بالاست. و دوباره مرغ خبر ساز شد.

برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت بازار، به مراکز عرضه این محصول پروتئینی در سطح کشور مراجعه کردیم که نتیجه آن را در ادامه مشاهده خواهید کرد:

طرح|تفکیک استان‌ها بر اساس وضعیت عرضه مرغ گرم؛ 31 اردیبهشت 1402

طبق جدول بالا متاسفانه 9 استان کشور با کمبود قطعی مرغ مواجه هستند به این صورت که میزان عرضه در این استان ها متناسب با میزان تقاضا نیست و مردمی که برای خرید به فروشگاه ها مراجعه می کنند، اغلب با دستان خالی به خانه برمی‌گردند. خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، کردستان، سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، مرکزی و کرمانشاه 9 استان‌هایی هستند که با چنین شرایطی روبرو هستند.  

خوزستان استانی است که از دو ماه پیش با کمبود و گرانی مرغ دست و پنجه نرم می کند. موجودی مقطعی، فروش با قیمت‌های فضایی و در مواردی نبود مرغ کشتار روز از عواملی است که موجب شده مردم خوزستان با وجود حدود ۴۸۰ مرغداری در این استان با چنین شرایطی دست‌وپنجه نرم ‌کنند.

همچنین جوجه ریزی نامناسب در پایان زمستان و اوایل بهار و زنده فروشی تولیدات خوزستان از جمله سایر عوامل وضعیت کنونی به حساب می آید به نحوی که با استفاده از شیوه های مختلف ۳۵ درصد مرغ تولید شده استان زنده فروشی می‌شود و باعث شده تا این میزان از تولید به کشتارگاه‌ها نرسد.

فروشگاه عرضه مرغ گرم- خوزستان

قاچاق مرغ و جوجه به ویژه در استان‌های مرزی مانند خوزستان از دیگر دلایل کمبود و گرانی مرغ در این مناطق است. به عنوان نمونه اواخر فروردین ماه سال جاری بود که یک محموله 70 تنی مرغ منجمد قاچاق که در حال بارگیری برای خروج از کشور بود در مرز شلمچه توسط نیروهای مرزبانی خرمشهر کشف و ضبط شد که طبق اعلام رئیس کل دادگستری استان خوزستان، تا کنون 10 نفر در این رابطه بازداشت شده اند.

کردستان نیز یکی از استان‌ های برتر در زمینه تولید گوشت مرغ با ظرفیت تولید ماهانه سه هزار و ۳۵۰ تن است، اما این روزها مردم این استان برای تامین گوشت مرغ موردنیاز با کمبود مواجه هستند.

یکی از شهروندان سنندجی ضمن اشاره به کمبود مرغ در بازار، می گوید: اگر صبح اول وقت برای خرید گوشت مرغ به بازار مراجعه نکنیم به سختی می‌توان گوشت موردنیاز را تامین کرد.

گلایه از شرایط فعلی فقط از زبان مصرف کننده شنیده نمی شود، عدم نظارت بر توزیع، صدای فروشندگان مرغ را هم در کردستان درآورده است.

عرضه محدود مرغ گرم در فروشگاه‌های سطح کشور- 31 اردیبهشت 1402

فروشنده مرغ در سنندج می گوید: به دلیل تفاوت قیمت بالای گوشت مرغ در مناطق اطراف، دلالان مرغ را خریداری کرده و بصورت قاچاقی به سایر استان‌ها و یا عراق صادر می‌کنند و به همین دلیل عرضه در مراکز توزیع هم تقریبا به نصف رسیده است.

از غرب به سمت مرکز کشور حرکت می کنیم و به استان مرکزی می رسیم. دیگر استانی که این روزها با کمبود مرغ مواجه است. مرکزی نیز با اینکه از قطب‌های مهم تولید مرغ کشور است، مشاهدات خبرنگار فارس در اراک نشان می‎دهد در حال حاضر بازار هایش با کمبود عرضه مرغ گرم مواجه است. این وضعیت موجب بالا رفتن قیمت مرغ گرم تا حدود هر کیلو 79 تا 90 هزار تومان شده است.

غیر از 9 استانی که در بالا نامشان ذکر شد، اغلب استان های کشور اگرچه کمبود مرغ ندارند اما شاهد نوسانات شدید قیمت هستند. کمتر استانی پیدا می شود که مردمش مرغ گرم را با قیمت مصوب 73 هزار تومان خریداری کنند. بر اساس اخبار دریافتی از اکثر استان های کشور، عرضه کنندگان مرغ گرم این محصول را با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت اعلام شده توسط نهادهای مسئول عرضه می کنند.

عرضه مرغ گرم با قیمت 80 تا 100 هزار تومان در بازار همدان- 31 اردیبهشت 1402

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مردم طی یکی دو ماه اخیر افزایش قیمت مرغ در بازار را شاهد بودند به گونه‌ای که در حال حاضر، قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم به ۹۰ هزار تومان رسیده است.

خبرنگار فارس در اردبیل از نوسان وضعیت عرضه و دغدغه های مردم استان روایت می کند و می گوید: معمولا در روزهای پایانی هفته مرغ گرم پیدا نمی شود و اگر کسی بخواهد آخرهفته مرغ بخورد، باید در طول هفته برای خرید این محصول برنامه ریزی کند!

فروشنده مرغ در اصفهان می گوید: اگرچه مرغ هست اما سهمیه بندی شده است. او که نگاهش به خوبی گویای بیم و امیدش درباره آینده بازار مرغ است، ادامه می دهد که روزانه حدود 70 کیلوگرم مرغ برایمان می آورند که به سختی جوابگوی مشتری است. او معتقد است گران شدن خوراک جوجه ها یکی از عوامل اصلی عرضه قطره چکانی مرغ گرم به بازار است.

از دیگر نابسامانی های بازار مرغ این روزها، نبود قیمت واحد است طوریکه پراکندگی و تنوع قیمت ها صدای اعتراض مشتری را درآورده است. به عنوان نمونه در همدان که میزان عرضه مرغ عادی است اما قیمت ها غیرعادی است. قیمت ها از 75 هزار تومان شروع می شود و با 88 هزار تومان ادامه پیدا کرده و در نهایت روی عدد 98 هزار تومان می ایستد و این یعنی اختلاف قیمت 20 و چند هزار تومانی که هر مشتری ای را سردرگم می کند.

در این میان هستند استان هایی که نه کمبود عرضه دارند و نه شاهد نوسانات عجیب و غریب قیمت هستند اما نگرانی از آینده بازار بر افکار عمومی مردم سایه انداخته است. در یزد برخی از فروشندگان مرغ اظهار می کنند:‌ همیشه تولید مرغ در این استان مازاد مصرف و نیاز بوده ولی طی چند هفته اخیر نه تنها مرغ مازاد نداریم بلکه توزیع روزانه مرغ بسیار محدودتر از گذشته شده است و این موجب نگرانی از کمبود مرغ در آینده شده است.

در پایتخت نیز اگرچه مشکل کمبود مرغ وجود ندارد اما قیمت ها از نرخ مصوب بالاتر است. در فروشگاه‌های زنجیره ای سطح شهر، هر کیلو ران 115 هزار تومان و هر کیلو سینه 125 هزارتومان عرضه می شود. 

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب