1402/09/05-14:50

۱۴ فدراسیون بدون رئیس!

۱۴ فدراسیون بدون رئیس!

وزارت ورزش و جوانان با رویه‌ای کند در حال تعیین تکلیف وضعیت فدراسیون‌های ورزشی‌ای است که باید مجامع انتخاباتی خود را برگزار کنند.

به گزارش دولت بهار به نقل از ایسنا، تعیین تکلیف وضعیت فدراسیون‌های ورزشی از جمله مهم‌ترین مسائل ورزش کشور است و تعداد فدراسیون‌هایی که این روزها تحت سرپرستی اداره می‌شوند یا حتی سرپرست ندارند بیش از انگشتان دو دست شده است. وزارت ورزش و جوانان روند کندی را در این خصوص دنبال می‌کند و برخی فدراسیون‌ها ماه‌های طولانی است که در بلاتکلیفی به سر می‌برند و مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار آن‌ها است. در این شرایط این سوال بوجود می‌آید که معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش چرا اجازه داده تا کارها با این همه تاخیر پیش رود و تعداد فدراسیونهای بدون رئیس به ۱۴ برسد که البته حدود نیمی از آنها هم رشته‌های المپیکی را در خود جای داده‌اند. 

در ادامه آخرین وضعیت فدراسیون‌هایی که تحت سرپرستی اداره می‌شوند، بلاتکلیف هستند یا حتی سرپرست ندارند بررسی شده است:

فدراسیون والیبال (بدون رئیس و سرپرست)

دوران ریاست چهار ساله محمدرضا داورزنی دوشنبه، ۲۹ آبان ماه سال جاری به پایان رسید اما هنوز وضعیت سرپرستی این فدراسیون مشخص نیست و وزارت ورزش و جوانان کسی را معرفی نکرده است. این در حالی است که والیبال باید تصمیمات مهمی در مورد تعیین سرمربی تیم ملی بگیرد و برای رقابت در لیگ ملت‌های ۲۰۲۴ که آخرین امید برای کسب سهیمه المپیک پاریس است، برنامه‌ریزی کند؛ مسیری سخت که تنها با یک برنامه بدون نقص می‌توان آن را طی کرد.   

وزارت ورزش و جوانان که با درخواست فدراسیون والیبال مبنی بر برگزاری مجمع فوق‌العاده برای انتخاب سرپرست فدراسیون مخالفت کرد، هنوز سرپرستی تعیین نکرده و والیبال از دوشنبه رسما بدون رئیس اداره می‌شود! تفاوت بین اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی آماتوری ایران و اساسنامه فدراسیون والیبال که سال گذشته به تایید فدراسیون جهانی رسیده، در این زمینه مشکلاتی را به وجود آورده و چالش آفرین شده است. در حالی که فدراسیون درخواست داشت تا طبق اساسنامه‌اش، سرپرست توسط مجمع انتخاب شود اما وزارت ورزش که مبنای کارش اساسنامه داخلی است، تعیین سرپرست را در حیطه اختیارات خود دانست و مانع برگزاری مجمع فوق‌العاده شد. با این حال عجیب است که حتی خود وزارت نیز سرپرستی را معرفی نکرده است.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون سوارکاری ( ۱۷ ماه بدون رئیس)

مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ایران، ۲۱ خرداد سال ۱۴۰۱ در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد و ۴۷ نفر از اعضای حاضر در مجمع، برگ رای خود را به صندوق انداختند و در پایان مسعود خلیلی با ۴۵ رای به عنوان رییس فدراسیون سوارکاری انتخاب شد. پس از برگزاری انتخابات فدراسیون سوارکاری، محمد کاظمیان و محمد اسدمسجدی در شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری خواستار ابطال انتخابات فدراسیون سوارکاری شدند که در نهایت پس از صدور رای اولیه از سوی شعبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال انتخابات مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۱ فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران، از سوی مسعود خلیلی به دلیل اعتراض به رای صادره، درخواست تجدیدنظر خواهی شد و شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در این رابطه تصمیم‌گیری کرد. پس از تجدید نظرخواهی و اعتراض ثالث مسعود خلیلی نسبت به دادنامه بدوی شعبه ۳۵ دیوان عدالت اداری برای تایید انتخابات فدراسیون سوارکاری، با دفاعیات حقوقی به عمل آمده توسط اداره کل حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان، شعبه ۲۶ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری، رای ابطال مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری را تایید کرد تا مجددا تشریفات اداری و قانونی برای برگزاری مجدد مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون سوارکاری برگزار شود.

