1402/04/27-16:36

رابطه انگلیس و طالبان؛ از سفیدنمایی تا تلاش برای تعامل و بازگشایی سفارت در کابل

رابطه انگلیس و طالبان؛ از سفیدنمایی تا تلاش برای تعامل و بازگشایی سفارت در کابل

رئیس کمیته منتخب دفاعی پارلمان انگلیس خواستار همکاری و تعامل با طالبان و بازگشایی سفارت آن کشور در افغانستان شده است.

به گزارش دولت بهار به نقل از شفقنا افغانستان، توبایس الوود، در مقاله ای که پس از سفر به افغانستان در روزنامه «تلگراف» منتشر کرده، نوشت که من به‌تازگی از افغانستانی بازگشته‌ام که دو سال پس از خروج نیروهای غربی «متحول» شده است.

او در این مقاله نوشته است که امنیت بهبود یافته است، مردم در سفر آزاد هستند، فساد گسترده ‌ای که بر هر سطحی از دولت پیشین تأثیر گذاشته بود، ناپدید شده و تجارت مواد مخدر در بازار سیاه ظاهرا از بین رفته است.

رییس کمیته منتخب دفاعی پارلمان انگلیس نوشته است که این کشور جنگ از دهه 1970 میلادی به این سو، صلح نسبی به این شکل را تجربه نکرده است.

او به نمونه از تغییر وضعیت در استان هلمند در جنوب افغانستان یاد کرده است؛ جایی که نیروهای سرویس ویژه هوایی انگلیس، متهم به کشتار 39 شهروند غیرنظامی افغانستان و ارتکاب جنایت جنگی شده است.

 الوود در این مقاله نوشته است که «در قلب استان هلمند، جایی که ارتش بریتانیا زمانی خون و پول را هزینه می کرد، یک تحول در حال وقوع است. پنل های خورشیدی مینیاتوری چشم نوازی را پر کرده است و هزاران سیستم آبیاری را تامین می کند که مزارع فراوان پنبه، میوه و گندم را تغذیه می کنند.»

رئیس کمیته منتخب دفاعی پارلمان انگلیس با پیشنهاد تعامل و سازش با طالبان می گوید که «اولین قدم بازگشایی سفارت ما است.»

او تأکید می کند که اکنون باید رویکرد خود را نسبت به افغانستان دوباره بررسی کنیم و قبل از همه چیز باید برای درک طالبان تلاش کنیم.

علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان، مقاله رییس کمیته منتخب دفاعی پارلمان انگلیس را «سفیدنمایی» طالبان بر اساس اطلاعات نادرست خوانده است.

او نوشته است که از پیشنهاد بازگشایی سفارت انگلیس در افغانستان از سوی آقای توبایس الوود، «متعجب» شده است.

نظری با اشاره به گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد، سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر و سایر نهادهای بین المللی نوشته است که این گزارش ها وضعیت افغانستان را برخلاف ادعای نماینده پارلمان انگلیس «تیره و تار» نشان می دهد.

او افزوده که «افغانستان در حال حاضر دچار هرج و مرج، فقدان قانون و نظم، شرایط ظالمانه برای زنان، بحران انسانی، حضور ۲۱ گروه تروریستی، و تهدید مستقیم علیه تنوع قومی و مذهبی آن است که همگی توسط تروریست‌های طالبان به میان آمده است…عادی سازی طالبان بر اساس اطلاعات نادرست و اطلاعات غلط در مورد وضعیت وخیم امور در افغانستان احتمالاً پیامدهای منفی برای همه ما به دنبال خواهد داشت.»

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان گفته است که «اعتراف و رسیدگی صادقانه و شفاف به این چالش ها، بدون سفیدنمایی تروریست هایی که کل جمعیت یک کشور را به وحشت می اندازند، بسیار مهم است.»

این عضو ارشد پارلمان انگلیس در حالی به تبلیغ طالبان در این نوشته است پرداخته است که بر اساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل، بیش از بیست گروه تروریستی در افغانستان فعال است و طالبان روابط خود را با این گروه ها، بخصوص شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان، همچنان حفظه کرده است.

در عین حال، به تازگی شواهد بیشتری از جنایت جنگی نیروهای سرویس ویژه هوایی انگلیس در افغانستان در زمانی که مشغول جنگ در برابر طالبان بوده اند، منتشر شده است.

با سکوت طالبان در برابر اتهامات جنایت جنگی به نیروهای ویژه انگلیس، کاردار این کشور و رییس کمیته ی دفاع پارلمان آن به افغانستان سفر کردند و پس از این سفرها، رسما در تلاش نشان دادن چشم انداز مثبت از افغانستان در زیر سلطه طالبان هستند.

این در حالی است که بر اساس تازه ترین گزارش سازمان ملل متحد، طالبان همچنان به قتل های فراقانونی کارمندان و نظامیان حکومت پیشین افغانستان، بازداشت خودسرانه زنان، جوانان، فعالان مدنی و خبرنگاران و مجازات علنی افراد بدون طی کردن روند قانونی پرونده، ادامه می دهند.

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب