1402/10/27-08:30

تعطیلی بیش از نصف واحدهای تولید کنسرو تن ماهی!

 تعطیلی بیش از نصف واحدهای تولید کنسرو تن ماهی!

به گفته رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران وزن صادرات کنسرو ماهی ایران در سال 1402 نسبت به سال 1401، 59 درصد کاهش و ارزش آن در این مدت 55 درصد افت کرده است.

به گزارش دولت بهار، مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، شرحی از پیامدهای گرانی کنسرو ماهی تن بر تولید و صادرات این محصول ارائه کرد و گفت: از سال گذشته قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش بی‌رویه پیدا کرد تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است.

وی افزود: در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن بالا نیست. حاصل این اتفاقات رکود بازار، توقف تولید و یا تولید با حداقل ظرفیت این محصول بود.

بختیاری ادامه داد: رکود بازار و توقف تولید در حالی در بازار کنسرو ماهی کشور اتفاق افتاده که بیش از 110 واحد تولید کنسرو ماهی از وزارت صمت یا وزارت جهاد کشاورزی مجوز گرفته‌اند و از این تعداد حدود 50 واحد به طور دائم و یا فصلی به تولید مشغول بودند.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در تشریح برآورد خود از کاهش سالانه تولید و صادرات کنسرو ماهی تن اظهار کرد: در سال 1401 حدود 250 میلیون تا 300 میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد و پیش‌بینی می‌شود این رقم امسال به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد.

وی اضافه کرد: همچنین وزن صادرات کنسرو ماهی در سال 1402 نسبت به سال 1401، 59 درصد کاهش داشته و ارزش آن در این مدت 55 درصد افت کرده است. ارزش صادرات سال کنسرو ماهی تن ایران در سال گذشته یک میلیون و 602 هزار و 850 دلار بود.

بختیاری تصریح کرد: در یکسال گذشته راهکارهای پیشنهادی فعالان این صنعت به وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از قیمت ماهی تن صید داخل نیز مورد توجه قرار نگرفت. در نتیجه بهای هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل تا 158 هزار تومان بالا رفت، در حالی که سال گذشته قیمت این کالا 50 هزار تومان بود.

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران خاطرنشان کرد: اکنون با تداوم واردات، قیمت این کالا به حدود 150 هزار تومان کاهش پیدا کرده است. با این حال تولیدکنندگان همواره نگران هستند که واردات ماهی تن با اختلال رو به رو شود و این امر تولید آنها را بیش از پیش تحت تأثیر قرار دهد. همچنین هر چند در یک مقطع زمانى، قیمت ماهی تن به فراتر از 158 هزار تومان رسید و تولیدکنندگان باید قیمت مصرف‌کننده را به بیشتر از 92000 تومان افزایش می‌دادند، ولى تولیدکنندگان کنسرو ماهى براى پیشگیرى از خروج این محصول از سبد مصرف مردم قیمت را روى ٨٧٥٠٠ تومان ثابت نگه داشتند.

وی در تشریح عواملی که به افزایش بی‌رویه قیمت ماهی تن صید داخل انجامید گفت: نخستین دلیل مداخله بی‌دلیل دولت در مناسبات حلقه‌های مختلف زنجیره تامین بود. دولت از اوایل سال 1401 کنسرو ماهی را مشمول قیمت‌گذاری پیشینی کرد و با این کار تعادل میان عرضه و تقاضا را بر هم ریخت. از همان موقع سیر صعودی قیمت کنسرو ماهی تن آغاز شد.

بختیاری افزود: علاوه بر اینها بانک مرکزی نیز در تخصیص ارز به واردات ماهی تن سختگیری‌هایی اعمال کرد و تغییر گروه کالایى ماهی تن از ٢١ به ٢٢، بسیار زمانبر شد که این امر واردات تن ماهیان را با چالش مواجه کرد. در این شرایط تسهیل واردات تن ماهیان و حذف مالیات بر ارزش افزوده کنسرو ماهى موثرترین راهکارهایی است که براى خروج صنعت کنسرو ماهى از شرایط سخت کنونى پیشنهاد می‌شود

* ایلنا

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب