1399/08/30-08:30

وعده‌های محقق نشده روحانی برای کمک به اصناف

از روز شنبه ۷۰ درصد اصناف تعطیل خواهند شد و در صورت تخلف از تصمیمات دولت، جریمه و پلمب در انتظار واحدهای صنفی است اما واحدهای صنفی می‌گویند نه‌تنها تسهیلات وعده داده‌شده رئیس‌جمهور در دور اول تعطیلات گسترده را دریافت نکرده‌اند بلکه به صحبت‌های اخیر درباره احتمال جبران خسارت‌ها هم امیدی ندارند.

به گزارش دولت بهار، تعداد کشته‌های کرونا در روز به مرز 500 نفر نزدیک می‌شود و در نهایت بار دیگر دولت تن به تعطیلی سراسری تهران و دیگر شهرهای قرمز داد.

بر اساس اعلام فعالان اصناف مختلف، از روز شنبه 70 درصد اصناف تعطیل خواهند شد و در صورت تخلف از تصمیمات دولت، جریمه و پلمب در انتظار واحدهای صنفی است اما واحدهای صنفی می‌گویند نه‌تنها تسهیلات وعده داده‌شده رئیس‌جمهور در دور اول تعطیلات گسترده را دریافت نکرده‌اند بلکه به صحبت‌های اخیر درباره احتمال جبران خسارت‌ها هم امیدی ندارند.

ستاد کرونا بالاخره موفق شد مجوز تعطیلی دو‌هفته‌ای اصناف و کسب‌وکارها را از دولت دریافت کند و این محدودیت‌ها از روز اول آذر‌ماه اعمال می‌شود. قرار است تعطیلی دو‌هفته‌ای و کامل تهران اعمال شود تا از شیوع بیشتر کرونا جلوگیری شده و میزان مرگ‌ومیر کاهش یابد. در این میان تنها راه جلوگیری از خروج مردم از خانه، بستن مغازه‌هاست تا شاید به‌این‌ترتیب، افراد از خانه خارج نشوند. به همین دلیل ستاد کرونا لیستی تهیه کرده و در اختیار اصناف قرار داده است تا تکلیف تعطیلی مشاغل از ابتدای آذرماه مشخص شود. براساس این مصوبه مشاغل در سه دسته تقسیم‌بندی شده‌اند. دسته‌ای که جزء مشاغل ضروری‌تر تلقی شده و بدون تعطیلی به کارشان ادامه می‌دهند. دسته دوم مشاغلی هستند که فقط در شهرهایی با وضعیت قرمز تعطیل می‌شوند و گروه سوم مشاغلی هستند که در تمام شهرهای ایران و در این دو هفته تعطیل هستند.

به‌این‌ ترتیب مشاغلی مانند آرایشگاه‌های زنانه و مردانه، ورزشگاه‌ها، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، اماکن متبرکه، موزه‌ها و تالارهای پذیرایی، باغ وحش و شهربازی و… در شهرهای قرمز تعطیل می‌شوند. برگزاری آزمون‌های حضوری در این شهرها ممنوع می‌شود و کافی‌شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها دیگر مجاز نیستند کرکره‌های خود را بالا داده و از مراجعان پذیرایی کنند. در مقابل مراکز خدماتی مثل سوپرمارکت‌ها، میوه و سبزی فروشی‌ها، نانوایی، خشکشویی، مراکز بهداشتی و درمانی، مراکز تهیه و توزیع غذای بیرون‌بر، تعمیرگاه‌های خودرو و مشاغلی از این دست فعال هستند. آیا با وجود تمام محدودیت‌هایی که به دلیل اعمال سیاست‌های ستاد ملی کرونا به اصناف تحمیل می‌شود و برای آنها خسارت اقتصادی به همراه دارد، دولت مانند تعطیلات گسترده ابتدای امسال بسته‌های تشویقی و حمایتی برای اصناف در نظر گرفته است؟

تاکنون کمکی دریافت نکرده‌ایم

قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران، درباره کمک‌های دولتی به خاطر تعطیلی دو‌هفته‌ای پیش‌رو بیان می‌کند: قرار است کمک شود اما تا‌کنون هرچه‌ گفته‌اند، هیچ‌کدام اجرائی نشده است. او ادامه می‌دهد: رئیس‌جمهور گفته است به مشاغلی که آسیب می‌بینند یا آسیب دیده‌اند، کمک‌هایی خواهیم کرد. اگر کمک کردند و ما دیدیم، حتما مورد قبول است. فعلا گفته‌اند وام می‌دهیم و کارهای دیگر می‌کنیم که انجام نشده است.

نوده‌فراهانی عنوان می‌کند: لیست مشاغلی که باید تعطیل شود، در اختیار اتاق اصناف قرار گرفته است. این مشاغل از روز شنبه تعطیل خواهند کرد. قرار است از روز شنبه تعطیلی واحدها پیگیری شود.

به گفته او اگر اصنافی که مشمول مصوبه تعطیلی شده‌اند، واحدهای خود را نبندند، طبق قانون با آنها برخورد می‌شود.رئیس اتاق اصناف تهران می‌گوید: برای واحدهای متخلف جریمه تا پلمب واحد صنفی در نظر گرفته شده است. میزان جرائم در نظر گرفته‌شده برای تخلفات، 300، 500 و یک میلیون تومان است و در صورت تکرار تخلف، واحد صنفی پلمب می‌شود.

او بیان می‌کند: براساس لیست اعلام‌شده در رابطه با واحدهایی که باید تعطیل شوند، حدودا 70 درصد اصناف بسته می‌شود و 30 درصد صنوف برای ارائه خدمات باز می‌مانند.

هیچ کمکی دریافت نکرده‌ایم

شاهرخ محمدزاده، رئیس اتحادیه مهمان‌پذیرها که صنف آنها مشمول تعطیلی اجباری دو هفته آتی نشده است، درباره اینکه چرا دولت تصمیم گرفت مهمانپذیرها را تعطیل نکند، می‌گوید: به ما یک لیست ابلاغ شده است که چه مشاغلی تعطیل هستند و چه مشاغلی تعطیل نیستند. جلسه تشکیل دادند و نتیجه جلساتشان را به ما اعلام کردند. ما در جلساتشان حضور نداریم و درباره دلیل تصمیماتشان اطلاعی نداریم. او درباره دریافت تسهیلات به خاطر خسارات ناشی از تعطیلی عنوان می‌کند: هیچ تسهیلاتی برای ما برای تعطیلی پیش‌رو در نظر نگرفتند. هیچ‌کدام از تسهیلات قبلی را ندادند و هیچ‌یک از اعضای ما این تسهیلات را دریافت نکرده‌اند.

تشدید نظارت‌ها برای اجرای قانون

گویا تاکنون دولت به وعده‌های حمایتی خود عمل نکرده است اما محدودیت‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا بدون تردید باید پیگیری شود و این مسئله بر عهده اتاق اصناف گذاشته شده است. معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با ایسنا از آغاز طرح تشدید نظارت‌ها با شروع محدودیت‌های جدید کرونایی از اول آذرماه خبر می‌دهد.

بهنام نیک‌منش می‌گوید: از اول آذرماه به واحد‌های صنفی که واحد خود را باز می‌کنند، اخطار کتبی و شفاهی داده می‌شود که معمولا اثربخش است و باعث می‌شود خودشان مقررات را رعایت کنند‌ اما اگر از این کار تبعیت نکنند، اماکن انتظامی واحد‌های متخلف را پلمب می‌کند.

او با اشاره به انجام بیش از ۹۰۰ هزار بازرسی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اتاق اصناف در سال جاری یادآور می‌شود: در هفته‌های گذشته هم که محدودیت ساعتی برای فعالیت اصناف وضع شده بود، سعی کردیم تا حد امکان واحد‌های صنفی پلمب نشود و با اخطار و تذکر آنها را ترغیب به رعایت پروتکل‌های بهداشتی کنیم؛ بنابراین در هفته‌های گذشته هم تذکرات لازم به واحد‌های صنفی که از ساعت ۱۸ به بعد فعالیت می‌کردند، داده شده است و آنها هم رعایت کردند.

نیک‌منش با بیان اینکه بازرسی از ۴۰۰ هزار واحد صنفی نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها نیز دارد و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم در اصل بر عهده وزارت بهداشت است، از تلاش برای طراحی یک سامانه مشخص برای ثبت همه موارد تذکر، پلمب و بازرسی‌های انجام‌شده خبر می‌دهد.

* شرق

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب