اصل فیلترینگ، به جز ایجاد بازار فیلترشکنفروشی چه فایدهای داشته؟
به گزارش دولت بهار، روزنامه فرهیختگان نوشت: روز گذشته خبری مبنی بر دستگیری مدیرعامل پیامرسان داخلی سروش منتشر شد. با انتشار این اطلاعیه از سوی مرکز رسانه قوهقضاییه و بهکارگیری از لفظ «مستهجن» در اطلاعیه، این پرسش مطرح میشود که اساسا مصداق واژه مستهجن در اطلاعیه قوهقضاییه و کارگروه فضای مجازی دقیقا چیست و دامنه آن در ارتباط با محتوای فضای مجازی تا کجاست؟
با توجه به اتفاق روز گذشته پلتفرم سروش و انتشار ترانه خوانندههای غیرمجاز از خواننده لسآنجلسی در دو پلتفرم روبیکا و بله، امری که در این بین محل نقد است، این است که اصل ماجرای فیلترینگ پلتفرمهای خارجی و جایگزین کردن پلتفرمهای ایرانی در چند سال اخیر، جلوگیری از نشر و دسترسی مخاطب به محتواهایی از این دست بود.
اکنون اما میبینیم که همین پلتفرمهای ایرانی نیز محتواهایی انتشار میدهند که تا به امروز سعی شده بود از انتشار آنها با فیلترینگ جلوگیری شود. پس پلتفرم ایرانی با خارجی در این مساله چه فرقی با یکدیگر دارند و تا به اینجای کار، فیلترینگ به جز ایجاد بازار فیلترشکنفروشی چه فایدهای داشته است؟
البته ناگفته نماند بهجز ایجاد بازار فروش فیلترشکن و ویپیان فروشی، دسترسی اغلب کاربران ایرانی به فیلترشکنها و ایجاد یک زمینه برای دسترسی به محتواهای مستهجن، به تنهایی یکی از نقدهای وارده به فیلترینگ برخی از پلتفرمهای خارجی است.
نظرات