آمریکا: برجام بر پایه اعتماد نبود
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن از دیپلماسی و هرگونه تلاش برای کاهش تنش ها حمایت می کند، گفت که برجام بر پایه اعتماد نبود.
به گزارش دولت بهار به نقل از ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در واشنگتن این مطلب را در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اگر اینطور که شما می گویید ایران تا این حد غیرقابل اعتماد است و دروغ می گوید، چرا به آنها در یک توافق هسته ای اعتماد می کنید؟
پرایس پاسخ داد که برجام بر پایه اعتماد نبود بلکه این توافق، بر پایه نظارت و اقدامات راستی آزمایی بوده است.
وی اضافه کرد زمانی که دولت پیشین آمریکا تصمیم گرفت از برجام خارج شود ایران نیز برنامه هسته ای خود را گسترش داد به شکلی که برای ما، منطقه و جهان خطرناک است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که چند ماهی است بازگشت به برجام در دستور کار نیست و ایران فرصت بازگشت به برجام را از بین برد.
وی در عین حال گفت ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای رسیدگی به برنامه هسته ای ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: ما اغلب با دروغهای مقامات ارشد تهران مواجه میشویم و این موضوع جدیدی نیست.
وی مدعی شد که این اظهارات به سرنوشت خانواده های آمریکایی هایی مربوط می شود که در ایران چندین سال است به صورت غیرقانونی زندانی هستند.
پرایس اضافه کرد: ما به صورت خستگی ناپذیر برای آزادی این سه آمریکایی زندانی در ایران تلاش می کنیم و به ایرانی ها در موقعیت های مختلف اعلام کرده ایم که آزادی این آمریکایی ها در اولویت ما قرار دارند.
وی بلافاصله گفت که نمی تواند در خصوص تلاش های واشنگتن برای آزادی این آمریکایی ها توضیحی دهد.
از دیپلماسی مستقیم حمایت می کنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره توافق ایران و عربستان نیز گفت: ما از گفتگو، دیپلماسی مستقیم و هرگونه تلاشی که به کاهش تنش ها در منطقه و از یک درگیری احتمالی جلوگیری کند، حمایت می کنیم.
پرایس تصریح کرد: ما در دوره های قبلی گفتگوها در عراق و عمان، از تماس بین عربستان سعودی و ایران حمایت کردیم و جلوگیری از تنش به نفع ما است.
سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن که در آخرین روزهای کاری خود در این سمت است، ادامه داد: این روندی است که در دو سال گذشته ادامه داشته و آمریکا آن را تشویق و حمایت کرده است. کاهش تنش ها در منطقه و همچنین پایان جنگ در یمن در راستای منافع آمریکا و همچنین کشورهای منطقه است.
وی مدعی شد اگر این توافق منجر شود که ایران به رفتار و اقدامات مخرب و بی ثبات کننده خود در منطقه و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه پایان دهد، این تحول در راستای منافع منطقه خواهد بود.
توافق درباره چین نیست
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره نقش میانجیگری چین در توافق ایران و عربستان اظها ر داشـت: این توافق در خصوص چین نیست بلکه مربوط به تعهدات ایران وعربستان می شود.
وی این اظهارات که میانجیگری چین، نقش آمریکا را در منطقه کمرنگ می کند، رد و ادعا کرد: هیچ کشوری در جهان به اندازه آمریکا برای ثبات و یکپارچگی منطقه تلاش نکرده است.
پرایس مدعی شد که ما به افزایش توانایی متحدان خود در خلیج فارس کمک کرده ایم. تلاش های ما منجر به بازگشایی حریم هوایی کشورهای عربی بر روی پرواز های اسرائیل شد و به عادی سازی روابط آنها با تل آویو کمک کرد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سفر رئیس جمهور بلاروس به ایران نیز گفت: ما سفر رئیس جمهور بلاروس به ایران را به عنوان بخشی از گسترش عمق روابط تهران و مسکو می بینیم و به دقت آنها را دنبال می کنیم.
پرایس اضافه کرد که در یک سال گذشته ما از گسترش این روابط اعلام نگرانی کرده بودیم. ما در خصوص روابط نظامی ایران و روسیه صحبت کرده ایم و در مورد روابط لوکاشنکو با روسیه نیز اظهار نظر کرده ایم.
حمایت از جمهوری آذربایجان
وزیر خارجه آمریکا همچنین درباره ایران و جمهوری آذربایجان نیز مدعی شد که تهران مدت طولانی است که یک بازیگر مخرب در منطقه بوده است. بنابراین ما این تنش ها را با نگرانی دنبال می کنیم و موضع ما در ارتباط با جمهوری آذربایجان و ارمنستان ایجاد یک منطقه با تنش و درگیریِ کمتر بوده است.
به گزارش ایرنا، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا درباره زندانیان دو تابعیتی در ایران گفت: آمریکا به تعامل و ارتباط با ایران برای آزادی هر چه سریعتر زندانیان آمریکایی بازداشت شده در ایران، همچنان ادامه می دهد.
سالیوان با بیان اینکه در حال حاضر "توافقی وجود ندارد" در عین حال گفت: آخرین کاری که میخواهیم انجام دهیم دادن امید دروغ و کاذب به خانواده آمریکاییهایی است که منتظر عزیزانشان هستند.
همچنین وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: "راجر کارستنز" نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور گروگانها از روز دوشنبه ١٣ مارس تا روز پنجشنبه ۱۶ مارس به قطر برای شرکت در «نشست امنیت جهانی» به دوحه میرود و با نمایندگان دولتها و طرف های مربوطه درباره "نحوه حل و فصل بازداشتهای اشتباه و غیرقانونی و موارد گروگانگیری" بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
نظرات