با این وجود در حالی که تاریخ برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری از سوی وزارت ورزش هفتم شهریورماه سال جاری اعلام شد به تعویق افتادو به تازگی مدیرکل دفتر  امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی اعلام کرد که به منظور تشکیل هیات رئیسه و اعلام تاریخ برگزاری مجمع انتخاباتی مکاتباتی را انجام دادیم و در آینده نزدیک فدراسیون سوارکاری ضمن برگزاری جلسه هیات رئیسه، تاریخ پیشنهادی مجمع انتخاباتی خود را اعلام خواهد کرد.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون چوگان (۵ ماه بدون رئیس)

۱۹ خرداد سال ۱۳۹۸ بود که ابراهیم نوزایی از ۱۹ رای ماخوذه با کسب ۱۸ رای برای چهار سال به عنوان رییس فدراسیون چوگان انتخاب شد. با پایان دوره ریاست نوزایی در این فدراسیون چهارم تیرماه سال جاری بود که طی حکمی از سوی سیدحمید سجادی وزیر سابق ورزش و جوانان، اصغر ناظری به عنوان سرپرست فدراسیون چوگان انتخاب شد اما این فدراسیون پنج ماه است که بدون رئیس اداره می‌شود.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون انجمن‌های ورزشی (۱۰ ماه بدون رئیس)

۱۶ دی ماه سال گذشته بود که دوره ریاست غلامعلی محمدعلی‌پور به پایان رسید و دوم بهمن به‌عنوان سرپرست فدراسیون منصوب شد. بر اساس اعلام وزارت ورزش و جوانان با دبیر مجمع این فدراسیون مکاتبات لازم صورت گرفته است و باید آگهی ثبت‌نام از طریق پایگاه اطلاع رسانی فدراسیون و روزنامه‌های کثیر الانتشار ورزشی منتشر شود تا علاقمندان بتوانند در تاریخ مشخص شده، ثبت نام کنند.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون دوومیدانی (۷ ماه بدون رئیس)

فدراسیون دوومیدانی چند ماهی است که با سرپرست اداره می‌شود و افشین داوری از ۱۷ اردیبهشت ماه به عنوان سرپرست این فدراسیون کار خود را آغاز کرد. هاشم صیامی، رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی در پی حواشی ایجاد شده در ماراتن شیراز از سمت خود استعفا داد و حمید سجادی، وزیر وقت ورزش در حکمی داوری را به عنوان سرپرست انتخاب کرد و از آن زمان تا کنون انتخابات این فدراسیون برگزار نشده است.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون ترای اتلون (۸ ماه بدون رئیس)

۲۲ اسفند سال گذشته بود که دوره چهارساله ریاست مهدی گودرزی به پایان رسید و ۲۷ فروردین سال جاری احمد نامنی حکم از سوی وزارت ورزش و جوانان به عنوان سرپرست منصوب شد و از آن زمان تا کنون نیز انتخابات این فدراسیون برگزار نشده است. این فدراسیون هم حدود ۸ ماه است که رئیس ندارد.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون کونگ‌فو (یکسال بدون رئیس)

۱۴ مرداد ۱۳۹۸ بود که رضا حیدری با ۴۱ رای به عنوان رئیس فدراسیون کونگ‌فو انتخاب شد. وی ۱۳ آذر سال گذشته بود که به دلیل آنچه پایان مأموریت خود عنوان شد از سمت خود استعفا داد اما با حکم حمید سجادی، وزیر سابق ورزش و جوانان به عنوان سرپرست این فدراسیون به دفتر کار خود بازگشت تا انتخابات این فدراسیون را برگزار کند که از سال گذشته تا کنون این اتفاق رخ نداده است. 

 

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون شطرنج (۶ ماه بدون رئیس)

مجمع انتخابات فدراسیون شطرنج ۱۲ خرداد به ریاست برگزار و حسن تامینی لیچانی در دور دوم انتخابات با کسب ۲۶ رای به مدت ۴ سال ریاست فدراسیون را بر عهده گرفت. شرایط اما به گونه‌ای پیش رفت که ۱۲ خرداد سال جاری تامینی برای دومین بار از ریاست فدراسیون شطرنج به صورت رسمی استعفا کرد؛ وی پیش از آن نیز در ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ نیز در گروهی منتسب به هیات‌های استانی استعفا کرده بود. ۱۱ روز پس از استعفای تامینی، شهرام عظیمی در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ با حکم حمید سجادی به‌ عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شد اما همچنان این فدراسیون هم بدون رئیس اداره می‌شود.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون بولینگ و بیلیارد ( ۱۴ ماه بدون رئیس)

درحالی که طبق اعلام وزارت ورزش و جوانان در دی ماه سال گذشته، مقدمات برگزاری انتخابات این فدراسیون به طور کامل انجام و پاسخ استعلام داوطلبان نیز وصول شده بود و تاریخ انتخابات باید در هیات رییسه فدراسیون با هماهنگی وزارت ورزش مصوب شود، مجمع انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد برای احراز پست ریاست این فدراسیون که قرار بود ۳۱ تیر برگزار شود برای سومین بار لغو شد. گفتنی است دوره ریاست چهار ساله هاشم اسکندری ۳۰ مهر سال گذشته به پایان رسید و با حکمی از سوی حمید سجادی وی به‌ عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و این حکم در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ از سوی وزیر سابق ورزش و جوانان مجددا تمدید شد.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون راگبی (۵ ماه بدون رئیس)

پنجم تیرماه سال جاری بود که میرمهدی حسینی با حکم سیدحمید سجادی به عنوان سرپرست فدراسیون راگبی معرفی شد. در حکم سجادی آمده بود: به استناد جز۱۱ بند الف ماده ۴ قانون اهداف و وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان و نظر به تشکیل فدراسیون راگبی، با استعانت از خداوند متعال و با عنایت به تعهد و تجربه جنابعالی در امور مدیریتی به موجب این ابلاغ به عنوان سرپرست فدراسیون راگبی منصوب می‌شوید. انتظار می‌رود ضمن انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به تشکیل هیات‌های استانی و برگزاری مجمع انتخاباتی اقدام نمایید.

