1399/10/08-15:38

باید با دوره باقی‌مانده ترامپ با هوشیاری و دقت تعامل کرد

سید حسن نصرالله در گفت‌وگو با شبکه المیادین اظهار کرد: باید با دوره باقی مانده ریاست‌جمهوری ترامپ با هوشیاری و دقت تعامل کنیم.

به گزارش دولت بهار به نقل از ایسنا، سیدحسن نصرالله در گفت‌وگو با شبکه المیادین اظهار کرد: کل آنچه تاکنون درباره اقدام احتمالی دونالد ترامپ در روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری‌اش گفته شده، همچنان در دست تحلیل‌ و بررسی است اما در شخصیتی مثل ترامپ نوعی جنون عظمت و خشم غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد.

وی در ابتدای گفت‌وگو، میلاد حضرت مسیح و سال نو میلادی را به همه مسیحیان در لبنان و جهان تبریک و تهنیت گفت و آرزو کرد که سال پیش رو با سال‌های قبل تفاوت داشته باشد.

دبیرکل حزب‌ الله لبنان سپس فرا رسیدن سالروز شهادت شهیدان حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس را تسلیت گفت.

سید حسن نصرالله درباره احتمال این‌که رئیس جمهور فعلی آمریکا در روزهای آینده دست به اقدام بزند، اظهار داشت که همه احتمالات در این باره به ویژه به دلیل نوع شخصیت ترامپ که جنون بزرگی و عظمت دارد، وارد است ولی همه این اظهارات و اقدامات در قالب جنگ روانی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت است.

دبیرکل حزب‌ الله لبنان گفت: هیچ‌کس اطلاعات موثقی در خصوص این اقدام ندارد ولی تحلیل‌هایی در این خصوص شکل گرفته است و همه طرف‌ها در حال تحلیل و پیش‌بینی هستند.

سیدحسن نصرالله با بیان این‌که با شخصیتی مثل ترامپ که دچار رفتارهای جنون‌آمیز متعدد از جمله جنون خود بزرگ‌بینی و جنون اقدام و جنون رسانه‌ای است‏، هر چیزی امکان‌پذیر است، اظهار داشت: در مدت زمان باقی‌مانده از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ باید با هشیاری و احتیاط رفتار کرد و ما باید در این مرحله هفته‌های کم باقی‌مانده هوشیار و آگاه باشیم تا ما را غافلگیر نکنند.

وی تصریح کرد: این مسئله فقط به طرف‌های خارج از آمریکا از جمله ایران، لبنان‏، فلسطین و سایر کشورها مربوط نیست بلکه در داخل آمریکا نیز سران دو حزب نگران هستند این رئیس جمهور خشمیگن و مجنون در چند روز مانده تا پایان ریاست جمهوری‌اش چه کاری انجام خواهد داد.

سیدحسن نصرالله افزود: از ۵ سال پیش بنده به درخواست عربستان و با تایید آمریکا و رژیم اسرائیل هدف ترور بوده‌ام و از چند طرف به ما هشدار داده‌اند. در سال‌های اخیر عربستان عقلانی و منطقی رفتار نکرده است. مثلا در جنگ یمن بر اساس کدام اصول و منافع بوده؟ که فقط از سر کینه و خشم است. آنها با همه جنبش‌های مقاومت مشکل دارند و در دهه اخیر شریک رژیم اسرائیل و آمریکا بوده‌اند و همه می‌دانند آنان دارای افکار داعشی افراطی هستند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان ادامه داد: در عراق نیز همه می‌دانند جوانان سعودی هنوز در دادگاه‌های عراقی حضور پیدا می‌کنند. هزاران سعودی در عراق خود را میان مردم بی‌گناه زنان مساجد و کلیساها منفجر می‌کنند، کینه کوری بر دل دارند و بر اساس آن می‌خواهند طرح‌های خود را پیش ببرند. چون پولدار هستند فکر می‌کنند می‌توانند هر کاری بکنند.

وی تاکید کرد: ترور حاج قاسم طرح سه‌گانه آمریکا، رژیم صهیونیستی و سعودی است. اما فقط ترامپ می‌توانست از عهده این کار بربیاید. اما عربستان تحریک کرد و هزینه داد زیرا سعودی‌ها فقط پول می‌دهند و هزینه می‌کنند. ترور حاج قاسم با وجودی که شبانه انجام شد اما مثل روز روشن بود زیرا عوامل ترور، پرواز و تحرکات حاج قاسم را زیر نظر داشتند و با ترور مغنیه و شهید فخری‌زاده و حتی عباس موسوی تفاوت داشت. ترامپ صراحتا در تبلیغات انتخاباتی‌اش گفته بود من حاج قاسم را کشتم.

سیدحسن نصرالله گفت: حاج قاسم رحمه‌الله از بعد انسانی و اخلاقی، بسیار منحصر به فرد بود و راز موفقیت وی شخصیت اخلاقی و انسانی وی بود. ژنرال‌ها معمولا دارای تیپ و پرستیژ و شیوه‌نامه‌ها و حد و مرزها هستند اما وی که مسئولیت بزرگی در ایران، نیروی بزرگ منطقه داشت، بسیار متواضع بود و در اولین دیدار نیم‌ساعت و یک ساعت اول تصور می‌کردی در برابر یک دوست، رفیق و محبوب هستی، انگار سالیان سال وی را می‌شناختی اصلا تصنعی نبود حاضر بود برای دیگران جانفشانی کند.

دبیرکل حزب‌ الله لبنان گفت: حاج قاسم بسیار عاطفی و احساسی بود. یک‌بار می‌خواستیم به مشهد برویم. در مسیر فرودگاه قبل از جنگ ۲۰۰۶ در خودرویی بودیم که یک خانم و بچه در حال عبور از خیابان تصادف می‌کنند ایشون خیلی نگران شدند گویی همسر و بچه‌ی خودشان بودند. راننده را متوقف کرده و پیاده شدند در حالی که پروتکل‌ها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. ما همه متاثر شدیم ولی ایشون خیلی بیشتر متاثر شد.

سیدحسن نصرالله در پاسخ به این‌که سردار سلیمانی برای قدس چه اقداماتی کرد؟، گفت که او از گروه‌های مقاومت فلسطین حمایت کرد و آن‌ها را برای مقابله با دشمن صهیونیست متحد کرد.

او گفت که نقش سردار شهید در تجهیز این گروه‌ها به تسلیحات و انتقال تکنولوژی ساخت موشک و راکت به غزه، مهم است.

دبیرکل حزب‌الله لبنان به نحوه دست‌یابی این حزب به موشک‌های کورنت روس در جنگ با رژیم اسرائیل اشاره کرد و گفت که وزارت دفاع سوریه این موشک‌ها را با پول خود خرید و حزب‌الله از آن در نبرد با صهیونیست‌ها استفاده کرد.

به گفته او، شهید سلیمانی از جمله کسانی بود که خواستار تحویل این موشک‌ها به گروه‌های مقاومت در غزه بود و در حمایت از گروه‌های مقاومت هرگز کوتاهی نداشت.

سیدحسن نصرالله گفت که بشار الاسد، رئیس جمهور سوریه شخصا با خرید و ارسال این موشک‌های ساخت روسیه به حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین در غزه موافقت کرد.

او گفت: «همه می‌دانند که حاج قاسم و برادران در جمهوری اسلامی، از روابط دیپلماتیک هم برای کمک به مقاومت استفاده کرده‌اند. مثلا اسرائیلی‌ها انبارهای سلاح و مهمات در سودان را که از آنجا به غزه ارسال می‌شد، بمباران کردند هر چند سودانی‌ها خیلی روشن درباره آن صحبت نکردند اما اسرائیلی‌ها صحبت کردند».

دبیرکل حزب‌الله در ادامه به موضوع فلسطین و موضع کشورهای عربی در قبال آن اشاره کرد و گفت که قبلا خیانت حکام عرب به فلسطین و رهاکردن این کشور عربی اسلامی در برابر دشمن صهیونیست فقط حرف و حدیث بود ولی در صحنه واقعی چیزی دیده نمی‌شد ولی الآن واقعیت‌ها عیان شده و این حکام عادی‌سازی روابط با این رژیم را آغاز کرده‌اند و معترف‌اند که سال‌هاست که با تل آویو روابط پنهانی داشته‌اند.

او گفت که توجیه کشورهای عربی مثل سعودی و امارات برای ارتباط با رژیم اسرائیل، ایران است. اما حقیقت آن است که فلسطین باری بر دوششان بوده که می‌خواهند از آن خلاص شوند؛ چرا که آن‌ها دنباله‌رو آمریکا بودند و طبیعتاً این مسئله آن‌ها را به سمت همکاری و عادی‌سازی با تل‌آویو سوق داد.

سید حسن نصرالله گفت که حزب‌الله به عادی‌سازی روابط بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی از این دریچه نگاه می‌کند که دیگر بازار نفاق و دو رویی پایان یافته و نقاب‌ها از چهره خیانت‌کاران افتاده است و واقعیت و ماهیت این رژیم‌های سازشکار با صهیونیست‌ها عیان شده است.

دبیرکل حزب‌الله اظهار داشت: «امروز حتی در مقام حرف زدن هم، کنار فلسطین ایستادن هزینه دارد. زمانی بود که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها پشت پرده به برخی رژیم‌های عربی می‌گفتند، هر چه می‌خواهید [در حمایت از فلسطین و علیه اسرائیل] بگویید. اما امروز وضعیت تغییر کرده. حتی دفاع در مقام حرف هم هزینه دارد».

او گفت که فلسطینیان ۴۸ جزو برادران و قوم و خویش مقاومت در لبنان هستند و دل آن‌ها با حزب‌الله است؛ چرا که امیدوارند روزنه‌ و کورسوی امیدی برای آزادی اراضی اشغالی آن‌ها ایجاد شود.

سید حسن نصرالله به روابط حماس و دولت سوریه اشاره کرد و گفت که این روابط باید عادی‌سازی شود و به حالت قبل برگردد و مقامات و رهبران حماس بیانیه‌ها و مواضع خوبی در برابر حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق سوریه داشته‌اند و این حملات را طی سال‌های گذشته محکوم کرده‌اند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان از رویکرد برخی از احزاب اسلامی در قبال مسائل اسلام، مسلمین و فلسطین انتقاد کرد و گفت: «عربستان حماس را به دلیل اخوان‌المسلمینی بودن تحت فشار می‌گذارد اما سعودی‌ها و اماراتی‌ها که در کل منطقه و دنیا با اخوان مبارزه می‌کنند، چطور است که حزب‌الاصلاح در یمن که اخوانی است در صف آنان علیه صنعاء و عبدالملک الحوثی و انصارالله می‌جنگد؟ الاصلاح زیر پرچم چه کسی می‌جنگد؟ زیر پرچم سعودی‌ها و در نهایت زیر پرچم آمریکایی‌ها».

سیدحسن نصرالله در مورد رزمایش‌های گروه‌های فلسطینی در غزه نیز گفت: «این رزمایش گامی مهم است که دشمن را می‌ترساند و قدرت مقاومت را نشان می‌دهد. تلاش حاج قاسم و نیروی قدس در حمایت از گروه‌های مقاومت به دور از انظار و پشت پرده بود».

دبیرکل حزب‌الله لبنان ظاهر شدن سردار سلیمانی در رسانه‌ها به جنگ علیه داعش مرتبط دانست و گفت که «حضور رسانه‌ای و تصویر سردار سلیمانی در خط مقدم مقابله با داعش، تعمدی نبود و من از نظر امنیتی مخالف بودم اما بعد از شنیدن نظر حاج قاسم نظرم عوض شد. معتقدم امروز این موضوع به نفع مقاومت شد؛ چون مشخص شد چه کسانی مقابل داعش ایستادند».

او روابط سردار شهید با مرجعیت دینی عراق را خوب دانست و گفت که این روابط به‌ویژه در پرونده‌ها و مسائل مهم تجلی یافت.

سیدحسن نصرالله گفت که مقاومت عراق در رویارویی با اشغالگران آمریکایی و داعش حمایت واقعی را از نیروی قدس و شهید سلیمانی دریافت می‌کرد.

وی ادامه داد: «ارتش آمریکا شهید سلیمانی و نیروی قدس را نسبت به هدف قرار دادن مراکزشان در ایران تهدید کرد و گفت که اگر این حمایت‌های از مقاومت عراق ادامه داشته باشد، تهدید را عملی خواهد کرد. ولی نتوانستند».

دبیرکل حزب‌الله لبنان ادعای رئیس جمهور آمریکا در توجیه ترور سردار سلیمانی را رد کرد و گفت که چنین ادعاهایی صحیت ندارد و یکی از ژنرال‌های سیاه‌پوست ارتش آمریکا بعد از ترور سردار شهید با انتقاد از این اقدام، گفت: «جناب رئیس سربازان ما در عراق چه می‌کنند که کسی به آن‌ها حمله کند؛ مگر نه این است که ما در آنجا اشغال‌گر هستیم و پرونده از کشتار و جنایت‌ها در کارنامه‌های خود داریم».

سید نصرالله، نقش مقاومت عراق در مقابله با داعش را مهم دانست و گفت که اگر مقاومت نبود گروه تروریستی داعش بر منطقه سیطره پیدا می‌کرد و سفارت آمریکا در بغداد، همه‌کاره عراق می‌شد.

او گفت که آمریکا معتقد بود که با ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، محور مقاومت به پایان خواهد رسید حال آن‌که این محور محدود به یکی دو نفر نبوده و نخواهد بود.

سیدحسن نصرالله خواستار محاکمه کسانی شد که اقدام به ترور شهیدان مقاومت در عراق کردند.

او تأکید کرد: «پاسخ ترور شهید سلیمانی و المهندس، مسئله امروز و فرداست. خونشان روی زمین نمی‌ماند».

او گفت که کسانی که برای سوریه و بحران این کشور طی سال‌های گذشته از جنگ جهانی سوم استفاده کردند، اشتباه نکردند، چرا که این کشور دشمنان زیادی در منطقه و دنیا داشت و جنگ علیه سوریه یک تصمیم بین‌المللی و منطقه‌ای بود و معارضان آلت دست این دشمنان بود و ارزیابی آن‌ها از شرایط سوریه اشتباه از آب درآمد و آن‌ها پیشنهاد دولت سوریه مبنی بر گفت‌وگو و ایجاد راه حل را رد کردند.

سیدحسن نصرالله گفت که هدف از تلاش‌ها برای تغییر نظام در سوریه این بود که نظامی شکننده و ضعیف جایگزین آن شود و سازش با اسرائیل را توجیه کند و از حق خود بر جولان اشغالی صرف‌نظر کند و سیاست مماشات با آمریکا را در پیش بگیرد.

او گفت که همه اقدامات آمریکا علیه ایران از تحریم و تهدید صرفاً به خاطر حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های مقاومت در منطقه و در رأس آن‌ها گروه‌های فلسطین نبوده، بلکه واشنگتن به دنبال سیطره بر این کشور و چپاول منابع آن است همان‌گونه که در زمان شاه این گونه بود.

دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت که سوریا نیز وضعیت مشابهی داشت و هدف قرار دادن نظامی در این کشور نه به دلیل حمایت این کشور و شخص رئیس جمهور از قضیه فلسطین و گروه‌های مقاومت، بلکه به دلیل این بود که آمریکا چشم طمع به منابع انرژی سوریه دوخته بود.

سیدحسن نصرالله گفت که روسیه در ابتدای امر مردد بود که وارد جنگ در سوریه شود و حاج قاسم سلیمانی با استدلال و شخصیت کاریزماتیک خود آن‌ هم بر روی نقشه و توضیحاتی واقعی در جلسه‌ای که با رئیس جمهور روسیه داشت، او را متقاعد کرد که برای مقابله با تروریست‌ها و جلوگیری از سقوط دولت سوریه، به مسئله این کشور ورود کند.

او گفت: «در آن جلسه دوساعته، پوتین به حاج قاسم گفت من قانع شدم. این چیزی بود که از حاج قاسم شنیدم. ببینید من نمی‌خواهم قصه تعریف کنم. موضوع کاملا واقعگرایانه و مستدل و علمی بود. حاج قاسم توانست با استدلال و تشریح واقعیت پوتین را قانع کند و توانست روشن کند که نتیجه این ورود چه خواهد بود. الان همه می‌دانند که روسیه از دروازه سوریه به دنیا بازگشت».

دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت که شهید سلیمانی چه در جنگ ۳۳ روزه و چه بعد از آن نقش مهمی داشت و تنها طی این مدت فقط ۴۸ ساعت ضاحیه را به منظور ارائه گزارش ترک کرد و بعد از آن، مسئولیت اسکان آوارگان لبنانی و سر و سامان دادن آن‌ها را برعهده گرفت.

سیدحسن نصرالله در ادامه بر تصمیم مقاومت لبنان بر گرفتن انتقام رزمنده خود که در حمله هوایی رژیم غاصب اسرائیل به حومه دمشق به شهادت رسید، تأکید کرد و گفت: «وضعیت، قدرت و معنویات و عزم و اراده حزب‌الله طی این مدت تغییری نکرده و بلکه بیشتر از این نیز شده است و ما همچنان سر قول خود هستیم و به شهادت علی محسن در سوریه پاسخ خواهیم داد و انتقام خواهیم گرفت».

دبیرکل حزب‌الله آمادگی این حزب برای مقابله با دشمن صهیونیست را خوب دانست و گفت که شمار موشک‌های نقطه‌زن مقاومت اسلامی در لبنان دوبرابر سال قبل شده است و هر هدفی در امتداد مساحت فلسطین اشغالی را می‌تواند با دقت هدف قرار دهد.

او به توانمندی‌های حزب‌الله برای مقابله با پهپادهای مهاجم و متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان لبنان اشاره کرد و گفت که این رژیم می‌داند که حزب‌الله از سلاح مناسب برای هدف قرار دادن این پهپادها استفاده می‌کند ولی این موضوع علنی نشده است.

سیدحسن نصرالله تأکید کرد که حزب‌الله باید معادله بازدارندگی در برابر این رژیم را اجراء کند و انتقام رزمنده خود را بگیرد؛ چرا که اگر این پاسخ صرفا به زدن تانک و خودرو و هدف قرار دادن آهن‌آلات باشد، بازدارنده نخواهد بود.

دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره مذاکرات بین این کشور با رژیم صهیونیستی جهت ترسیم مرزهای آبی نیز گفت که در حال حاضر این گفت‌وگوها متوقف شده است و به نظر من در زمان ترامپ توافقی در این موضوع رخ نخواهد داد. ما می‌گوییم هر چیزی که حق و حقوق ماست از دریایی و زمینی، که دولت لبنانی آن را لبنانی می‌داند، حق ماست.

سیدحسن نصرالله در چرایی تأخیر در تشکیل دولت در لبنان نیز گفت که «سعد الحریری»، نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه در علت‌یابی این تأخیر درست گفته بود و آن این‌که مشکل تشکیل کابینه از دست دادن اعتماد مردم است.

دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه به شرایط آمریکا بعد از پیروزی بایدن در انتخابات اشاره کرد و گفت که ایران کشوری نیست که در مسائل و پرونده‌های مختلف خریده یا فروخته شود و یا این‌که به نیابت از ملت‌های منطقه با آمریکایی‌ها مذاکره کند. کما این‌که به اروپایی‌ها نیز گفته است که مذاکره و گفت‌وگو به نیابت از یمنی‌ها یا دیگران در منطقه به آن مربوط نمی‌شود.

وی گفت: «واشنگتن اصرار داشت که با تهران بر سر میز نشسته و پرونده عراق را بررسی کند. وقتی خیلی اصرار کردند، ایران پاسخ داد، با عراقی‌ها صحبت کنید، اگر آنها صلاح دیدند، ما مانعی نداریم اما به دو شرط؛ مذاکره با حضور طرف عراقی باشد و دوم این‌که دیدار علنی باشد».

سیدحسن نصرالله تصریح کرد: «حتی در پرونده سوریه هم ایران همین‌طور است. مسائل را برای طرف سوری مطرح می‌کند تا خودشان تصمیم بگیرند. این مکانیزم ایران است. اگر کسی در منطقه منتظر مذاکره و سازش ایران و آمریکاست، در اشتباه است. اگر کسی منتظر است که ایران به ضرر پرونده‌های منطقه مذاکره کند، در اشتباه است».

نظرات

اخبار مرتبط

اپلیکیشن دولت بهار دسترسی ساده تر و اطلاع از اخبار مهم
نصب