به گزارش دولت بهار، خبرگزاری یونهاپ روز یکشنبه اعلام کرد که هان به دنبال استیضاح و تعلیق یول از وظایف ریاست جمهوری، به عنوان کفیل این جایگاه و رئیس جمهوری موقف عهده دار این سمت شده است.
بر اساس این گزارش، پس از استیضاح روز گذشته یول توسط مجلس ملی کره جنوبی به دلیل اعمال حکومت نظامی کوتاه مدت در تاریخ سوم دسامبر (۱۳ آبان)، هان امروز به وقت محلی در جایگاه کفیل ریاست جمهوری این کشور با بایدن گفت و گو کرد و متعهد به توسعه و اتحاد دو کشور شد.
هان در این تماس تلفنی با تاکید بر اینکه دولت سئول سیاستهای دیپلماتیک و امنیتی خود را بدون اختلال انجام خواهد داد، تاکید کرد: ما تلاش داریم تا اطمینان حاصل شود که اتحاد بین کره جنوبی و آمریکا بدون تزلزل حفظ و توسعه مییابد.
وی همچنین بر اهمیت تحکیم اتحاد در موضع دفاعی مشترک در مواجهه با چالش های دو متعهد مانند تهدید هسته ای کره شمالی و تعمیق همکاری بین مسکو و پیونگ یانگ تاکید کرد.
بنابراین گزارش، بایدن نیز در پاسخ به کفیل ریاست جمهوری کره جنوبی گفت: ائتلاف مستحکم کره جنوبی-آمریکا بدون تغییر باقی مانده است و واشنگتن به همکاری با سئول برای توسعه و تقویت ائتلاف کره جنوبی-آمریکا و همکاری سه جانبه کره جنوبی-آمریکا-ژاپن ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، به دنبال تلاش دو هفته پیش «یون سوک یول» برای برقراری حکومت نظامی در این کشور، مجلس ملی کره پس از یک جلسه رایگیری ناموفق، در نهایت روز گذشته به طرح استیضاح وی رای مثبت داد. در کره جنوبی رای به استیضاح رئیس جمهوری توسط پارلمان به معنای تصمیم آنها برای برکناری وی است.
شامگاه سیزدهم آذرماه ۱۴۰۳ رئیس جمهوری کرهجنوبی در اقدامی که حیرت جهانی را به دنبال داشت، در نطقی تلویزیونی در این کشور حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد.
وی این اقدام را برای آنچه که «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.
اقدام رئیس جمهوری کره جنوبی با واکنش پارلمان، احزاب سیاسی مخالف و مردم کره روبهرو و در نهایت پس از ۶ ساعت لغو شد. پس از آن کیم یونگ هیون از مقام وزارت دفاع استعفا کرد.
دستگاه قضایی کره جنوبی در روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳ «یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی که به علت اعمال حکومت نظامی با اتهام خیانت و سوءاستفاده از قدرت مواجه است، ممنوع الخروج کرد.
پس از آن و به دنبال تحقیقات از رئیس جمهوری، نیروهای پلیس این کشور روز چهارشنبه گذشته به ساختمان ریاست جمهوری و دفتر وی یورش بردند که یون در آن زمان در این مکان حضور نداشت.
به دنبال آن احزاب مخالف در مورخ ۲۳ آذر جاری طرح استیضاح یون سوک یول را برای بار دوم به مجلس ارائه کردند که در نهایت با ۲۰۴ رای موافق، ۸۵ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع و باطله در مجلس ملی این کشور تصویب شد.
نظرات