حال اما با گذشت پنج ماه از آن زمان هیچ اتفاق جدیدی در خصوص برگزاری مجمع انتخاباتی این فدراسیون رخ نداده است.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون آمادگی جسمانی ۱۵ ماه بدون رئیس

۳۰ مردادماه سال گذشته بود که فدراسیون آمادگی جسمانی تشکیل شد و علی خلیلی همان روز به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و پس از آن احمد گواری این مسئولیت را بر عهده گرفت و در شرایطی که قرار بود مجمع انتخاباتی‌ پنجم شهریور سال جاری برگزار شود با مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی انتخابات فدراسیون آمادگی جسمانی به تعویق افتاد و تاکنون از سوی وزارت ورزش و جوانان در خصوص این فدراسیون تصمیم‌گیری نشده و مشخص نیست انتخابات آن چه زمانی برگزار می‌شود.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون ورزش کارگری (۹ ماه بدون رئیس)

فدراسیون ورزش کارگری همانند فدراسیون‌ دانش‌آموزی که برگزاری مجمع انتخاباتی آن بر عهده وزارت آموزش و پروش و فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی که برگزاری مجمع آن بر عهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، برگزاری مجمع آن بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی است و وزارت ورزش و جوانان به صورت مستقیم در برگزاری مجمع آن دخالت ندارد. گفتنی است مجمع انتخاباتی فدراسیون آماتور ورزش کارگری پنجم اسفندماه سال ۱۳۹۷ برگزار و جواد رمضی با رای اعضای مجمع به مدت ۴ سال رییس فدراسیون ورزش کارگری شد و با پایان دوره چهار ساله ریاست وی،  هشتم اسفند سال گذشته احمد اسناوندی سرپرست این فدراسیون و ۱۹ شهریور سال جاری نیز حجت پهلوان‌یلی عهده‌دار این مسئولیت شد.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون بادبانی (یکسال بدون رئیس)

۲۶ آبان‌ماه سال گذشته بود که همزمان با گردهمایی روسای فدراسیون های ورزشی با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان سابق، فدراسیون بادبانی تشکیل و خسرو ابراهیمی به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و از آن زمان تا کنون مجمع انتخاباتی این فدراسیون تشکیل نشده و همچنان خبری از برگزاری آن نیست و مشخص نیست وزارت ورزش و جوانان در خصوص این فدراسیون چه برنامه‌ای دارد.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی (یکسال بدون رئیس)

فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی نیز ۲۶ آبان ماه سال گذشته همزمان با گردهمایی روسای فدراسیون های ورزشی با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان سابق، فدراسیون بادبانی تشکیل و رضا شجیع به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد. تکلیف این فدراسیون نیز همانند سایر فدراسیون‌های ورزشی تازه تاسیس مشخص نیست و باید منتظر ماند و دید وزارت ورزش در خصوص این فدراسیون نیز چه تصمیمی اتخاذ می‌کند.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

دو شغله شدن رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان

دوره ریاست شروین اسبقیان در فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان ۲۱ اسفند سال جاری به پایان می‌رسد و با این وجود او هشتم آبان‌ سال جاری از  سوی کیومرث هاشمی به عنوان مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان هم انتخاب شد. فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان کمتر از یک سال تا پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس فرصت دارد تا با شرایط مطلوب عازم پاریس شود؛ اتفاقی که با حضور اسبقیان در سمت جدید بسیار پر ترافیک است به هیچ وجه امکان پذیر نیست و باید دید چه تصمیمی در خصوص این فدراسیون اتخاذ می‌شود چرا که وزیر ورزش نیز در آخرین اظهاراتش نسبت به انتقادات وارده در مورد انتصاب اسبقیان گفت: به هر حال بنده اختیاراتی دارم و از این اختیارات استفاده کردیم. اسبقیان از مدیران خوب است و در وزارتخانه به او نیاز داشتیم و صحبت کردیم. برادر عزیز دیگری شناسایی شود و در مجمع انتخاباتی شرکت کند و نفر اصلی شناخته شود. گلایه این بود که نیروی خوب آن‌ها را گرفته ایم و مشکلی نیست و جای بهتری آمده است.

۱۴ فدراسیون بدون رییس!/ معاونت قهرمانی چه می‌کند؟

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب