نایب رئیس مجلس: ۱۳ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور داریم
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ۲.۵ میلیون جوان از سن ۳۲ سال عبور کرده و هنوز ازدواج نکردهاند و جدا از اینها، ۱۳ میلیون نفر حاشیه نشین هم در کشور داریم.
به گزارش دولت بهار به نقل از مهر، علی نیکزاد در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه متأسفانه اطلاعات غلط راجع به طرح جهش تولید و تأمین مسکن مجلس به مردم داده میشود افزود: این طرح را کمیسیون عمران مجلس ارائه داده و دو فوریت آن نیز رأی بالایی در مجلس آورده است.
وی اظهار داشت: در این طرح نه به دنبال خط اعتباری، نه انحصار و نه به دنبال استفاده از منابع غیر بانکی هستیم بلکه در طرح، بازار سرمایه را هم دیدهایم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شورای پول و اعتبار در سنوات گذشته مصوب کرده بانکهایی که با بخش مسکن کار میکنند باید ۲۰ تا ۲۵ درصد تسهیلات خود را به این بخش اختصاص میدادند.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ تا ۷۵ درصد بخش مسکن مصالح و صنعت است، افزود: مسکن لوکوموتیو اقتصاد است که با حرکت آن ۱۳۶ رشته شغلی فعال میشود.
نیکزاد با اشاره به اینکه بخش مسکن ارز بَری ندارد، اظهار داشت: این بخش درون زا و برون نگر است و بهترین حربه برای دور زدن تحریم هاست.
وی ادامه داد: متأسفانه راجع به انحصار مصالح ساختمانی حرفهای زیادی زده میشود در حالی که در طرح جهش تولید و تأمین مسکن چنین چیزی آورده نشده است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه در کشور ۲۸ میلیون تن فولاد تولید میشود، گفت: صادرات این محصول کاهش پیدا کرده و مصرف آن در داخل ۱۶ میلیون تن است.
وی افزود: سالانه ۶۱ میلیون تن سیمان در کشور تولید میشود که ۵۰ میلیون تن آن در داخل مصرف میشود.
نیکزاد تصریح کرد: متأسفانه با این وجود سیمان و فولاد تولید داخل از قیمت جهانی گرانتر است که بسیار جای تعجب دارد.
وی ادامه داد: بانکهای تخصصی در این طرح از پرداخت تسهیلات به بخش مسکن مستثنی شدهاند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باوجود تصویب طرح جامع مسکن و مکلف شدن دولتها در جهت تولید سالانه یک میلیون واحد مسکن در کشور، متأسفانه در ۶ سال اخیر این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: بی توجهی به اجرای طرح جامع مسکن سبب شد تا نمایندگان اقدام به تصویب طرح دو فوریتی طرح جهش تولید و تأمین مسکن کنند.
نیکزاد اظهار داشت: در کنار تولید مسکن باید تلاش کنیم در درازمدت مسکن از کالای سرمایهای به کالای مصرفی تبدیل شود؛ برای این کار از ظرفیت مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر معاملات مکرر، مالیات بر عایدی مسکن و مالیات بر زمینهای بایر در طرح جهش تولید و تأمین مسکن استفاده شده است.
وی گفت: میانگین سن ازدواج برای دختران ۲۴ و پسران ۲۹ سال رسیده و این در حالی است که ۲,۵ میلیون جوان از سن ۳۲ سال عبور کرده و هنوز ازدواج نکردهاند و شاید مشکل مسکن یکی از عوامل این پدیده باشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: جدا از این ۱۳ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور داریم.
وی اظهار داشت: تسهیلاتی که در این طرح برای ساخت مسکن اختصاص پیدا میکند یارانه ندارد، تورم ندارد، خط اعتباری نیست و نقدینگی را بالا نمیبرد.
نیکزاد ادامه داد: ساخت انبوه و کنترل قیمت مسکن از اولویتهای مهم طرح «جهش تولید و تأمین مسکن» است.
وی گفت: تولید انبوه مسکن اگر با قانون بازدارنده به نام مالیات بر انواع معاملات زمین و مسکن همراه نباشد موجب رانت و احتکار میشود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: این طرح باید در کنار دیگر قوانین و پتانسیلهای بازدارنده مانند مالیات بر خانههای خالی مانع احتکار مسکن شود.
نظرات