1402/04/09-22:54

۹۸ درصد افغان‌ها احساس می‌کنند بدبخت‌ترین مردم جهان اند!

۹۸ درصد افغان‌ها احساس می‌کنند بدبخت‌ترین مردم جهان اند!

موسسه بین المللی گالوپ در روزهای اخیر نتایج نظرسنجی خود از میزان احساس رضایت مردم از زندگی در 147 کشور جهان منتشر کرد که بر اساس آن، 98 درصد مردم افغانستان خود را «بدبخت ترین» افراد جهان می دانند.

به گزارش دولت بهار به نقل از شفقنا افغانستان، بر اساس این نظرسنجی، افغانستان از میان 147 کشور جهان، کمترین امتیاز مثبت را بدست آورده است و برای دومین سال متوالی، در بخش شاخص تجربه های منفی در زندگی، بالاترین امتیاز را به دست آورده است.

گالوپ در نظرسنجی خود گفته است که قبل از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، تجربه های مثبت روزانه زندگی در افغانستان در حد محدودی وجود داشت.

این نهاد بین المللی افزوده است که پس از تسلط طالبان در سال 2021، احساسات و تجربیات مثبت روزانه زندگی در بین شهروندان افغانستان تا حد زیادی از بین رفت، در سال 2022 این احساسات برنگشت و اکنون در سطحی نزدیک به رکود قرار دارد.

براساس این نظرسنجی درصدی از شهروندان افغانستان که گفته‌ اند در روز قبل احساس لذت داشته‌ اند، چیز جالبی یاد گرفته ‌اند یا احساس آرامش کرده ‌اند، در پایین‌ ترین سطح باقی مانده است.

عوامل احساس بدبختی مردم چیست؟

موسسه بین المللی گالوپ در نظرسنجی خود به عواملی که باعث شده است مردم افغانستان احساس بدبختی کنند، نپرداخته است.

تنها اشاره این نهاد این است که پس از تسلط طالبان وضعیت در این کشور بسیار بدتر شده است و مردم بیش از هر زمان دیگر «احساس بدبختی» می کنند.


سه شاخصی که این نهاد بررسی کرده است (احساس لذت، استراحت خوب و یادگیری چیز جدید) در افغانستان در پایین درجه قرار دارد.

اما شهروندان افغانستان در واکنش های که به این گزارش اشاره کرده اند، مسائلی چون فقر شدید، میزان بالای بیکاری و محدودیت های شدید بر زندگی عمومی شهروندان را از عوامل احساس بدبختی در بین مردم این کشور دانسته اند.

محمد صابر، یک شهروند افغانتسان در فیسبوک نوشته است که از زمان تسلط طالبان، بیکار است و روزانه برای مخارج شبانه روزی خود تقلا می کند، با این وضعیت چطور احساس خوشبختی کند؟

یک شهروند دیگر افغانستان بنام شهاب الدین نیز نوشته است که«هر روز ظلم برسر مردم ما بیشتر می شود، هر روز بیشتر گرسنه می شویم، هر روز بیشتر زندگی ما نابود می شود. طالبان مگر برای ما چیزی باقی گذاشته که احساس خوشبختی کنیم؟»

شماری نیز گفته اند وقتی نیمی از جمعیت یک جامعه که زنان باشند، در خانه زندانی شوند، چگونه یک جامعه می تواند احساس خوشبختی کنند؟

آیا دو درصد دیگر طالبان و هواداران آنها است؟

بر اساس نظرسنجی موسسه گالوپ، 98 درصد از مردم افغانستان گفته اند که خود را «بدبخت ترین» مردم جهان می دانند، اما دو درصد دیگر چه؟ آیا خوشبخت هستند؟

در شبکه های اجتماعی افغانستان سئوالات جدی در این مورد مطرح شده است و شهروندان این کشور نظرات مختلفی ارائه کرده اند.


بسیاری ها گفته اند که این دو درصد طالبان و هواداران شان هستند که با در دست گرفتن کنترل کشور، احساس می کنند که به همه آرزوهای خود رسیده اند و احساس خوشبختی می کنند.

ذبیح الله، یک شهروند افغانستان در فیسبوک نوشته است که «دو درصد دیگر گروه جهل طالب است که بالای گرده های مردم سوار شده اند.»

اما شماری نیز پرسیده اند که طالبان و هواداران این گروه حتی دو درصد از مردم افغانستان را نیز تشکیل نمی دهند و اگر این گزارش دقیق تر آمارگیری می کرد، بیش از 98 درصد مردم افغانستان خود را بدبخت می دانستند.

آمارهای که موسسه بین المللی گالوپ منتشر کرده، مربوط سال 2022 میلادی است و میزان احساس خوشبختی و بدبختی مردم را در این سال سنجیده است.

اما از آن زمان تاکنون، محدودیت ها و سیاست های سخت گیرانه طالبان علیه مردم افغانستان، به ویژه زنان، شیعیان، گروه های قومی و مذهبی، افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد این گروه به «سیاست های مستبدانه و حذف دهه 1990 میلادی» بازگشته است.

سازمان عفو بین الملل و انجمن بین المللی حقوق دانان نیز گزارش داده اند که این گروه «سیستم ستم و سرکوب» را در افغانستان ایجاد کرده اند و چنین سیستمی باید از بین بروند.

با توجه به این سیاست ها، احتمال میزان افرادی که در افغانستان احساسات منفی و تجربیات تلخ زندگی را تجربه کرده اند و می کنند، بسیار بیشتر از 98 درصد و احتمالا نزدیک صد درصد است.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب